Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διαβάσαμε "Τα τρία πρόσωπα της Εκάτης", Εκδόσεις Μίνωας





Γράφει η Γ.Λημνιού

«Τα Τρία Πρόσωπα Της Εκάτης» της Ελευθερίας Μεταξά, είναι ένα συγκλονιστικό αστυνομικό μυθιστόρημα που κυριολεκτικά με καθήλωσε.  Για τους λάτρεις της αστυνομικής λογοτεχνίας κι όχι μόνο, από τις εκδόσεις Μίνωας, κυκλοφορεί αυτό το βιβλίο, το οποίο από τις πρώτες κιόλας σελίδες του, με ταξίδεψε σε ένα άγνωστο, μα ταυτόχρονα τόσο οικείο κόσμο.


Τα αγάλματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, μπλέκονται με μία σειρά από φόνους, οι οποίοι μοιάζουν με ανθρωποθυσία στην καταχθόνια θεότητα Εκάτη. Ένας πολύ πλούσιος άνδρας, με τεράστια δύναμη και κύρος, έρχεται αντιμέτωπος με έναν εξαίρετο αστυνομικό, προϊστάμενο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Ανάμεσα τους η Ελληνοαυστραλή ανθρωπολόγος Μάρθα Τζόουνς, η οποία από θύμα γίνεται θύτης. Όλα αυτά στο αγαπημένο μου νησί, την Αίγινα, όπου με φόντο το ναό της Αφαίας  μία ομάδα πιστών στην θεότητα Εκάτη, έρχεται να δυσκολέψει το έργο της δικαιοσύνης. Τελικά πόσο εύκολα η πίστη χειραγωγεί και κατευθύνει τους ανθρώπους; Πόσο εύκολο είναι να χάσει κάποιος το δρόμο του, την ανθρωπιά του και τελικά τη ζωή του, σε περίπτωση που ο καθοδηγητής του σκέφτεται, ενεργεί και διδάσκει βάσει των δικών του αναγκών και συμφερόντων; Πως το χρήμα και η ανάγκη για δόξα κάνουν κάποιους ανθρώπους, απάνθρωπους; Πως μία σειρά από τυχαία γεγονότα, αποδεικνύονται καλά μελετημένες, θανατηφόρες παγίδες και τί ακριβώς σηματοδοτεί η νέα «ματωμένη» σελήνη;


Πραγματικά, πρόκειται για ένα βιβλίο που σε κρατάει σε εγρήγορση από τις πρώτες του σελίδες, που κάνει τη φαντασία σου να καλπάσει, που σε κάνει να νιώσεις θυμό, αγωνία, φόβο και τελικά σε καθοδηγεί να το διαβάσεις με όλες σου τις αισθήσεις.

Μπορείτε να το δείτε και να το αγοράσετε εδώ.





Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα


Αυτά από εμάς 







Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

Crystal Mountain Hotel, ο απόλυτος ορεινός οικογενειακός προορισμός

Ψηλά στα Κράβαρα, στην Ορεινή Ναυπακτία βρίσκεται το Crystal Mountain Hotel , ένα ξενοδοχείο που γνωρίζω από την παιδική μου ηλικία και αγαπώ για τις αναμνήσεις που μου έχει χαρίσει.

Στο Club Agia Anna με τα παιδιά

Πριν λίγες ημέρες βρεθήκαμε οικογενειακώς στο Club Agia Anna,  ένα υπέροχο θέρετρο στην παραλία της Αγίας Άννας στην βορειοανατολική Εύβοια. Ήταν η καλύτερη έναρξη διακοπών για το φετινό καλοκαίρι!