Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φθινοπωρινή διακόσμηση με αποξηραμένα φύλλα πλάτανου

Πιο πολύ από ποτέ, τώρα έχουμε την ανάγκη να κάνουμε το χώρο μας πιο ζεστό και ευπρόσδεκτο. Το φθινόπωρο μας δίνει αυτή τη δυνατότητα αρκεί να βγούμε μια βόλτα στη φύση να μαζέψουμε πεσμένα φύλλα, κουκουνάρια, βελανίδια αλλά και να εμπνευστούμε από την ομορφιά του δάσους. 

Τα κουκουνάρια και τα βελανίδια αποτελούν το κυρίαρχο στοιχείο στη φθινοπωρινή, χειμερινή και χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού μου εδώ και πολλά χρόνια. Φέτος είπα να εντάξω αποξηραμένα φύλλα πλάτανου, κάτι που εκτός από οπτική ομορφιά, έφερε τη μυρωδιά του δάσους και μια αιθέρια και ρομαντική ατμόσφαιρα, στο γενικά, minimal σπίτι μου.

Πάμε να δούμε τέσσερις εύκολες κατασκευές με αποξηραμένα κιτρινοπορτοκαλί μοσχομυριστά φύλλα πλάτανου:

Φθινοπωρινή διακόσμηση με ένα στεφάνι

Χρησιμοποίησα ένα στεφάνι από ξύλινα κλαδιά το οποίο στόλισα κατά το ήμισι με μεγάλα αποξηραμένα φύλλα πλάτανου. Και ιδού!


Ένα υπέροχο στοιχείο για την είσοδο του σπιτιού αλλά και για τη διακόσμηση του τοίχου, τόσο minimal όσο και cosy, θα χαρίσει τον αέρα της φύσης και θα φέρει ζεστασιά με το θερμό του χρώμα στο σπίτι σας.

Κάνε τα φύλλα κάδρο

Κι όμως! Μπορείς απλά να βάλεις τα φύλλα σε ένα κάδρο και να δημιουργήσεις πολύ απλά και γρήγορα μια ζεστή, φθινοπωρινή ατμόσφαιρα στο σπίτι.






Φτιάξε μια γιρλάντα για το τζάκι



Δεν υπάρχει πιο όμορφος τρόπος να στολίσεις το τζάκι από μια γιρλάντα. 
Τα Χριστούγεννα κρεμάμε κάλτσες. 
Γιατί δηλαδή το φθινόπωρο να μην κρεμάσουμε αποξηραμένα φύλλα πλάτανου;






Λίγα κεριά, μια ζεστή κουβερτούλα και τα αγαπημένα σας βιβλία θα ολοκληρώσουν το σκηνικό ενός τέλειου φθινοπωρινού απογεύματος χαλάρωσης στο σπίτι. Αφεθείτε να απολαύσετε τη μυρωδιά (κυριολεκτικά και μεταφορικά) της φύσης στο σπίτι σας και αδράξτε τη στιγμή να δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις με την οικογένειά σας!

Καλωσόρισε με έναν μαυροπίνακα



Όλοι όσοι έχουμε παιδιά στο σπίτι, το πιο πιθανό είναι να έχουμε έναν μαυροπίνακα. Μπορούμε πολύ εύκολα να τον στολίσουμε κολλώντας αποξηραμένα φύλλα πλάτανου στη μία πλευρά του και να καλωσορίσουμε τους καλεσμένους μας με ένα γλυκό μήνυμα.



Αυτές τις χουχουλιάρικες στιγμές είναι καλύτερες όταν τις περνάμε με φίλους.


Εδώ θα βρείτε  όλα μας τα άρθρα για τη διακόσμηση του σπιτιού

Μη ξεχνάς να ακολουθείς το blog στα
για να μη χάνεις τα νέα και τους διαγωνισμούς


Χρυσή

                                   

Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

Εύκολα μπισκότα για μωρά

Ο Σεπτέμβρης μπήκε και φάνηκε και η πρώτη βροχούλα. Έτσι κι εγώ επιστρέφω σιγά σιγά και λίγο απρόθυμα στο πρόγραμμά μας, μετά από αρκετό διάστημα εκτός πόλης. Η διάθεσή μου για nesting - όπως λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι - άρχισε να αχνοφαίνεται, οπότε δε μου κακοφάνηκε να μπω στην κουζίνα και να φτιάξω ένα δυο νοστιμιές για να περιποιηθώ τα αγόρια μου.

Crystal Mountain Hotel, ο απόλυτος ορεινός οικογενειακός προορισμός

Ψηλά στα Κράβαρα, στην Ορεινή Ναυπακτία βρίσκεται το Crystal Mountain Hotel , ένα ξενοδοχείο που γνωρίζω από την παιδική μου ηλικία και αγαπώ για τις αναμνήσεις που μου έχει χαρίσει.