Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι;

Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

Από το οπισθόφυλλο:

Μόνο οι μέλισσες ξέρουν πόσο μελένιο μπορεί ένα παραμύθι να γίνει. Και σίγουρα το μαθαίνει και η Μελίνα που...δεν τις συμπαθεί και τόσο..

Μέσα από τα μάτια της γνωρίζουμε τον μελισσόκοσμο, τι προσφέρει η μέλισσα στη Γη, πως γίνεται το μέλι μέσα στην κυψέλη...μα και τι αλλάζει στη ζωή, όταν η καρδιά μας θέλει!

Για όλα, αυτά παιδιά, ευχαριστούμε τη σοφή μελισσούλα Αθηνά...

Η αγαπημένη συγγραφέας Βασιλική Τσουρή βρίσκει έναν υπέροχο τρόπο να υμνήσει αυτό το μοναδικό πλάσμα της Γης, τη μέλισσα.

Μέσα από το χιούμορ και μια φανταστική - κυριολεκτικά και μεταφορικά - ιστορία, μαθαίνει στα παιδιά με πολύ απλό τρόπο τα πάντα για τη μέλισσα και τους πληθυσμούς της. 

Πώς μοιάζουν οι μέλισσες από κοντά, πώς φτιάχνεται το μέλι βήμα βήμα, ποιες δυσκολίες και κινδύνους αντιμετωπίζουν, πώς συνεργάζονται αρμονικά για να φτιάξουν το μέλι και πολλές άλλες λεπτομέρειες που στα παιδικά ματάκια φαντάζουν εξωπραγματικές!

Στο τέλος του βιβλίου σε παράρτημα, τα παιδιά μπορούν μάθουν ακόμη περισσότερες πληροφορίες, και όσες απορίες έμειναν αναπάντητες από την ιστορία, λύνονται εκεί. 

Διαβάζοντας το παραμύθι αυτό στα παιδιά μου, καταρχήν είδα τον ενθουσιασμό αλλά και την απορία στα μάτια, κυρίως του μικρούλη μου, ο οποίος δεν πίστευε ότι αυτό το ζουζούνι που συνήθως τον φοβίζει, μπορεί να έχει μια τόσο συναρπαστική και ενδιαφέρουσα ζωή. Ο δε μεγάλος βρήκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο παράρτημα όπου έμαθε πολλές λεπτομέρειες που δε γνώριζε και ρούφηξε κάθε λέξη με ενθουσιασμό.

Η εικονογράφηση της Μαριάννας Φραγκούλη, με αυτά τα απαλά χρώματα, είναι απλά ονειρική και δίνει ζωή στην ιστορία!

Το βιβλίο αυτό, εκτός από διασκεδαστικό, είναι και χρήσιμο, καθώς φέρνει την πληροφορία για τη σημαντικότητα της μέλισσας μπροστά στον μικρό αναγνώστη. Τα παιδιά συνήθως φοβούνται τις μέλισσες, συχνά συμβαίνει και σε εμάς τους ενήλικες. Ωστόσο, ίσως αυτό μας εμποδίζει να συνειδητοποιήσουμε το πόσο σημαντικές είναι οι μέλισσες για τη βιοποικιλότητα του πλανήτη και την επιβίωση των οικοσυστημάτων. Η ιστορία λοιπόν της Μελίνας μας βοηθά να μεταφέρουμε αυτό το μήνυμα στα παιδιά μας...και να το θυμηθούμε και εμείς.


Το βιβλίο κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική και μπορείτε να το βρείτε εδώ.


Μην ξεχνάτε να ακολουθείτε το blog σε 
για να μη χάνετε τα νέα και τους διαγωνισμούς

ΧρυσήΣχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Τριήμερο στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας

Ψηλά στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας, μέσα στο πυκνό ελατόδασος, βρίσκεται το χωριό Άνω Χώρα. Ελάτε μαζί μου να σας συστήσω το χωριό καταγωγής μου, το υπέροχο μέρος που πέρασα τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικίας.

Crystal Mountain Hotel, ο απόλυτος ορεινός οικογενειακός προορισμός

Ψηλά στα Κράβαρα, στην Ορεινή Ναυπακτία βρίσκεται το Crystal Mountain Hotel , ένα ξενοδοχείο που γνωρίζω από την παιδική μου ηλικία και αγαπώ για τις αναμνήσεις που μου έχει χαρίσει.