Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

5+1 diy δώρα που μειώνουν το χριστουγεννιάτικο budget


Πηγή

Φτάνουν τα Χριστούγεννα και πάλι αναρωτιέσαι πού θα βρεις τόσα χρήματα για τα δώρα; Επιπλέον, μήπως για κάποιο λόγο δεν έχεις δυνατότητα να πάρεις σβάρνα όλα τα μαγαζιά της πόλης για να βρεις αυτό που θες; Εδώ σου έχω 6 προτάσεις δώρων που δεν απαιτούν πολύ χρόνο, χρειάζονται λίγο χρήμα και ενθουσιάζουν τους παραλήπτες.
Φέτος, που δε θα πολυβγω στα μαγαζιά, έχω σχεδιάσει να φτιάξω για τις φίλες μου ένα cake/biscuit mix in a jar, ένα χειροποίητο στεφάνι και φυσικά τη χειροποίητη κηραλοιφή μου.
Για ρίξε και συ μια ματιά.

Χειροποίητη μαρμελάδα/γλυκό κουταλιού/λικέρ/mix in a jar: 
Συνήθως αυτά απαιτούν μια προετοιμασία, όμως γι'αυτό σου τα λέω έτσι νωρίς για να προλάβεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φθηνά όμορφα μπουκάλια ή βάζα που έχεις κρατήσει και να τα στολίσεις όμορφα με χριστουγεννιάτικα tags (εγώ φέτος θα χρησιμοποιήσω αυτά που βρήκα εδώ), ετικέτες, κορδέλες κ.λπ. Επίσης, πολύ της μόδας τώρα τελευταία είναι βαζάκια με μετρημένες δοσολογίες των υλικών για μπισκότα, κέικ, ζεστή σοκολάτα και άλλα (mix in a jar). Λατρεύω τις προτάσεις της blogger παρακάτω
http://thediymommy.com/make-a-snow-day-survival-kit-christmas-gift/

Χειροποίητα είδη περιποίησης: 
Στην μπλογκόσφαιρα αλλά και σε πολλά sites μπορείς να βρεις εύκολες συνταγές για χειροποίητα είδη περιποίησης όπως σαπουνάκια, body scrab, body lotions και άλλα που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου και να ενθουσιάσεις την παραλήπτρια. Εγώ πολύ συχνά συμπεριλαμβάνω στα δώρα μου τη χειροποίητη κηραλοιφή μου, την οποία προσαρμόζω ανάλογα την εποχή. Για παράδειγμα αν την κάνω δώρο την Άνοιξη προσθέτω άρωμα εσπεριδοειδών ή λουλουδιών (λεμόνι, πορτοκάλι, γιασεμί), αν την κάνω δώρο Χριστούγεννα προσθέτω άρωμα κανέλας. 

DVD/Flash player με φωτογραφίες ή βίντεο ή άλμπουμ φωτογραφιών:
Υπάρχουν πολλές εφαρμογές αλλά και λογισμικά επεξεργασίας βίντεο και φωτογραφιών. Μπορείς λοιπόν να φτιάξεις ένα όπου θα συμπεριλάβεις κοινές φωτογραφίες με τον φίλο/φίλη επενδεδυμένες με μουσική υπόκρουση και κάποια σχόλια. 
Αν, παρολ' αυτά, δεν είσαι φίλος της τεχνολογίας, μπορείς να φτιάξεις ένα όμορφο άλμπουμ φωτογραφιών το οποίο θα στολίσεις μόνη σου, σχολιάζοντας κάτω από τις φωτογραφίες. Επίσης, μία πολύ όμορφη ιδέα είναι ένα Box Photo Album και εδώ θα πάρεις μια ιδέα πώς φτιάχνεται. 
Υπάρχει πιο συναισθηματικό δώρο;

Καλάθι με διάφορα είδη:
Μπορείς να πάρεις ένα καλάθι από το γνωστό μεγάλο παιχνιδομάγαζο με πολύ λίγα χρήματα και να το γεμίσεις με χειροποίητα τρόφιμα που έχεις φτιάξει, όπως αναφέρω παραπάνω ή να αγοράσεις διάφορα είδη. Με μια μικρή έρευνα αγοράς θα δεις ότι μπορείς να φτιάξεις ένα καλάθι με λίγα χρήματα. Εδώ θα βρεις κάποιες όμορφες ιδέες για να εμπνευστείς.
http://wonderfuldiy.com/diy-christmas-gift-baskets/
http://www.hgtv.com/design/make-and-celebrate/entertaining/sweet-homemade-christmas-basket-pictures
https://www.youtube.com/watch?v=YPQzggU4F7A

Χειροποίητο πλεκτό/κέντημα
Δεν υπάρχει για μένα καλύτερο δώρο από ένα χειροποίητο πλεκτό ή κάτι φτιαγμένο από βελονάκι, ειδικά αν προέρχεται από αγαπημένο πρόσωπο. Αν είσαι ικανή στο πλέξιμο και στο βελονάκι, μερικές κουκλίστικες χριστουγεννιάτικες ιδέες θα βρεις παρακάτω

Χειροποίητο χριστουγεννιάτικο στεφάνι
Το χριστουγεννιάτικο στεφάνι που στολίζει την είσοδο του σπιτιού είναι το πρώτο στολίδι που αντικρίζει ο επισκέπτης και συνεπώς έχει σημασία να είναι ευπαρουσίαστο. Και τί πιο όμορφο από ένα χειροποίητο, με υλικά που ήδη έχεις στο σπίτι ή πολύ φθηνά. Κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες βρίσκονται εδώ 

Όσο για τους μικρούς μας φίλους είναι αλήθεια ότι δύσκολα θα κατανοήσουν τη σημασία ενός χειροποίητου δώρου, αν δεν το έχουν φτιάξει οι ίδιοι. Γι'αυτό πάντα θεωρώ ότι ένα αξιόλογο δώρο που πάντα αρέσει στα παιδιά και είναι αρκετά οικονομικό, είναι το βιβλίο. Στα ηλεκτρονικά καταστήματα θα βρεις πολλές προσφορές και χαμηλότερες τιμές από τα φυσικά καταστήματα. Ξεκίνα τις παραγγελίες γιατί πιθανόν να έχεις αναμονή λόγω γιορτών.

Αυτά είχα να προτείνω εγώ και τώρα υπομονή, ... σε λίγο έχουμε Χριστούγενναααααα!

Χρυσή  




Σχόλια

  1. Πόσο ωραία είναι όλα!Μου αρέσει να κάνω δώρα,νομίζω φέτος θα φτιαξω βαζάκια με υλικά για μπισκότα.Ευχαριστούμε για τις ιδέες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν είναι υπέροχη ιδέα!Και γω φέτος πρώτη φορά θα αποπειραθώ!Μόνο να βρω χρόνο ελπίζω!χαχα

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίες προτάσεις Χρυσή μου.
    Μας βάζεις εγκαίρως στο κλήμα.
    Κι εγώ έχω αρχίσει να φτιάχνω τα δωράκια μου, όπως είδες.
    Πάω να δω και τις προηγούμενες αναρτήσεις σου. Δεν ξέρω για πιο λόγο δεν έρχεται ειδοποίηση στο μέιλ μου πάντα.
    Πολλά φιλιά στα παλικάρια σου και στα τρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, πώς δεν τα είδα...και τα ζήλεψα! Μακάρι να είχα το χέρι σου!!

      Διαγραφή
  3. Όμορφες ιδέες για την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου Χρυσή μου!
    Μακάρι να τη χαρούμε όλοι παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Μαρία μου!!!Και βέβαια θα την χαρούμε!Έχουμε τα παιδάκια μας που τα ομορφαίνουν όλα, δε συμφωνείς;

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

6 Χριστουγεννιάτικες γλυκιές συνταγές από 6 αγαπημένες food bloggers

Αν το σπίτι δε μυρίσει κανέλα, γαρύφαλλο και σοκολάτα, Χριστούγεννα δεν το λες!

Τριήμερο στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας

Ψηλά στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας, μέσα στο πυκνό ελατόδασος, βρίσκεται το χωριό Άνω Χώρα. Ελάτε μαζί μου να σας συστήσω το χωριό καταγωγής μου, το υπέροχο μέρος που πέρασα τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικίας.