Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Τελικά ...εγώ τι θα γίνω; Ένα ψαράκι ονειρεύεται." Εκδόσεις Άθως παιδικά

Με αφορμή ένα από τα θαύματα του Χριστού στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, γράφτηκε το γλυκό αυτό παραμύθι, που είναι τόσο διδακτικό, όσο και διασκεδαστικό.

Από το οπισθόφυλλο:

Τελικά εγώ... τι θα γίνω;

Μήπως γίνω ο νέος αυτοκράτορας ή μήπως ένας δυνατός πολεμιστής με πελώριο στρατό;

Μήπως ποιητής ή μήπως ζωγράφος;

Ελάτε να κολυμπήσουμε στον βυθό παρέα με το πιο μικρό ψαράκι και να ζήσουμε μαζί τα πιο μεγάλα θαύματα.


Το μικρό ψαράκι της ιστορίας μας, που δε διαφέρει σε τίποτα από τα άλλα ψαράκια, είναι ο πρωταγωνιστής. Είναι ένα μικρό και ταπεινό πλάσμα, όπως πολύ συχνά συναντάμε στις διηγήσεις της Αγίας Γραφής, τα ζώα της πλάσης να συμμετέχουν ενεργά στην καθημερινότητα του Χριστού.

Το ψαράκι αυτό ένιωθε βαθιά μέσα του ότι θα γινόταν κάτι σπουδαίο. Τι σπουδαιότερο όμως από το μέσον ενός εκ των θαυμάτων του Χριστού μας;



Διαβάσαμε το όμορφο αυτό παραμύθι με τον Αναστάση (ετών 3) και πραγματικά το απήλαυσε. Έχει απλό λόγο, μικρό, ευχάριστο και κατανοητό κείμενο, έντονα χρώματα και ζωντανή, χαρούμενη εικονογράφηση. Η ιστορία  έγινε η αφορμή να συζητήσουμε για τον Χριστούλη και τα θαύματα που τέλεσε από αγάπη προς τον άνθρωπο, για τις δόξες της παρούσας ζωής και σε τι πραγματικά έχει σημασία να στοχεύουμε. Το ακούσαμε και στο CD που περιλαμβάνεται και χρωματίσαμε τις χρωμοσελίδες του.



Η έκδοσή του είναι φυσικά πολύ ποιοτική και περιποιημένη με σκληρόδετο εξώφυλλο και το νέο μας αυτό βιβλίο, αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μας παιδικά παραμύθια.

Μπορείτε να δείτε το βιβλίο εδώ.


Εδώ θα βρείτε όλες μας τις βιβλιοπαρουσιάσεις.


Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα

Αυτά από εμένα

Χρυσή






Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

Crystal Mountain Hotel, ο απόλυτος ορεινός οικογενειακός προορισμός

Ψηλά στα Κράβαρα, στην Ορεινή Ναυπακτία βρίσκεται το Crystal Mountain Hotel , ένα ξενοδοχείο που γνωρίζω από την παιδική μου ηλικία και αγαπώ για τις αναμνήσεις που μου έχει χαρίσει.

Στο Club Agia Anna με τα παιδιά

Πριν λίγες ημέρες βρεθήκαμε οικογενειακώς στο Club Agia Anna,  ένα υπέροχο θέρετρο στην παραλία της Αγίας Άννας στην βορειοανατολική Εύβοια. Ήταν η καλύτερη έναρξη διακοπών για το φετινό καλοκαίρι!