Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

DIY τρισδιάστατο καδράκι


Το πάθος μου για τις κατασκευές είναι γνωστό. Ειδικά τώρα που μπαίνει η Άνοιξη, βάλθηκα να φτιάξω διακοσμητικά με χαρούμενα χρώματα, που θα αλλάξουν τη χειμωνιάτικη/cosy αισθητική του σπιτιού και θα φέρουν λουλουδένια ομορφιά. 

Τις προάλλες λοιπόν, κάναμε εκκαθάριση στο γραφείο και βρήκα κάποια ξύλινα κουτιά, χωρίς καπάκι, δύο τετράγωνα και ένα παραλληλόγραμμo. Χωρίς να ξέρω ακόμα τί θα τα κάνω, τα πήρα.
Τα είχα για καιρό στην αποθήκη αχρησιμοποίητα και σκεφτόμουν τί θα μπορούσα να κάνω με αυτά.



Μετά από καιρό αποφάσισα με το ένα τετράγωνο κουτί να φτιάξω ένα τρισδιάστατο καδράκι για το δωμάτιο του μικρούλη.
Ξεκίνησα να το φρεσκάρω βάφοντάς το. Εξωτερικά χρησιμοποίησα ανοιχτό γκρι ακρυλικό χρώμα για να κάνει αντίθεση με το μπλε σκούρο τοίχο στο δωμάτιό του. 

Διακοσμητικό tip
Το γκρι (στην ουσία το μαύρο, αλλά το γκρι είναι ένα "ξανοιγμένο" μαύρο), είναι το χρώμα που περιέχει όλα τα βασικά χρώματα (κόκκινο, κίτρινο, μπλε). Αν δηλαδή ενώσεις το κόκκινο, το κίτρινο και το μπλε, σε συγκεκριμένη ποσότητα, θα βγει μαύρο. Οι καλλιτέχνες κατά κανόνα, δεν χρησιμοποιούν έτοιμο μαύρο, αλλά το φτιάχνουν μόνοι τους με αυτό τον τρόπο. Αυτό το κάνει να συνταιριάζει με όλα τα βασικά χρώματα της παλέτας και να συνδυάζεται καταπληκτικά, εξισορροπώντας τους τόνους των χρωμάτων και για το λόγο αυτό βγάζει μία ηρεμία στο μάτι με ό,τι και αν συνδυάζεται από τις αποχρώσεις των βασικών χρωμάτων. Λόγω αυτού είναι κατάλληλο για διχρωμίες ή πολυχρωμίες πολύ όμορφες, όπως γκρι-κίτρινο, γκρι-κόκκινο, γκρι-μπλε και με όλους τους τόνους αυτών των βασικών χρωμάτων, όπως γκρι-ροζ ("ξανοιγμένο" μαύρο με "ξανοιγμένο" κόκκινο) ή γκρι-θαλασσί ("ξανοιγμένο" μαύρο με "ξανοιγμένο" μπλε). Δοκίμασέ το στους τοίχους ή συνδύασε διακοσμητικά κομμάτια και έπιπλα, χρησιμοποιώντας ως βάση το γκρι και ένα ή περισσότερα από τα βασικά χρώματα, καθώς και τις αποχρώσεις τους, στα υπνοδωμάτια, αλλά και σε ολόκληρο το σπίτι, προκειμένου να πετύχεις ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα που θα φέρει αίσθηση ηρεμίας (βλ. φωτό παρακάτω).


Πηγή

Και συνεχίζω με το καδράκι μου.
Χρησιμοποίησα χοντρό χαρτί χειροτεχνίας σε θαλασσί τόνους για το φόντο στην πλάτη του κουτιού και το κόλλησα με λευκή κόλλα χειροτεχνίας. 

Χρησιμοποίησα θαλασσί λινό ύφασμα που είχε περισσέψει από τη βάφτιση του μικρού και έκοψα δύο κομμάτια σε σχήμα σύννεφου. Τα έραψα μεταξύ τους και τα γέμισα με βαμβάκι.



Το αερόστατο που χρησιμοποίησα είναι μπομπονιέρα από βάφτιση. 



Έβγαλα τα μπλέ σκούρα φιογκάκια και τα αντικατέστησα με πολύχρωμα κουμπιά για να δώσω πιο παιχνιαδιάρικο αποτέλεσμα.



Για να καλύψω την εξωτερικά λίγο φθαρμένη επιφάνεια του κουτιού, την έντυσα με χοντρή δαντελένια κορδέλα και έτσι έδωσα μια πιο vintage αισθητική. 



Έδεσα το αερόστατο και το συννεφάκι με χοντρή κλωστή και τα κρέμασα με πινέζες. Κρέμασα και δύο υφασμάτινες χάντρες και κόλλησα με σιλικόνη ένα ξύλινο αστεράκι (όλα από τη διασκόσμηση της λαμπάδας της βάφτισης του μικρού μου) και έτοιμο το τρισδιάστατο καδράκι μου για το παιδικό δωμάτιο.





Tips: αν δεν βρίσκεις ξύλινα κουτιά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις συρτάρια που δε χρειάζεσαι ή να φτιάξεις πολύ εύκολα κουτάκια από χοντρό μακετόχαρτο. Θα χρειαστείς:
  • Μακετόχαρτο
  • Βάση κοπής
  • Κόφτη
  • ΠΙστόλι και κόλλα σιλικόνης
  • Χάρακα τρίγωνο και χάρακα απλό
Μετράς τέσσερα κομμάτια μακετόχαρτο 15*5 cm και το κεντρικό κομμάτι(πλάτη) 16*16cm. Βάζω 1 cm επιπλέον γιατί πρέπει να υπολογίσεις και το πάχος του μακετόχαρτου, το οποίο πρέπει να είναι 1cm. Αν είναι μεγαλύτερο, θα κόψεις μεγαλύτερο κομμάτι π.χ. κατά 2cm. Αυτό το κουτί θα είναι πολύ ελαφρύ, καθώς το μακετόχαρτο είναι ελαφρύ και γι'αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ελαφριά στοιχεία για να το διακοσμήσεις. Το θετικό είναι ότι θα κρεμαστεί εύκολα σε ένα τοίχο με ένα απλό καρφάκι. Εναλλακτικά μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιο ξυλουργό, προκειμένου να σου κόψει ξύλα στη διάσταση που επιθυμείς και  να στα κολλήσει.

Εσύ τί διακοσμητικά έχεις φτιάξει για για να υποδεχτείς την Άνοιξη;


Mama Chrysi 






Σχόλια

  1. Πόσο όμορφο έγινε!! Τέλειο!! Επίσης το καλύτερο είναι ότι αξιοποιούμε πράγματα που ήδη έχουμε και κάθονται πιάνοντας χώρο στο σπίτι ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Αθηνά μου!
      Το θέμα είναι ότι μερικές φορές περνούν μήνες ή χρόνια μέχρι να αξιοποιηθεί κάτι και η μόνη που υποφέρει είναι η αποθήκη μου, αλλά η αλήθεια είναι ότι η δημιουργία δίνει μεγάλη ικανοποίηση.
      Φιλάκια ❤

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφο. Ακόμα δεν έχω φτιαξει τίποτα για την άνοιξη αλλά θα ξεκίνησω και εγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις μπήκε η Άνοιξη, έχουμε χρόνο για πολλά ακόμη. Σ'ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
  3. Καταπληκτική κατασκευή κι αξιοποίησες θαυμάσια υλικά που είχες.
    Μου άρεσαν αυτά που έγραψες για το μαύρο χρώμα.πολυ σωστά κι εγώ στην αγιογραφία Έτσι το κάνω.
    Προς το παρόν φτιάχνω αυγουλάκια και θα δω τί άλλο θα κάνω.
    Αύριο με υγεία.
    Καλό βράδυ και Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα αυγουλάκια σου με τη δαντέλα τα λάτρεψα!!
      Ας είναι καλά η σχολή διακόσμησης, κάτι έμαθα και κει και ας μην το έκανα επάγγελμα!
      Φιλάκια Ρένα μου!!

      Διαγραφή
  4. Υπέροχο το καδράκι! Και με υλικά που είχες ήδη οπότε ακόμα καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Μαρία μου! Πάντα προσπαθώ να χρησιμοποιώ υλικά που ήδη έχω, ώστε να μην πετάω τίποτα.

      Διαγραφή
  5. Όλα υπέροχα. Το αερόστατο με μάγεψε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

6 Χριστουγεννιάτικες γλυκιές συνταγές από 6 αγαπημένες food bloggers

Αν το σπίτι δε μυρίσει κανέλα, γαρύφαλλο και σοκολάτα, Χριστούγεννα δεν το λες!

Τριήμερο στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας

Ψηλά στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας, μέσα στο πυκνό ελατόδασος, βρίσκεται το χωριό Άνω Χώρα. Ελάτε μαζί μου να σας συστήσω το χωριό καταγωγής μου, το υπέροχο μέρος που πέρασα τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικίας.