Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παρακολουθήσαμε τον "Απρόσκλητο Επισκέπτη" στο Θέατρο ELIART


Κυριακή απόγευμα και βρεθήκαμε σε ένα υπέροχο μικρό θέατρο, διαφορετικό και τόσο ζεστό και ενδιαφέρον, στο ELIART, να παρακολουθήσουμε Αγκάθα Κρίστι σε σκηνοθεσία Γιώργου Φρατζεσκάκη.
Στην πυκνή ομίχλη της Νότιας Ουαλίας, ο Μάικλ Σταρκβέντερ χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και πέφτει σ’ ένα χαντάκι. Βρίσκεται στη μέση του πουθενά και στην προσπάθειά του να βρει βοήθεια, μπαίνει σε μια απομονωμένη έπαυλη... 

Στην ξεκλείδωτη μπαλκονόπορτα, τον περιμένει μια έκπληξη: Ένας άντρας είναι νεκρός. Λίγο πιο πέρα, μ’ ένα περίστροφο στο χέρι, μια όμορφη γυναίκα. Η Λόρα Γουόρικ. Η γυναίκα που παραδέχεται πως δολοφόνησε το σύζυγό της. Ο Μάικλ γοητευμένος από τη νεαρή χήρα, αποφασίζει να τη βοηθήσει, επιχειρώντας να κατασκευάσουν από κοινού ένα ακλόνητο άλλοθι. Μήπως όμως δεν είναι αυτή τελικά η δολοφόνος; Και αν όχι, γιατί καλύπτει τα ίχνη του ενόχου; Ένα σπίτι γεμάτο πιθανούς υπόπτους. Θα καταφέρει, άραγε, ο απρόσκλητος επισκέπτης να βρει τον δολοφόνο προτού να είναι πολύ αργά;






Το σκηνικό υπέροχο, μας έβαλε με την πρώτη επαφή στη νουάρ ατμόσφαιρα της παράστασης. Σε αυτό συνέβαλλε και η μουσική που έπαιζε ακόμη και πριν ξεκινήσει η παράσταση. Μέχρι να καθίσουμε είχαμε ήδη νιώσει τί θα δούμε και είχαμε ήδη μπει στο mood της παράστασης.
Γρήγορη πλοκή και αγωνία που ξεκινά στο πρώτο λεπτό. Οι χαρακτήρες πολλοί δυνατοί και κάποιες ερμηνείες πραγματικά μας ανατρίχιασαν. Κλασικό αστυνομικό θρίλερ με γρήγορες εναλλαγές και ανατροπές μέχρι και το τελευταίο λεπτό, κάτι που δίνει απίστευτο ύφος στην παράσταση, καθώς ο θεατής φεύγει και ακόμη έχει το μούδιασμα της αγωνίας που έζησε.

Ήταν ένα υπέροχο, άκρως αξιοποιημένο θεατρικά απόγευμα. "Ο Απρόσκλητος Επισκέπτης" μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις και είναι μια παράσταση που προτείνω να δείτε ακόμη και αν δεν είστε fun του αστυνομικού θρίλερ. 


«Ο Απρόσκλητος Επισκέπτης» γράφτηκε το 1957 για το θέατρο και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά την επόμενη χρονιά.

Συγγραφέας:Αγκάθα Κρίστι
Μετάφραση:Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία:Γιώργος Φρατζεσκάκης
Σκηνικά:Αλέξανδρος Κομπόγιωργας
Κοστούμια:Αλέξανδρος Κομπόγιωργας
Μουσική:Γιώργος Φρατζεσκάκης
Φωτισμοί:Παναγιώτης Μανούσης
Παίζουν:Νίκος Ορφανός, Σοφία Μανωλάκου, Αννέτα Παπαθανασίου, Σαράντος Γεωγλερής, Κώστας Ζέκος, Νίκος Καϊνός και ο Γιώργος Φρατζεσκάκης/Φιλική συμμετοχή: Ιλιάς Λαμπρίδου
Διάρκεια:90 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 15 € (βραδινές παραστάσεις), 12 € (απογευματινές), 12 € (άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ και άνω των 65 χρονών), Ομαδικά εισιτήρια άνω των 15 ατόμων: 10 €
Πληροφορίες:Προπώληση: Viva.gr, θέατρο ELIART, Art & Performance Dance Theater
Παραστάσεις: Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο 18:15 και 21:00, Κυριακή στις 18:15
Βοηθός Σκηνοθέτη :Ελένη Βουτυρά, Στάθης Λαγκάδας


Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα

Χρυσή 


Σχόλια

  1. Κάποτε διάβαζα Αγκάθα Κρίστι μανιωδώς.
    Σίγουρα θα μου άρεσε το έργο αυτό.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ Ρένα μου ποτέ! Αλλά ευχαριστήθηκα πολύ αυτή την παράσταση!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

6 Χριστουγεννιάτικες γλυκιές συνταγές από 6 αγαπημένες food bloggers

Αν το σπίτι δε μυρίσει κανέλα, γαρύφαλλο και σοκολάτα, Χριστούγεννα δεν το λες!

Τριήμερο στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας

Ψηλά στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας, μέσα στο πυκνό ελατόδασος, βρίσκεται το χωριό Άνω Χώρα. Ελάτε μαζί μου να σας συστήσω το χωριό καταγωγής μου, το υπέροχο μέρος που πέρασα τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικίας.