Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βιβλία για παιδιά 8+ που αναζητούν την αναγνωστική περιπέτεια



Ένα μεγάλο στοίχημα για γονείς και εκπαιδευτικούς είναι να διατηρήσουν το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων παιδιών για την ανάγνωση βιβλίων. Στις Εκδόσεις Μίνωας θα βρείτε μερικές αγαπημένες σειρές βιβλίων περιπέτειας και μυστηρίου για παιδιά στην προεφηβεία και εφηβεία. Ιστορίες που υπόσχονται να διεγείρουν την παιδική φαντασία και να κάνουν ακόμη πιο απολαυστικό το αναγνωστικό ταξίδι για τα μεγαλύτερα παιδιά.

Εμείς προτείνουμε τα παρακάτω βιβλία που μας έχουν αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις :

4 1/2 ΦΙΛΟΙ

Γιόαχιμ Φριντριχ



Οι 4 ½ φίλοι απαρτίζονται από τρία αγόρια, ένα κορίτσι και έναν σκύλο (ο μισός φίλος!). Ο Κάλε, ο ιδρυτής και αρχηγός του γραφείου ντετέκτιβ «Κάλε και Σία», τα δίδυμα αδέλφια Στέφι και Κάρστεν, ο Φρίντελ και ο σκύλος τους, ο Πεντάμορφος, μπλέκουν σε διάφορες περιπέτειες στην προσπάθειά τους να λύσουν μυστήρια και παράξενες υποθέσεις.

Στο πιο πρόσφατο βιβλίο της σειράς, "ύποπτη υπόθεση στο γυμναστήριο", ανατίθεται για πρώτη φορά στους πρωταγωνιστές μια πραγματική αποστολή. Οι μικροί ντετέκτιβ θα φορέσουν φόρμες και θα πάρουν μέρος στο πιο ύποπτο πρόγραμμα φυσικής αντοχής για να λύσουν το μυστήριο..

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα βιβλία της σειράς

 

Οι περιπέτειες του νεαρού Ιουλίου Βερν

Γκαρσία Μιγκέλ



Τον 19ο αιώνα στη Νάντη, ο νεαρός Ιούλιος Βερν και οι φίλοι του δημιουργούν τη Λέσχη των Κυνηγών της Περιπέτειας του 21ου αιώνα. Φανατικοί οπαδοί της προόδου, θεωρούν ότι η επιστήμη και η τεχνολογία θα συμβάλλουν στην ευτυχία της ανθρωπότητας. Δε διστάζουν, λοιπόν, να εμπλακούν σε τρομερές περιπέτειες έχοντας ως σύνθημα: 

"Εμπρός για ένα μέλλον πιο δημιουργικό, 

δίκαιο και ευχάριστο για όλους"



Στο βιβλίο της σειράς "Στο βυθό της θάλασσας", ο Ιούλιος και οι φίλοι του παρατηρούν τους ψαράδες της πόλης Νάντης, να επιστρέφουν με γεμάτες τις βάρκες τους δύσοσμα πρασινωπά ψάρια. Αποφασίζουν να εξερευνήσουν το βυθό και μια καινούρια περιπέτεια ξεκινά για τη Λέσχη των Κυνηγών της Περιπέτειας του 21ου αιώνα.

Εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα βιβλία της σειράς

 

ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ

ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ

Σερ Αρθουρ Κόναν Ντόυλ 



Ειδικά διασκευασμένες για παιδιά, με υπέροχη εικονογράφηση, οι ιστορίες του Σέρλοκ Χολμς θα μυήσουν τους μικρούς αναγνώστες στον κόσμο του μεγαλύτερου ντετέκτιβ όλων των εποχών. Μέσα από περιπέτειες γεμάτες απρόοπτα και χιούμορ, τα παιδιά θα αναπτύξουν τις αξίες της φιλίας και της δικαιοσύνης.



Στο βιβλίο της σειράς "Η κορδέλα με τις βούλες" η δεσποινίδα Τζούλια Στόουνερ πεθαίνει κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Ο μόνος τρόπος για να συλληφθεί ο δράστης είναι να πέσει θύμα μιας καλοστημένης θανατηφόρας παγίδας.

Μετά από την "Κορδέλα με τις βούλες" έχουν κυκλοφορήσει ακόμα δύο βιβλία "Το γαλάζιο ρουμπίνι" και "Η οργάνωση των κοκκινομάλληδων".

Εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα βιβλία της σειράς

 

ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Μαρία Δασκαλάκη



Μυστηριώδεις ιστορίες με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά, με φόντο όμορφα μέρη της Ελλάδας και έντονα ιστορικά στοιχεία από την ελληνική αρχαιότητα και μέχρι τη νεότερη ελληνική ιστορία και την ελληνική παράδοση, κάνουν τα βιβλία της σειράς ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ πολύ αγαπημένα.

Στο βιβλίο της σειράς "Τα χαμένα γράμματα" ο Φίλιππος και η Παρασκευή ταξιδεύουν μόνοι τους για την Κάλυμνο. Μαζί με τους φίλους τους ανακαλύπτουν μια ιστορία που έχει θαφτεί στο χρόνο, μέσα από δύο γράμματα που ποτέ δεν έφτασαν στον παραλήπτη τους. Η ιστορία που ξεκινά από τα χρόνια της δικτατορίας και της αντίστασης και φτάνει ως τις μέρες μας, αποτελεί τη ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ που καλούνται να εξιχνιάσουν οι μικροί πρωταγωνιστές.

Εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα βιβλία της σειράς

 

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ

Ένιντ Μπλάιτον



Η Ένιντ Μπλάιτον γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1897. Θεω­ρείται μία από τις πιο αγαπημένες και πολυγραφότατες συγγραφείς παιδικών βιβλίων. Έγραψε πάνω από 700 βιβλία, τα οποία μεταφράστηκαν σε 90 γλώσσες, πούλησαν εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο και παραμένουν μέχρι σήμερα στις λίστες με τα πιο επιτυχημένα παιδικά βιβλία όλων των εποχών. Η σειρά Περιπέτεια περιλαμβάνει δέκα βιβλία. Το πρώτο, Περιπέτεια στο νησί, εκδόθηκε το 1944 και η σειρά ολοκληρώθηκε το 1955 με τον δέκατο τίτλο, Περιπέτεια στο ποτάμι.

Στο έκτο βιβλίο της σειράς ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, τέσσερις φίλοι περιμένουν με ανυπομονησία τις καλοκαιρινές διακοπές. Θα κάνουν κρουαζιέρα στη Μεσόγειο ξεκινώντας από την Πορτογαλία για να καταλήξουν στα νησιά του Αιγαίου. Τα παιδιά θα ζήσουν μια ανεπανάληπτη περιπέτεια στο ελληνικό νησί Ρήνεια, αναζητώντας έναν μυθικό θησαυρό που έμαθαν από έναν νεαρό συνεπιβάτη τους. Τί θα αποκαλύψει ο χάρτης με τις άγνωστες, για την παρέα, ελληνικές λέξεις; Ποιος είναι ο παράξενος κύριος Επικόπουλος και ποια τα σχέδιά του για να αρπάξει το θησαυρό;

Εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα βιβλία της σειράς

 

Θα ακολουθήσει διαγωνισμός στο instagram για έναν υπερτυχερό που θα κερδίσει και τα 5 βιβλία !!!


Μπορείτε να βρείτε όλες μας τις βιβλιοπροτάσεις εδώ


Μη ξεχνάς να ακολουθείς το blog στα
για να μη χάνεις τα νέα και τους διαγωνισμούς


Χρυσή

                                   

Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!