Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προτάσεις βιβλίων για παιδάκια 3+ ετών


Έχω να σας προτείνω κάποια υπέροχα βιβλία, διαφορετικών ειδών, κατάλληλα για παιδάκια από 3 ετών. Αποτελούν μοναδικές προτάσεις για δώρο και είμαι σίγουρη ότι θα τα απολαύσουν τα μικρά σας όσο και τα δικά μου!



ΠΑΙΖΩ με τον Πίκο και τη Λόλα,
Εκδόσεις Μεταίχμιο



Οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών, οι δύο κολλητοί φίλοι ο Πίκο και η Λόλα καλούν σε αυτό το βιβλίο τη συντροφιά τους να παίξουν παρέα.
Τα πολύ μικρά παιδάκια διασκεδάζουν με διάφορες δραστηριότητες όπως λαβύρινθους, ζωγραφική, διαφορές, σπαζοκεφαλιές, παζλ και ένα επιτραπέζιο έκπληξη!
Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗΝ ΑΛΦΑΒΗΤΑ με τον Πίκο και τη Λόλα,
Εκδόσεις Μεταίχμιο


Το βιβλίο αυτό αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία για την πρώτη επαφή των πολύ μικρών παιδιών με το ελληνικό αλφάβητο.
Τα γράμματα κρύβονται και μεταμορφώνονται σε πολύ αστείες ιστορίες με τους αγαπημένους ήρωες Πίκο και Λόλα. Ένα αλφαβητάρι με διασκεδαστικά στιχάκια, που θα εμπλουτίσει το λεξιλόγιο των παιδιών διασκεδάζοντάς τα παράλληλα.
Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Και τα δύο παραπάνω βιβλία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και αποτελούν πολύ καλές προτάσεις για την πρώτη εξοικείωση των παιδιών με τα βιβλία δραστηριοτήτων και μία υπέροχη αφορμή για σύνδεση και ποιοτικό χρόνο του γονιού με το παιδί.
Από τον Εκδοτικό προτείνονται για ηλικίες 2+, ωστόσο κατά την άποψή μου και καθαρά εμπειρικά, θεωρώ ότι είναι καταλληλότερα από 3+ ετών.


Ο ΤΊΜΟΣ στον παππού και στη γιαγιά,
Εκδόσεις Μίνωας


Ο αγαπημένος ήρωας των μικρών βιβλιόφιλων, ο Τίμος αυτή τη φορά βρίσκεται στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς και μαθαίνει ένα σωρό νέα πράγματα κοντά τους. Επισκέπτεται τη λίμνη και φροντίζει τον κήπο του παππού.
Στο τέλος του βιβλίου μέσα από δύο παιχνίδια, ένα "μίμησης" και ένα "ψάξε και βρες" το παιδί εξασκεί κάποιες επιπλέον ικανότητες με πολύ διασκεδαστικό τρόπο!
Το βιβλίο κυκλοφορεί από Εκδόσεις Μίνωας και θα το βρείτε εδώ και ολόκληρη τη σειρά εδώ, όπου και μπορείτε να ξεφυλλίσετε το βιβλίο που σας ενδιαφέρει.



ΝΑΠΟΛΕΩΝ, Το χαρούμενο γουρουνάκι,
Εκδόσεις Διόπτρα

Ο Ναπολέων αρπάζει ... κρύο!



Ο Ναπολέων είναι ένα χαρούμενο γουρουνάκι που μέσα από τις περιπέτειές του διασκεδάζει τον μικρό αναγνώστη και του γνωρίζει τον κύκλο των εποχών.
Σε αυτό το βιβλίο ο Ναπολέων φταρνίζεται τόσο δυνατά που όλα πετάγονται στον αέρα. Ακούει τη μαμά του να λέει "Ο Ναπολέων την έχει αρπάξει από το κρύο" και αναρωτιέται τί μπορεί να σημαίνει αυτό. "Μπορεί κανείς να... αρπάξει το κρύο;"
Το βιβλίο μπορείτε να δείτε και να ξεφυλλίσετε εδώ.


Ο Ναπολέων παίζει στο χιόνι!



Έξω χιονίζει και Ναπολέων αναρωτιέται από πού να έρχονται άραγε αυτές οι ασημί νιφάδες. "Μήπως υπάρχει στον ουρανό ένα δέντρο που κάνει νιφάδες;" 
Με τη φίλη του, τη λευκή κουνελίνα, βάζουν τα σκουφάκια τους και βγαίνουν να φτιάξουν ένα χιονάνθρωπο. Ή μήπως είναι καλύτερα να φτιάξουν ένα χιονογούρουνο; Οι δυο φίλοι θα διασκεδάσουν με την ψυχή τους παίζοντας στο χιόνι!

Το βιβλίο μπορείτε να δείτε και να ξεφυλλίσετε εδώ.

Σε αυτή τη σειρά μας, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα, μας έχει ενθουσιάσει το απλό και χιουμοριστικό κείμενο και η υπέροχη με απαλά χρώματα νερού εικονογράφηση.
Ολόκληρη τη σειρά μπορείτε να δείτε εδώ.


Σειρά "Τα βιβλία της Τζούλια Ντόναλτνσον",
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Τι άκουσε η πασχαλίτσα στις διακοπές



Όταν η πασχαλίτσα επισκέπτεται τη μεγάλη πόλη για διακοπές συναντά εκεί του δύο γνωστούς κακούς, που σχεδιάζουν να κλέψουν το μαϊμουδάκι του ζωολογικού κήπου. Και το καταχθόνιο σχέδιο τους δε σταματά εκεί, αφού έχουν βάλει στο μάτι το στέμμα της βασίλισσας! Τί θα σκαρφιστεί αυτή τη φορά η πασχαλίτσα για να τους σταματήσει; 
Η ιστορία που περιγράφεται είναι τόσο διδακτική όσο και διασκεδαστική και την έχει απολαύσει στο έπακρο και ο μεγάλος μου γιος που πλέον τη διαβάζει μόνος του 
Το βιβλίο μπορείτε να δείτε και να ξεφυλλίσετε εδώ.


Η γοργόνα που τραγουδούσε



Μια γοργόνα με υπέροχη φωνή δέχεται παρά τις αντιρρήσεις των φίλων της να δουλέψει στο τσίρκο, δελεασμένη απο τις υποσχέσεις του Πιτ του πονηρού που της τάζει πλούτη και δόξα. Ο κόσμος ενθουσιάζεται από το τραγούδι της, όμως εκείνη νοσταλγεί την ελευθερία της, τη θάλασσα και τους φίλους της. Ευτυχώς ένας έξυπνος γλάρος και μια επιδέξια ακροβάτισσα καταστρώνουν ένα σχέδιο για να βοηθήσουν τη γοργόνα να δραπετεύσει...

Το βιβλίο μπορείτε να δείτε και να ξεφυλλίσετε εδώ.

Δύο βιβλία από δύο βραβευμένες δημιουργούς με διασκεδαστικό και χορταστικό κείμενο φτιαγμένο με στίχους με ρίμες και μία ξεχωριστή εικονογράφηση με στοιχεία κολάζ και έντονα χρώματα, κρατά παρέα στα μικρά παιδάκια και εξάπτει τη φαντασία τους όσο τα διασκεδάζει. Όλη τη σειρά μπορείτε να βρείτε εδώ.


Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα


Αυτά από εμένα
Χρυσή 







Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

Εύκολα μπισκότα για μωρά

Ο Σεπτέμβρης μπήκε και φάνηκε και η πρώτη βροχούλα. Έτσι κι εγώ επιστρέφω σιγά σιγά και λίγο απρόθυμα στο πρόγραμμά μας, μετά από αρκετό διάστημα εκτός πόλης. Η διάθεσή μου για nesting - όπως λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι - άρχισε να αχνοφαίνεται, οπότε δε μου κακοφάνηκε να μπω στην κουζίνα και να φτιάξω ένα δυο νοστιμιές για να περιποιηθώ τα αγόρια μου.

Crystal Mountain Hotel, ο απόλυτος ορεινός οικογενειακός προορισμός

Ψηλά στα Κράβαρα, στην Ορεινή Ναυπακτία βρίσκεται το Crystal Mountain Hotel , ένα ξενοδοχείο που γνωρίζω από την παιδική μου ηλικία και αγαπώ για τις αναμνήσεις που μου έχει χαρίσει.