Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παρακολουθήσαμε το κοντσέρτο για μωρά "Μουσικές Εποχές" και το προτείνουμε


Κάθε Κυριακή στο Θέατρο Βέμπο συμβαίνει κάτι πολύ πολύ όμορφο! Μια πολύ ποιοτική παράσταση, από τις λίγες που συμβαίνουν στην Αθήνα, στήθηκε και απευθύνεται σε μωράκια από 0 ετών. Οι "Μουσικές Εποχές", είναι η πρώτη συναυλία που απευθύνεται στην ηλικιακή αυτή ομάδα (0-5 ετών), κάτι αναπάντεχο, ασύνηθες, και τόσο επιτυχημένο!
Την περασμένη Κυριακή λοιπόν, που πέρασε, εμείς βρεθήκαμε σε αυτή τη συναυλία, που θα μπορούσε να περιγράψει κανείς και ως κοντσέρτο ή κουαρτέτο. 
Ας τα πάρουμε όμως, από την αρχή.

Η παράσταση
Σε αυτή την παράσταση η Σάρα Τοσκάνο με τη χορογραφία της συστήνει τις εποχές του χρόνου στο λιλιπούτειο κοινό της, μία χορογραφία που ντύνει μουσικά ο συνθέτης Διονύσης Γιαμπανάς. 


Η ορχήστρα αποτελείται από πιάνο, βιολοντσέλο, φλάουτο και μια σειρά από κρουστά όργανα, ξυλόφωνο, μεταλόφωνο, ντέφι, μία μεταλλική γραβάτα, ένα singing bowl (σαν μεταλλικό γουδί και γουδοχέρι), κουδουνάκια από αποξηραμένους καρπούς, καλίμπα, ξύλο της βροχής, spring drum, όργανα γνωστά, καθώς πολλά από αυτά χρησιμοποιούνται στη μουσικοκινητική αγωγή.
Η χορογραφία είναι ό,τι καλύτερο για μωρά. Τα αντικείμενα (φωτεινές μπάλες, πούπουλα, λουλούδια, ομπρέλες μικρές και μεγάλες κ.α.) και ο τρόπος που χρησιμοποιούνται μέσα σε αυτή, οι εκφράσεις και οι κινήσεις της χορογράφου/χορεύτριας, όλα είναι μελετημένα, ώστε να μπορούν να αφομοιωθούν, αλλά και να τραβήξουν το ενδιαφέρον των μωρών.  







Οι ήχοι, τα χρώματα, οι κινήσεις, τα φώτα, τα αντικείμενα, όλα συνθέτουν ένα σκηνικό που τραβάει αμέσως την προσοχή τους.


Αφού ολοκληρωθεί η παράσταση οι γονείς και τα παιδάκια δεν φεύγουν. Μπορούν να γνωρίσουν από κοντά τα μουσικά όργανα, να τα επεξεργαστούν, να παίξουν μαζί τους, καθοδηγούμενα από τους μουσικούς, αλλά και οι γονείς να μιλήσουν μαζί τους για ό,τι τους ενδιαφέρει.


Στα λίγο πιο μεγάλα μικρούλια, τράβηξαν την προσοχή τα κρουστά, λόγω των περίεργων σχημάτων, του εύχρηστου μεγέθους τους και των περίεργων ήχων τους. Τα έπιασαν, τα κούνησαν, τα επεξεργάστηκαν, τα γνώρισαν, τα χάρηκαν.



Οι εντυπώσεις μας
Πάνω σε αυτή τη σκηνή, είδα ματάκια να λάμπουν από ενθουσιασμό, αυτάκια να ακούν για πρώτη φορά βιολοντσέλο και φλάουτο, προσπαθώντας να εντοπίσουν την πηγή του ήχου, ποδαράκια να χοροπηδούν έτοιμα να βγάλουν φτερά, προκειμένου να πλησιάσουν τη σκηνή και να βιώσουν από κοντά όλα όσα διαδραματίζονταν εκεί. Τα μωρά που παρακολουθούσαν την παράσταση, και φυσικά το δικό μου μωράκι, είχαν γουρλώσει τα μάτια τους για να απορροφήσουν όλα τα χρώματα, τους ήχους και τις κινήσεις, που με απίστευτη δεξιοτεχνία έχουν συνδυάσει οι καλλιτέχνες δημιουργοί της. Περιττό να αναφερθώ στο πόση χαρά με γέμισε το να βλέπω το μόλις 4 μηνών βρεφάκι μου να αλληλεπιδρά τόσο έντονα σε όλο αυτό που έβλεπε και ένιωθε. Η μουσική ήταν μαγικά χαλαρωτική, αλλά και ζωηρή ταυτόχρονα. Θα χαρακτήριζα αυτή την παράσταση άκρως ποιοτική, κατάλληλη, αλλά και "απαραίτητη", τρόπον τινά, για βρέφη και μωρά, αλλά και μεγαλύτερα παιδάκια, για όλα αυτά που τους προσφέρει στην συναισθηματική και νοητική τους ανάπτυξη, για το ταξίδι που τους χαρίζει μέσα στις νότες και τα χρώματα. 
Για εμάς τους δυο - μαμά και γιο - αποτέλεσε μία πολύ διασκεδαστική και δημιουργική ώρα, που τόσο πολύ απολαύσαμε μαζί.

Προσβασιμότητα και άνεση
Πιθανόν μια μαμά που έχει ένα μωράκι λίγων μηνών να θεωρήσει μεγάλη πρόκληση το να καταφέρει να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας μαζί του. Ωστόσο, το Θέατρο Βέμπο βρίσκεται  πολύ κοντά στη στάση του μετρό "Μεταξουργείο" (3 λεπτά περπάτημα), επίσης υπάρχει πάρκινγ επί πληρωμή ακριβώς δίπλα στο Θέατρο, αλλά και άπλετος χώρος στους δρόμους όπισθεν του Θεάτρου, όπου το πάρκιγκ επιτρέπεται.
Εντός του Θεάτρου, η σκηνή έχει προσαρμοστεί κατάλληλα για να υποδεχθεί τα μωράκια και τους γονείς. 




Οι γονείς και τα παιδιά παρακολουθούν την παράσταση επάνω στη σκηνή, καθισμένοι σε μαξιλάρες τοποθετημένες κυκλικά και σε παγκάκια. Υπάρχει αλλαξιέρα και χώρος λίγο πιο πίσω, όπου μπορούν οι γονείς να αποτραβηχτούν αν θέλουν να ηρεμήσουν τα ανήσυχα μωράκια τους, αλλά ταυτόχρονα να μπορούν να ακούν και να βλέπουν την παράσταση. 


Δύο κοπέλες του θεάτρου στέκονται στις δύο πλευρές, για να βοηθήσουν όπου χρειαστεί. Τα μωράκια φυσικά μπορούν να φάνε, να πιουν, να θηλάσουν, να μπουσουλήσουν και να εκφραστούν όπως επιθυμούν καθ'όλη τη διάρκεια της παράστασης. Οι μουσικοί δεν ενοχλούνται καθόλου, το αντίθετο.


Οι συντελεστές


Οι συντελεστές, όλοι τους γονείς είναι οι εξής:

Συνθέτης: Διονύσης Γιαμπανάς 
Τσέλο: Νίκος Ιωνάς 
Φλάουτο: Θοδωρής Πιστόλας 
Πιάνο: Διονύσης Γιαμπανάς 
Κρουστά: Σόλις Μπαρκή 
Χορός: Σάρα Τοσκάνο 


Οι πληροφορίες

Πού: Θέατρο Βέμπο, Καρόλου 18, Αθήνα, Μετρό Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5221767 
Πότε: Από 11 Φεβρουαρίου και κάθε Κυριακή έως και την Κυριακή των Βαΐων 
Παραστάσεις: 11:00 και 12:30 το πρωί 
Τιμές εισιτηρίων: 
Μωρό έως 18 μηνών + γονιός: 15 ευρώ 
Μωρό άνω των 18 μηνών + γονιός: 20 ευρώ 
Επιπλέον ενήλικας: 5 ευρώ 
Προπώληση: Ταμεία θεάτρου, ή εδώ 
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη 
Υπεύθυνη προβολής και επικοινωνίας: Βάσω Σωτηρίου-We Will

Εύχομαι να σου κέντρισα το ενδιαφέρον, προκειμένου να παρακολουθήσεις αυτή την ξεχωριστή παράσταση.

Αυτά από εμένα.
Mama Chrysi 




Μην ξεχνάς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στο
Facebook
Instagram
Bloglovin


Όλες οι φωτογραφίες παρουσιάζονται μετά από άδεια της Υπεύθυνης προβολής και επικοινωνίας (We Will), εκτός από αυτές που έχουν τραβηχτεί από εμένα την ίδια και στις οποίες αναγράφεται το όνομα του blog. 

Σχόλια

  1. Μια απλα υπεροχη ιδεα! Σκεφτομουν να παω με τα μικρα, αν και η κορη μου ειναι μεγαλυτερη απο τα 5...αλλα εχει μουσικη και χορο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι κλασική μουσική, οπότε αποκλείεται να μην αρέσει!Να πάτε οπωσδήποτε!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

6 Χριστουγεννιάτικες γλυκιές συνταγές από 6 αγαπημένες food bloggers

Αν το σπίτι δε μυρίσει κανέλα, γαρύφαλλο και σοκολάτα, Χριστούγεννα δεν το λες!

Τριήμερο στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας

Ψηλά στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας, μέσα στο πυκνό ελατόδασος, βρίσκεται το χωριό Άνω Χώρα. Ελάτε μαζί μου να σας συστήσω το χωριό καταγωγής μου, το υπέροχο μέρος που πέρασα τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικίας.