Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Crystal Mountain Hotel, ο απόλυτος ορεινός οικογενειακός προορισμός

Ψηλά στα Κράβαρα, στην Ορεινή Ναυπακτία βρίσκεται το Crystal Mountain Hotel, ένα ξενοδοχείο που γνωρίζω από την παιδική μου ηλικία και αγαπώ για τις αναμνήσεις που μου έχει χαρίσει.

Φέτος το καλοκαίρι βρήκαμε για ακόμη μια φορά την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Crystal Mountain Hotel, αυτή τη φορά για τις καλοκαιρινές μας διακοπές και ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσαμε να κάνουμε, έπειτα από την όμορφη κούραση που φέρνει η θάλασσα της Λευκάδας. Εάν είσαι Αθηναίος, μπορείς άνετα να επιλέξεις αυτό το συνδυασμό τοποθεσιών (Λευκάδα - Άνω Χώρα) για καλοκαιρινές διακοπές σε θάλλασα και βουνό, καθώς είναι σε βολική απόσταση μεταξύ τους.


Το Crystal Mountain Hotel βρίσκεται σε υψόμετρο 1.100μ μέσα σε ένα μοναδικό αλπικό τοπίο, σε ένα κατάπυκνο ελατόδασος στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας, στο χωριό καταγωγής μου. Μοναδικού κάλλους φυσικό τοπίο, υπέροχες εγκαταστάσεις, ήσυχη, ζεν ατμόσφαιρα και ένα καθημερινό ολοήμερο πρόγραμμα για όλη την οικογένεια, ήταν τα κύρια συστατικά της "μυστικής συνταγής" του Crystal Mountain Hotel για τις ιδανικές οικογενειακές διακοπές, και εμείς τα απολαύσαμε αχόρταγα.

Εγκαταστάσεις/Προσωπικό

Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο χτισμένο στην είσοδο του χωριού ανάμεσα στο πυκνό δάσος, με καταπράσινους εξωτερικούς χώρους και περιποιημένους εσωτερικούς χώρους που φέρουν τη ζεστασιά του χωριού. 

Μεγάλα και άνετα δωμάτια, σουίτες και μεζονέτες, για μέχρι και πολύτεκνες οικογένειες, καθαρά με υπέροχη θέα στο βουνό και στο χωριό, υπόσχονται μια πραγματικά αξιόλογη διαμονή.

Η πισίνα αρκετά μεγάλης διάστασης, ανάμεσα στα έλατα και τις καστανιές, με παγωμένο νερό που κατεβαίνει απευθείας από τις πηγές του κρυστάλλινου βουνού των Κραβάρων, προσφέρει μια μοναδική κολυμβητική εμπειρία που αναζωογονεί απίστευτα σώμα και πνεύμα.


Το γυμναστήριο και οι παιδότοποι (εσωτερικός και εξωτερικός), το γήπεδο μπάσκετ και τα δωρεάν ποδήλατα έξω από το ξενοδοχείο, η πλούσια δανειστική βιβλιοθήκη, μας έκαναν να μην αφήσουμε στιγμή ανεκμετάλλευτη και καλύπτουν και τα πιο απαιτητικά γούστα.


Το προσωπικό πάντα ευγενικό και έτοιμο να εξυπηρετήσει, με μια ήσυχη διάθεση, που τελικά χαρακτηρίζει όλο το ξενοδοχείο. Στο Crystal Mountain Hotel μπορεί η πληρότητα να αγγίζει το 100%, όμως η ησυχία που επικρατεί είναι μοναδική και φυσικά εμπνέεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους. 

Για οικογένειες

Ο λόγος που προτιμάμε το Crystal Mountain Hotel και το επισκεπτόμαστε συχνά είναι γιατί αποτελεί τον πλέον κατάλληλο προορισμό για οικογένειες, όχι όμως με την έννοια που συχνά επικρατεί. Εδώ τα παιδιά θα παίξουν και θα διασκεδάσουν και οι γονείς θα απολαύσουν υψηλής ποιότητας περιβάλλον και υπηρεσίες, απίστευτο σεβασμό στις ιδιαιτερότητες της οικογένειάς τους και πολύ διαφορετική ατμόσφαιρα από αυτή που προτείνουν τα γνωστά all inclusive οικογενειακά ξενοδοχεία. 


Το καθημερινό παιδικό πρόγραμμα, ξεκινά από το πρωί στις 10 και τελειώνει στις 8 το βράδυ. Αποτελείται από δραστηριότητες, αθλήματα, και δράσεις που συνδέονται άμεσα με το φυσικό περιβάλλον του δάσους, παιδικά γεύματα στην παιδική τραπεζαρία και μεσημεριανές ταινίες στους άνετους καναπέδες, που δημιουργούν φιλίες και στιγμές μοναδικές για τα παιδιά. Κρίνοντας από τα δικά μου είναι τόσο ενδιαφέρον το παιδικό πρόγραμμα, όσο σε λίγα ξενοδοχεία, καθώς αποδεδειγμένα κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον τους για όλες τις ημέρες διαμονής μας. 


Παράλληλα λειτουργεί το ολοήμερο πρόγραμμα fitness & wellness ενηλίκων, κάτι που πραγματικά είναι πολύ βολικό. Εμβόλιμες βόλτες και πεζοπορίες, δραστηριότητες και εκγύμναση μέσα στο πυκνό δάσος, πραγματικά εξασκούν το σώμα και ξεκουράζουν το πνεύμα με έναν μοναδικό τρόπο που μόνο η επαφή με τη φύση επιτρέπει. Συχνά δε, τα προγράμματα παιδιών και ενηλίκων συνδυάζονται, δημιουργώντας μια πολύ διασκεδαστική και οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Το φαγητό

Αν όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με μια μοναδική, τοπική και πεντανόστιμη κουζίνα, τότε δε θέλεις τίποτε άλλο και αυτό στο Crystla Mountain Hotel συνέβη! Fine dining στα καλύτερά του! 

Τα πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν όλα ένα κι ένα - δοκιμάσαμε το μενού, σχεδόν στο σύνολό του - μύριζαν χωριό και φύση, ήταν ολόφρεσκα, πεντανόστιμα, παραδοσιακά με μοντέρνες νότες, μεγάλες μερίδες και υπέροχη εμφάνιση! Απολαύσαμε μοναδικό φαγητό!



Το Crystal Mountain Hotel είναι το μέρος που εξασφαλίζει την απόλυτη ξεκούραση και αναζωογόνηση σε σώμα και πνεύμα. Εάν είσαι φυσιολάτρης, εδώ θα απολαύσεις τη φύση σε όλο της το μεγαλείο. Εάν δεν είσαι των ορεινών καλοκαιρινών διακοπών, εδώ θα αναθεωρήσεις! Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο δεν αποτελεί απλώς ένα τόπο διαμονής, αποτελεί μια ολόκληρη εμπειρία.

Στα highlights στο instagram του blog μπορείτε να δείτε όλη την εμπειρία μας από την πενθήμερη διαμονή μας στο Crystal Mountain Hotel στην Άνω Χώρα και να βιώσετε μαζί μας την μοναδική ατμόσφαιρα του καλοκαιριού στα ορεινά. 



________

Όλοι οι φίλοι και αναγνώστες του blog έχετε 10% έκπτωση στις τηλεφωνικές κρατήσεις που θα κάνετε έως 5 Σεπτεμβρίου 2021 με τον κωδικό blisseekingmom10.

________

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε παλαιότερο άρθρο μας με όλες τις πληροφορίες για το χωριό της Άνω Χώρας, τι μπορείτε να δείτε και ποια μέρη μπορείτε να επισκεφθείτε με ορμητήριο αυτό το υπέροχο μέρος της ορεινής Αιτωλοακαρνανίας.


Εδώ μπορείτε να διαβάσετε για όλα μας τα ταξίδια.

Μην ξεχνάτε να ακολουθείτε το blog σε 
για να μη χάνετε τα νέα και τους διαγωνισμούς

Χρυσή

Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

Τριήμερο στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας

Ψηλά στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας, μέσα στο πυκνό ελατόδασος, βρίσκεται το χωριό Άνω Χώρα. Ελάτε μαζί μου να σας συστήσω το χωριό καταγωγής μου, το υπέροχο μέρος που πέρασα τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικίας.

Κρέμα βρώμης για μωρά

Είσαι μαμά και δε θέλεις να δώσεις ρυζάλευρο στο μωρό σου; Μία πιο υγιεινή εναλλακτική, είναι η κρέμα βρώμης.