Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα βιβλία που πήραμε μαζί μας στο εξοχικό - Μέρος 1ο: Εκδόσεις Διόπτρα



Έφτασε το καλοκαίρι, τα σχολεία τελειώνουν και έχουμε μπει σε mood προετοιμασιών για τις διακοπές. Το φετινό καλοκαίρι με βρίσκει με άδεια ανατροφής, συνεπώς θα περάσουμε το μεγαλύτερο μέρος του στο εξοχικό. Η αγαπημένη μας ώρα είναι όταν πέφτει ο ήλιος και στρωνόμαστε στο γκαζόν με διάφορες δραστηριότητες, μία εκ των οποίων και το διάβασμα. Ετοιμάζουμε λοιπόν σιγά σιγά, τη βιβλιοθήκη μας εκεί ξεχωρίζοντας τα αγαπημένα μας βιβλία.

Καθώς ο μικρός μου έχει φτάσει ήδη τα 5, του άφησα την επιλογή στο ποια βιβλία και παιχνίδια θα μεταφέρουμε φέτος μαζί μας στο εξοχικό, προκειμένου να τα έχουμε διαθέσιμα κάθε φορά που θα πηγαίνουμε, καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. 
Τα παρακάτω βιβλία των Εκδόσεων Διόπτρα είναι κάποια από αυτά που διάλεξε:



Σειρά βιβλίων: ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΠΛΑ, Jillian Roberts
Αυτή η εξαιρετική σειρά βιβλίων, βοηθάει γονείς και εκπαιδευτικούς να συζητήσουν με τα παιδιά για κάποια δύσκολα θέματα, όπως το διαζύγιο, το θάνατο και άλλα. Προτείνεται δε, για παιδάκια 4+ ετών.
Εμείς αγαπήσαμε τα δύο αυτά βιβλία της σειράς:
Για ευνόητους λόγους αυτά τα δύο βιβλία τράβηξαν έντονα το ενδιαφέρον του Μπάμπη. Από την πρώτη στιγμή που τα διαβάσαμε, οι ερωτήσεις εκσφενδονίζονταν η μία μετά την άλλη. Είχα προβλέψει, ευτυχώς, και είχα ρίξει τη ματιά μου πριν τα διαβάσουμε μαζί, οπότε δεν έμεινα με ανοιχτό το στόμα στις υπέροχες απορίες του.


Το πιο λαμπρό αστέρι, Danielle Schothorst
Αυτό το βιβλίο είναι η παιδική βίβλος της θετικής σκέψης. Μου άρεσε πάρα πολύ γιατί συμφωνεί απόλυτα με τη λογική που μεγαλώνω τα παιδιά μου, ότι δηλαδή σκεπτόμαστε θετικά, βρίσκουμε τα θετικά σε κάτι άσχημο που μπορεί να αντιμετωπίσουμε και κάνουμε όμορφες σκέψεις. Άρεσε πολύ στον μικρούλη μου και φυσικά είναι από τα βιβλία που έχουμε μπροστά μπροστά στη βιβλιοθήκη του, και συνέχεια τον προτρέπω να διαβάζουμε. 
Το βιβλίο αυτό μπορείς να βρεις εδώ.



Θέλω να πετάξω, Bonnie Grubman & Carolien Westermann
Αυτό το όμορφο παιδικό παραμύθι είναι γραμμένο σε πολύ απλό λόγο και είναι κατάλληλο για παιδιά 3+ ετών. Είναι ένα από τα βιβλία που αρέσουν πολύ στον Μπάμπη μου και μου ζητάει συχνά να διαβάζουμε. Ο λαγουδάκος προσπαθεί μάταια να μάθει να πετάει μέχρι που αντιλαμβάνεται ότι όσο και αν προσπαθεί, αυτό είναι αδύνατο. Αποδέχεται με περηφάνια και αυτογνωσία τη φύση του και χαίρεται με όλα όσα έχει χωρίς να ζηλεύει τις ικανότητες του σπουργιτιού. Όπως εμείς το αντιληφθήκαμε, το παραμύθι αυτό εξυμνεί τη διαφορετικότητα και την αποδοχή και αγάπη στον εαυτό μας.
Το βιβλίο αυτό μπορείς να βρεις εδώ.



Πέρα από τις επιλογές του Μπάμπη μου, φρόντισα και εγώ για τον βενιαμίν της οικογένειας, μηνών 8 παρακαλώ.



Σειρά βιβλίων: ΠΡΩΤΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ & ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, Judith Koppens & Eline van Lindenhuizen
Αυτή η σειρά βιβλίων προτείνεται για παιδάκια ηλικίας 2+ ετών. Αλλά εγώ φυσικά τα διαβάζω στον μικρούλη Αναστάση γιατί έχουν εικονογράφηση με έντονα χρώματα και μεγάλα σχέδια και σύντομες ιστοριούλες. 

Τα βιβλία που έχουμε είναι:
Μιλάει για το φόβο και τη γενναιότητα.
Μιλάει για τη στεναχώρια που φέρνει η απόρριψη και τις πράξεις αγάπης και φιλίας με σκοπό τη συγχώρεση.
Μιλάει για την λύπη που ακολουθεί την απώλεια και τη διαχείρισή της.

Αυτά είναι τα δικά μας αγαπημένα βιβλία από τις Εκδόσεις Διόπτρα και θα τα πάρουμε μαζί μας στην εξοχή!
Σε φιλώ..
Χρυσή 




Μην ξεχνάς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στο
Facebook
Instagram
Bloglovin

(Εδώ μπορείς να βρεις όλες τις προτάσεις βιβλίων στο blog)

Σχόλια

  1. Γεια σου Χρυσή μου.
    Πολυ ωραίες οι προτάσεις σου .
    Θα φροντίσω να προμηθευτώ μερικά.
    Έγινε κιολας 8 μηνών ο μικρούλης σας;
    Να είναι γερά και να τα χαίρεστε .
    Φιλάκια πολλά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η αλήθεια είναι ότι δεν τα εχουμε τα βιβλία αυτά, αλλά ακούγνται πολύ ενδιαφέροντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πάρετε κάποια απ'αυτα. Είναι πολύ ωραία βιβλιαράκια!!❤

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!