Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Project γενέθλια Μπάμπη #4 Paw Patrol


Είπα σιγά σιγά να ανεβάσω την ανάρτηση για το τέταρτο πάρτι του μικρούλη μου και έτσι να ολοκληρώσω αυτή τη σειρά από αναρτήσεις με τα πάρτι γενεθλίων που έχουμε διοργανώσει αυτά τα τέσσερα χρόνια. 
Το τελευταίο πάρτι είχε θέμα Paw Patrol. Όσο και αν πάλεψα να "κερδίσω" ένα θέμα, πώς να το πω,...λιγότερο cartoon ας το πω, δεν τα κατάφερα.
Ξεκινήσαμε με θέμα ποδόσφαιρο, που όσο να'ναι ως σύζυγος ποδοσφαιριστή κατέχω, αλλά τον είδα ότι δεν ήταν ευχαριστημένος και έτσι το γυρίσαμε σε Paw Patrol, όμως του το κρατήσαμε για έκπληξη. Περίμενε λοιπόν, να δει τούρτα και διακόσμηση ποδόσφαιρο, αλλά είδε Paw Patrol, και τόσο πολύ το χάρηκε το χρυσούλι μου, που όταν είδαμε αυτά τα ματάκια να λάμπουν γεμάτα έκπληξη, σκεφτήκαμε ότι θα κάνουμε εκπλήξεις συνέχεια (όπως και κάνουμε).
Ξεκίνησα λοιπόν, τις προετοιμασίες κρυφά για να μη χαλάσει η έκπληξη και ούσα στην αρχή της δεύτερης εγκυμοσύνης μου (το "όλα του γάμου δύσκολα" για μένα βγήκε, στο λέω). 

Ο χώρος
Έψαξα πρώτα το χώρο (το σπίτι έχει αποκλειστεί για ευνόητους λόγους). Αυτό θα μας καθόριζε και τον αριθμό των καλεσμένων. Το περσινό πάρτι γενεθλίων είχαμε επιλέξει να το κάνουμε σε παιδότοπο. Ο μοναδικός παιδότοπος που επισκεπτόμαστε και εμπιστευόμαστε είναι ένας (αναφέρομαι σχετικά στην ανάρτηση) και είναι πολύ καλός αλλά μικρός. Έτσι, περιοριζόμαστε στον αριθμό των καλεσμένων. Φέτος, λίγο η χαρά μας (που υπάρχει κάθε χρόνο βέβαια) λίγο ότι του χρόνου δεν ξέρουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα βρισκόμαστε με το δεύτερο μωράκι, είπαμε φέτος να του δώσουμε να καταλάβει. Έτσι, καλέσαμε όλους τους φίλους, συμμαθητές και συγγενείς και μαζευτήκαμε περίπου 70-80 άτομα. 


Ο χώρος στον οποίο καταλήξαμε είναι ένα υπέροχο κέντρο συνεστιάσεων του δήμου μας, το οποίο βρίσκεται μέσα σε έναν καταπράσινο χώρο γεμάτο γήπεδα, θέατρα και με άπλετο χώρο πάρκινγκ για τους καλεσμένους μας.





Tα παιδιά είχαν τουλάχιστον 150 τ.μ. να τρέξουν και να παίξουν ελεύθερα. Κάποια από τα πιο μεγάλα παιδιά χρησιμοποίησαν τα γήπεδα και την παιδική χαρά έξω από το κέντρο, μέχρι να ξεκινήσουν οι δραστηριότητες εντός.
Αφού κλείσαμε το χώρο και γνωρίζαμε τον αριθμό των καλεσμένων ξεκινήσαμε τις ετοιμασίες. 

Η διακόσμηση
Εκτός από το πρώτο πάρτι γενεθλίων, που αγόρασα τα printables από το Etsy, όλες τις άλλες χρονιές τα βρήκα δωρεάν στο internet. Έτσι και φέτος κατέβασα από εδώ τα free printables με το θέμα μας:


Αυτό χρησιμοποιήθηκε για τις προσκλήσεις, οι οποίες εστάλησαν ηλεκτρονικά. Μόνο στους συμμαθητές του τις δώσαμε τυλιγμένες παπυράκι και δεμένες με μπλε κορδέλα και αυτό γιατί δεν γνωρίζαμε όλους τους γονείς



Αυτό χρησιμοποιήθηκε για τις ταμπέλες στο τραπέζι του καφέ. και του μπουφέ. Όπως έχω ξαναπεί πάντα τα γενέθλια του μικρούλη πέφτουν μέσα στη Σαρακοστή οπότε έχουμε πάντα διπλό μενού, νηστίσιμο και κανονικό. Συνεπώς, τα ταμπελάκια δεν είναι απλά διακοσμητικά, αλλά χρησιμεύουν, ώστε να μην αναρωτιούνται οι νηστεύοντες τί μπορούν να φάνε.




Επειδή τα παιδιά ήταν γύρω στα 30, φτιάξαμε ένα τραπέζι μόνο για αυτά προκείμενου να έχουν ένα κέντρο αναφοράς και να κάτσουν εκεί για το φαγητό τους. Το τραπέζι τους δηλαδή, ήταν reserve.



Τα τραπέζια των ενηλίκων ήταν στρωμένα με πολύχρωμα πουά  τραπεζομάντηλα και ήταν στημένα απέναντι από το τραπέζι των παιδιών. 


Το σήμα Paw Patrol εκτύπωσα σε αυτοκόλλητο και το κόλλησα σε κάθε ένα από τα σακουλάκια δώρων. Εκεί που είναι το κόκκαλο έγραψα το όνομα του κάθε παιδιού.



Τα printables αυτά τα εκτύπωσα και σε σκληρό χαρτί και τα χρησιμοποίησα σαν toppers στα cupcakes.



To τραπέζι των γενεθλίων ήταν αρκετά απλό. Τραπεζομάντηλο με το θέμα, δύο κουβαδάκια με ποπ-κορν, δύο διώροφες πιατέλες με νηστίσιμα cupcakes και πίσω τα σακουλάκια με τα δώρα των παιδιών. Ψηλά διακοσμούσε τον τοίχο ένα banner με σημαιάκια που έγραφε Happy Birthday. Όπως φαντάζεσαι το τραπέζι διαλύθηκε με την επέλαση των ζουζουνιών πριν προλάβω να βγάλω αρκετές φωτογραφίες.





Όλος ο χώρος στολίστηκε με πολύχρωμα μπαλόνια και επίσης υπήρχαν παντού δεκάδες μπαλόνια για να παίζουν τα παιδιά.(Free printables σχετικά με το θέμα μπορείς να βρεις και εδώ.)

Απασχόληση παιδιών
O χώρος που κλείσαμε αποδείχθηκε ιδανικός. Ήταν μεγάλος χωρίς εμπόδια (κολώνες κ.λπ.), ό,τι έπρεπε για να τρέχουν ανενόχλητα τα παιδιά. Για την απασχόλησή τους κάλεσα μία πολύ καλή φίλη, θεατρολόγο, τη Δέσποινα, η οποία είχε ετοιμάσει διάφορες δραστηριότητες και παιχνίδια. 
* Ξεκίνησε με ένα κύκλο γνωριμίας, όπου η Δέσποινα πετούσε την μπάλα στα παιδιά και κάθε παιδάκι που έπιανε τη μπάλα, έπρεπε να συστηθεί.
*Κατόπιν, είχε ετοιμάσει τέσσερις κούτες, στολισμένες με αυτοκόλλητα στο θέμα του πάρτι και χωρίζοντας τα παιδιά σε δύο ομάδες, έπαιξαν κάποιο παιχνίδι με τα μπαλάκια. Το παιχνίδι ήταν τέτοιο που δεν υπήρχε κερδισμένος και χαμένος.





*Εγώ της πρότεινα να φτιάξουμε έναν καρχαρία όπως ακριβώς τον είχα δει στο blog της Ελπίδας 2 boys + Hope για να παίξουνε το παιχνίδι "Ταΐστε τον καρχαρία"  και η Δέσποινα με χαρά τον ετοίμασε ολομόναχη.




Και φυσικά επήλθε και η διάλυση μετά το τέλος του πάρτι.


*Κατόπιν, τους έκανε θεατρικό παιχνίδι. Έδωσε ρόλους στα παιδιά και καθώς εκείνη διηγήτο το έργο, αυτά έπαιζαν τους ρόλους τους. Όπως ήταν αναμενόμενο τα παιδιά βρήκαν πολύ ενδιαφέρουσα  αυτή τη δραστηριότητα.
*Μετά το φαγητό κάθισαν σε κύκλο και έπαιξαν το παιχνίδι "ξετύλιγμα του δώρου", με κάθε ένα παιδάκι να ξετυλίγει ένα μόνο χαρτί περιτυλίγματος-από ένα δωράκι που είχα τυλίξει πολλές φορές με διάφορα χαρτιά περιτυλίγματος-κάθε φορά που σταματούσε η μουσική.
*Τέλος, κάθε παιδάκι έφτιαξε μία ζωγραφιά για να ευχηθεί στον Μπάμπη "χρόνια πολλά" και κάθε ένα έφτιαξε τη δική του μαράκα με πλαστικά πιατάκια και ρύζι, υπό την καθοδήγηση βέβαια της Δέσποινας.





Το φαγητό
Στην είσοδο του χώρου στήθηκε τραπέζι με ζεστό γαλλικό καφέ και τα συνοδευτικά του, χυμό και νερό, χειροποίητο κέικ και νηστίσιμα κουλουράκια για να κεραστούν οι καλεσμένοι μέχρι την ώρα του φαγητού.




Το μενού ενηλίκων περιείχε χειροποίητα είδη και είδη catering:
Μπόμπα με τόνο και μαγιονέζα
Μπόμπα με ζαμπόν και τυρί
Πίτσα σπέσιαλ
Σουσαμοπιτάκια με ανθότυρο
Πεϊνιρλάκια
Κεφτεδάκια
Σως μαγιονέζας
Νηστίσιμα
Πράσινη σαλάτα
Σπανακόπιτα
Μίνι πιτάκια φαλάφελ με σως ταχίνι
Πίτσα νηστίσιμη
Πατάτες φούρνου με μυρωδικά
Μπαστουνάκια αγγούρι, καρότο, πιπεριά
(Ο μπουφές δεν πρόλαβε να φωτογραφηθεί, δυστυχώς)
Μενού παιδιών
Για τα παιδιά είχαμε χυμό και τους σερβίραμε έτοιμα πιατάκια που περιείχαν, χειροποίητα κεφτεδάκια, πεϊνιρλάκι, μπατόν από βιολογικά αγγουράκι-καρότο-πιπεριά, κυβάκι γραβιέρα και βιολογικά τοματίνια.




Η τούρτα
Την τούρτα αυτή τη φορά αποφασίσαμε να την παραγγείλουμε από ένα νέο παιδί που ασχολείται με τη ζαχαροπλαστική από το σπίτι και τον οποίο γνωρίσαμε μέσω φίλων. Όταν δε, μάθαμε ότι με αυτό τον τρόπο θα τον ενισχύαμε ηθικά αλλά και οικονομικά, καθώς αυτό αποτελεί το μοναδικό εισόδημά του, δεν το σκεφτήκαμε καθόλου. Μπορεί από εμφάνιση να υστερούσε ελαφρώς σε σχέση με μία απόλυτα επαγγελματική δουλειά, αλλά από γεύση ήταν πεντανόστιμη, ελαφριά και κυρίως φρεσκότατη. 
Βέβαια μία δεύτερη μεγαλύτερη τούρτα με ίδια γεύση, αλλά χωρίς διακόσμηση, περίμενε στο ψυγείο για να κεράσει όλους τους καλεσμένους μας.




Τα δώρα για τα παιδάκια
Η σακούλα δώρου ήταν για ακόμα μία φορά η "σακούλα του μανάβη". Μου αρέσει πολύ το ανακυκλώσιμο υλικό αυτής της σακούλας και το ότι ταιριάζει με κάθε είδους διακόσμηση.
Το κάθε δώρο για τα παιδάκια στην ηλικία του Μπάμπη περιείχε ένα παραμυθάκι (ξεχωριστό είδος για αγόρια και κορίτσια) με σχέδια εντός, για να χρωματίσουν τα παιδιά και 5 κηρομπογιές δεμένες με σπαγγάκι. 
Για τα πιο μωρούλια περιείχε μικρά βιβλιαράκια με αισθητηριακό περιεχόμενο.
Για τα πιο μεγάλα παιδιά περιείχε ένα μικρό κουτάκι lego και ένα 3d παζλ με αξιοθέατα της Ευρώπης (διάλεξα το Κολοσσέο και το Big Ben).
Τέλος, έφτιαξα και μερικά σακουλάκια με φούσκες, μήπως και έρθουν κάποια αδερφάκια, όπως και συνέβη, για να μη φύγουν με άδεια χέρια.




Το ρούχο
Κάθε χρόνο φροντίζω ο Μπάμπης να είναι συγχρονισμένος ενδυματολογικά με το θέμα. Φέτος ένας λόγος παραπάνω, καθώς το θέμα ήταν από το αγαπημένο του cartoon. Έψαξα λοιπόν, και βρήκα μπλουζίτσα Paw Patrol σε κόκκινο χρώμα. Η επιλογή του καταστήματος SM Baby Shop ήταν τυχαία, αλλά αποδείχθηκε απόλυτα επιτυχημένη, καθώς και η ποιότητα της μπλούζας ήταν καταπληκτική (ωραίο ύφασμα και πολύ καλή ραφή) και η τιμή της χαμηλή και η εξυπηρέτηση των ανθρώπων γρήγορη (την είχαμε σε δύο μέρες)*.




Αυτή η ετήσια γιορτή της οικογένειάς μας έχει μεγάλη σημασία για εμάς. Το παιδί μας μεγαλώνει και κερδίζει όμορφες εμπειρίες και ωραίες αναμνήσεις. Είναι σημαντικό για εμάς να το γιορτάσουμε με φίλους και συγγενείς και ...δεν πειράζει ...ας υπερβάλλουμε μερικές φορές.  

Mama Chrysi 





Αν θες τα στοιχεία της θεατρολόγου που απασχόλησε δημιουργικά τα παιδιά, πάτα πάνω στη φωτογραφία που ακολουθεί:



* Η αναφορά στο ηλεκτρονικό κατάστημα παιδικών ρούχων δεν είναι διαφημιστική. Προήλθε από την ικανοποίησή μου ως καταναλώτη.

Σχόλια

  1. Υπέροχο πάρτι! Να σου ζήσει ο μικρός Μπάμπης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σου ζήσει! Μια χαρά τα ετοίμασες όλα και από ότι φαίνεται περάσατε καταπληκτικά! Και του χρόνου να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Κατερίνα μου!Περάσαμε φανταστικά, είναι αλήθεια!!Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  3. Τι ωραιο παρτυ!ζηλεψα το φαγητο τα printables και τον χωρο.Συγχαρητηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρυσή έμεινα! Τί ευρηματική φαντασία που έχεις! Θερμά συγχαρητήρια!! Και να σου ζήσει και ο μικρός :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωω, σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και τις ευχές σου καλή μου Βιβή!

      Διαγραφή
  5. Χρονια πολλά στο αστερι σας!! Να ειναι γερος και τυχερος Ο Μπαμπης σας Χρυσή μου!! Φανταστικό το πάρτι σας!! Τα έκανες ολα τελεια και προσεγμένα με καθε λεπτομερεις!! Κι εγω ζηλεψα το χωρο!! Πρεπει να ειναι καταπλητκικος!! Και ο μπουφες σας σουπερ!! Ποσο χαρηκα οταν ειδα και τον καρχαρια χαχαχα... Ειμαι σιγουρη οτι περάσατε υπέροχα!! Και του χρόνου!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καρχαρία σου Ελπίδα μου τον είχα βάλει το μάτι καιρό και τον ευχαριστήθηκαν πολύ τα παιδιά, ..είδες πώς τον κατάντησαν!χαχα
      Σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου! Φιλιά πολλά πολλα!

      Διαγραφή
  6. Wow...speechless!Σούπερ-πουπερ!!!μπράβο σας!❤και όσο προχωρούσα πάρα κάτω σκεφτόμουν...και αυτό θέλω...και το άλλο.. ουφφφφ����

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το θέμα είναι πολύ αγαπημένο για αγόρια αυτής της ηλικίας! Πολύ όμορφα όλα και ειδικά το μενού για τα μικρά!
    Kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μου θυμίζεις τα νιάτα μου.
    Δεν βαριόμουν να ετοιμάζω εκπλήξεις και πράγματα.
    Καταπληκτικό πάρτυ , μπράβο σε όλα.
    Συγχαρητήρια για την καινούργια εγκυμοσύνη, Δεν θυμάμαι αν μου το είχες πει.
    Με το καλό το νέο μέλος της οικογένειας.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααχχ, και εγώ δε βαριέμαι ποτέ!!Δώσε μου μάζωξη και πάρε μου την ψυχή!
      Σ'ευχαριστώ πολύ Ρένα μου!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

6 Χριστουγεννιάτικες γλυκιές συνταγές από 6 αγαπημένες food bloggers

Αν το σπίτι δε μυρίσει κανέλα, γαρύφαλλο και σοκολάτα, Χριστούγεννα δεν το λες!

Τριήμερο στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας

Ψηλά στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας, μέσα στο πυκνό ελατόδασος, βρίσκεται το χωριό Άνω Χώρα. Ελάτε μαζί μου να σας συστήσω το χωριό καταγωγής μου, το υπέροχο μέρος που πέρασα τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικίας.