Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νυστάζω, νυστάζεις, νυστάζει...


Αυτό είναι το ρήμα που χρησιμοποιώ πιο συχνά μέσα στη μέρα.
Και αναρωτιέμαι γιατί τα δικά μου τα παιδιά δεν το έχουν καθόλου με τον ύπνο; Γιατί δεν έμοιασαν λίιιιιγο στη μαμά τους και να γίνουν υπναρούδικα;
Ύπνος. Αχ, ύπνος. Ένα μεγάλο κεφάλαιο στο βιβλίο μητρότητα. Πόσο άραγε μπορεί κανείς να αντέξει χωρίς ύπνο. Εγώ νομίζω έχω μηδενίσει. Σήμερα κλείνω 16 ημέρες χωρίς να έχω κοιμηθεί πάνω από 3 συνεχόμενες ώρες. Ναι, μάνα μου μόνο 16... τί λίγες είναι; Γιατί πριν το νοσοκομείο (μέσα στα Χριστούγεννα νοσηλεύτηκε το μωρό 6 ημέρες με βρογχιολίτιδα,..θα στα πω κάποια στιγμή και αυτά) το μωράκι μου κοιμόταν 7 ώρες κάθε βράδυ και δεν το έλεγα ούτε του παπά, και δεν το πίστευα, και έφτυνα τον κόρφο μου, αλλά το όνειρο κράτησε λίγο. Ήρθε το νοσοκομείο και μας έφερε "τη ζήση μας φύρδην" (αγαπώ ελληνικό κινηματογράφο όπως καταλαβαίνεις). 
Τί έλεγα; Α, ναι. Ύπνος!! Και με τον μεγάλο τα ίδια, αλλά μου την έδωσε όταν ήταν 6 μηνών και έκανα αυτή τη μέθοδο, την πώς τη λένε, αυτή με το βιβλίο ντε, το "Κοιμήσου παιδί μου". Και αυτός έμαθε μεν να κοιμάται, η μάνα δε, γέμισε τύψεις που τον άφηνε να κλαίει. Μετάνιωσα ή όχι; Πριν γεννήσω αυτόν τον καινούριο, θα σου έλεγα γεμάτη ενοχές ναι, μετάνιωσα. Τώρα ψάχνω μανιωδώς στη βιβλιοθήκη μου να βρω το βιβλίο, αλλά μάλλον το πέταξα σε κάποια κρίση "είμαι άχρηστη μάνα". Αλλά και να το έβρισκα, ειλικρινά δε νομίζω ότι μπορώ πλέον να το εφαρμόσω. Και δώστου αϋπνία. 
Γι'αυτό δε βλέπεις πολλά stories στο instagram, πού να βγω με τον μαύρο κύκλο η γυναίκα.
....................χρχρχρχρχρχρχρχρχ.............φσφσφσφσφσφσ.........................................χρχρχρχρχρχρχρχρχρ.....φσφσφσφσφσφ................
Ε;;; Τί λέγαμε; Α, ναι. Για το βιβλίο. Αυτό το βιβλίο που λες δέχθηκε πολλές κριτικές από αυτούς που υποστηρίζουν ότι τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται με τους γονείς τους. Και αφού έκανα τη μέθοδο και αυτός ο μεγάλος μου έμαθε να κοιμάται σαν πουλάκι και δεν ξυπνούσε τη νύχτα και το πρωί ήταν φρεσκαδούρα και μες το κέφι, και κοιμήθηκα και γω με το hubby μου σαν φυσιολογικό ζευγάρι, και πήγα και δύο σινεμά αφού τον έβαλα για ύπνο (ψέματα δε θα σου πω) γιατί δεν ξυπνούσε καθόλου, ε να, μετά διάβασα για αυτές τις κακές κριτικές και λέω κοίτα να δεις που έκανα λάθος. Επειδή δεν κοιμήθηκε ποτέ μαζί μας λες να νομίζει ότι δεν το αγαπάω. Και το απέρριψα το βιβλίο, ενώ τόσο πολύ το εκθείαζα πριν. Και έρχεται αυτός ο δεύτερος, και όλο αυτοπεποίθηση η "έμπειρη η μάνα" λέω αυτός θα είναι καλύτερος, τώρα ξέρω. Ξεράδια!! Τα ίδια. Και εκεί που έχεις ξεσυνηθίσει και έχεις μάθει να κοιμάσαι λίγο σαν άνθρωπος, φτου κι απ'την αρχή ξενύχτια. Ε, και καταλήγω στο τετριμμένο "θα μεγαλώσει και θα κοιμηθώ". 
Εσύ κοιμάσαι; Σε παρακαλώ, πες μου ψέματα...

Mama Chrysi 


Μην ξεχνάς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στο
Facebook
Instagram
Bloglovin

Σχόλια

  1. Λοιπόν εγώ κοιμάμαι με το μωρό αλλά το έχω στη σύνδεση (τη γνωστή βυζοσυνδεση). Μόνο έτσι γίνεται δουλειά. Ο μεγάλος μου έπρεπε να φτάσει 3 χρονών για να κοιμηθεί, η μεσαία λίγο καλύτερα. Αλλά οκ νυστάζω και εγώ, όμως ξέρω ότι θα κοιμηθούν καααααποιαααα στιγμή στο μέλλον!! Υπομονή μανούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα!Αυτή η σύνδεση είναι σωτήρια!!Σου στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς!Εσύ τα έχεις και τρία!

      Διαγραφή
  2. Σκέψου ότι μεγαλώνουν τόσο μα τόσο γρήγορα και σε λίγα χρονια θα τους τραβάς από τα πόδια για να ξυπνήσουν! Υπομονή μανούλα, θα ξανακοιμηθείς! Φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μωρέ όταν είμαι καλύτερα αυτό σκέφτομαι, ότι δεν θα τα έχω για πολύ ακόμα μικρά!Στις μεγάλες αϋπνίες όμως καταρρέω!

      Διαγραφή
  3. με βαση την ενσυναισθηση και τις αναγκες των παιδιων,πολυ κατα αυτων των μεθοδων και αυτου του βιβλιου που μεχρι και ο ιδιος που το εγραψε μετα αμφεβαλλε!και για να σου απαντησω στο ερωτημα σου με δυο παιδια μικρα κοντα στην ηλικια οχι δεν κοιμαμαι καλα!εχω κουραστει πολυ!εχω ξεχασει τι σημαινει υπνος!ομως σε ακραιες μεθοδους δεν θα φτασω!υπομονη τι να κανουμε!παιδια ειναι και εμεις πλεον γονεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω ακούσει ότι αναθεώρησε τις απόψεις του για τις πρακτικές του ο συγγραφέας του βιβλίου,ναι. Παρόλα αυτά σε καμία περίπτωση δε θα σχολιάσω αρνητικά οποιαδήποτε προσπάθεια καταβάλει μία μητέρα για να διευκολύνει τη ζωή του παιδιού της και της οικογένειάς της, έστω και αν αυτή τελικά αποδειχθεί λανθασμένη.Και σε βεβαιώ ότι έχω πλήρη επίγνωση του ρόλου μου ως μητέρα, τον οποίο επέλεξα και τιμώ. Ωστόσο, αδυνατώ να καταλάβω τις μανούλες που θεωρούν ότι τα κάνουν όλα "τέλεια" και θεωρώ ότι πλανώνται πλάνην οικτράν. Εγώ έχω κάνει πολλά λάθη και μαθαίνω καθημερινά, και αυτή ήταν η όλη αίσθηση του άρθρου για όσους δεν την κατάλαβαν. Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

6 Χριστουγεννιάτικες γλυκιές συνταγές από 6 αγαπημένες food bloggers

Αν το σπίτι δε μυρίσει κανέλα, γαρύφαλλο και σοκολάτα, Χριστούγεννα δεν το λες!

Τριήμερο στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας

Ψηλά στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας, μέσα στο πυκνό ελατόδασος, βρίσκεται το χωριό Άνω Χώρα. Ελάτε μαζί μου να σας συστήσω το χωριό καταγωγής μου, το υπέροχο μέρος που πέρασα τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικίας.