Οι σούπες είναι το αγαπημένο μου είδος φαγητού. Έχω φτιάξει διάφορες, αλλά έχω καταλήξει σε τέσσερις που φτιάχνω συνέχεια το χειμώνα. Επίσης, όταν έχω γρήγορες, οικονομικές και νόστιμες συνταγές που μπορούν εύκολα οι εργαζόμενες μαμάδες να φτιάξουν, δεν μπορώ παρά να τις μοιραστώ.
Θα μου πείς, τί παραπάνω έχει αυτή η συνταγή από μια άλλη συνταγή κολοκυθόσουπας. Το θετικό αυτής της συνταγής είναι ότι ουσιαστικά χρησιμοποιούμε μόνο 4 υλικά και αυτό είναι που την κάνει εύκολη και για όλες τις ώρες. Το κακό (αν θα μπορούσα να το πω) είναι ότι δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στα παιδιά γιατί είναι λίγο πικάντικη. Εγώ συνήθως τη φτιάχνω βράδυ όταν κάνει πολύ κρύο, ή για πρώτο πιάτο όταν έχω χειμωνιάτικο τραπέζι και έχω πάρει πολύ καλές κριτικές.
Θα μου πείς, τί παραπάνω έχει αυτή η συνταγή από μια άλλη συνταγή κολοκυθόσουπας. Το θετικό αυτής της συνταγής είναι ότι ουσιαστικά χρησιμοποιούμε μόνο 4 υλικά και αυτό είναι που την κάνει εύκολη και για όλες τις ώρες. Το κακό (αν θα μπορούσα να το πω) είναι ότι δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στα παιδιά γιατί είναι λίγο πικάντικη. Εγώ συνήθως τη φτιάχνω βράδυ όταν κάνει πολύ κρύο, ή για πρώτο πιάτο όταν έχω χειμωνιάτικο τραπέζι και έχω πάρει πολύ καλές κριτικές.
Υλικά:
1/2 κ. γλυκιά κολοκύθα κομμένη σε μεγάλους κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο φέτες
1/2 κ. σπιτικό ζωμό κότας (ή βιολογικό κύβο κότας)
50 γρ. κρέμα γάλακτος ή 2 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
Αλάτι, πιπέρι, γλυκιά ή καυτερή πάπρικα
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε τους κύβους κολοκύθας και τα κρεμμύδια με ελαιόλαδο για 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό κότας και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε για 20 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Με το ραβδομπλέντερ χτυπάμε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία βελουτέ. Θα πρέπει να μην είναι πολύ πηχτή. Σε αυτή την περίπτωση προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι και ανακατεύουμε ελαφρά. Εγώ τη σερβίρω με λίγο τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα.
Αυτή η σούπα τα κρύα βράδια του χειμώνα είναι πραγματικά βάλσαμο. Ειδικά αν τη συνδυάσεις με καναπέ, κουβερτούλα, τζάκι και ταινία είναι ό,τι πρέπει. Και είναι έτοιμη σε μόνο μισή ωρίτσα.
Μερικά tips
*Συνήθως, αγοράζω μια μεγάλη κολοκύθα, την καθαρίζω, την κόβω σε κύβους και την αποθηκεύω στην κατάψυξη. Για τη σούπα τσιγαρίζω απευθείας τους κατεψυγμένους κύβους με το κρεμμύδι, απλά αφήνω λίγη ώρα παραπάνω προκειμένου να εξατμιστεί το επιπλέον νερό που φέρνει ο πάγος.
*Ακόμη και αν χρησιμοποιήσεις γλυκιά πάπρικα, η σούπα αυτή είναι σχετικά πικάντικη, οπότε θέλει προσοχή στην ποσότητα του πιπεριού και της πάπρικας. Αν πάλι είσαι fun των πικάντικων, τότε δώστου να καταλάβει.
*Αν μειώσεις την ποσότητα κρεμμυδιού, πιπεριού και πάπρικας πιθανόν να αρέσει και στα μικρά σου.
Καλά μαγειρέματα...
Τα φιλιά μου
Yummy...yummy!!! Μα τι νοστιμη συνταγη ειναι αυτη;;;; χρυσοχερα φιλη μου θα ερθω να μου κανεις το τραπεζι!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ πολύ ευχαρίστως φιλενάδα! Συνοδεία Βαγγελίνου παρακαλώ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάνε πιο πέρα καλέ να κάτσω κι εγώ στον καναπέ, δώσε και λίγο κουβερτούλα και φυσικά διπλή μερίδα σούπα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τη δοκιμάσω σίγουρα.
😘😘😘😘😘😘
Χαχαχα!!Είσαι απίθανη αγαπημένη μου Ρένα!!Σε λατρεύω!!Να τη δοκιμάσεις, θα σας αρέσει πιστεύω εκεί που κάνει κρύο!!
ΔιαγραφήΠως νόμιζα ότι είχα σχολιάσει εδώ αφού είχα αποθηκεύσει τη συνταγή! Λοιπόν τη δοκίμασε και βγήκε νοστιμότατη! Την χαρήκαμε πολύ! Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ χαίρομαι Κατερίνα μου!!Είναι ιδιαίτερη η γεύση της, αλλά εγώ τη λατρεύω!!
ΔιαγραφήΚι εγώ θα έρθω! Πόσο αγαπώ τις κολοκυθόσουπες! Είναι και σούπερ ορεκτικό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν, μου φέρατε ιδέα για μπλογκο-δείπνο!! Να βρούμε μόνο το μέρος γιατί ευτυχώς, είμαστε από όλη την Ελλάδα!!
Διαγραφή