Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προτεινόμενη θεατρική παράσταση "Το Φορτηγάκι της Αγάπης"

Ο μικρούλης μου είναι πλήρως εξοικειωμένος με τις θεατρικές παραστάσεις, καθώς στο σχολείο παρακολουθούν τουλάχιστον δύο παραστάσεις το μήνα, ακόμη και από την μικρή τάξη, δηλαδή από 2,5 ετών. Σήμερα όμως πήγαμε θέατρο για πρώτη φορά μαζί. Ο λόγος που μέχρι τώρα δεν είχα τολμήσει να τον πάω εγώ θέατρο είναι το άγχος μου ότι δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει, ότι θα κάνει φασαρία, ότι θα βαρεθεί. Έχοντας λοιπόν την εξασφάλιση, ότι το σχολείο τον έχει "εκπαιδεύσει" εδώ και ένα χρόνο, ένιωσα πλέον ασφαλής (ναι, τελικά το πρόβλημα το είχε η μαμά...το παιδί μια χαρά) να τον πάω σε μια παιδική παράσταση.


Πολλές φορές έχω επιλέξει να πάω σε παραστάσεις πειραματικών σκηνών, ή όχι τόσο γνωστών στο ευρύ κοινό δημιουργών και τις περισσότερες φορές έχω δει έργα που με έχουν συγκινήσει, με έχουν ταρακουνήσει και άλλες φορές με έχουν αφήσει αδιάφορη.
"Το φορτηγάκι της αγάπης" είναι μια πολύ όμορφη παράσταση κατάλληλη για παιδάκια προσχολικής ηλικίας, που μου κίνησε το ενδιαφέρον, εμένα και του μικρού μου.

Πηγή
Η ιστορία αναφέρεται σε ένα φορτηγό που όνειρό του είναι να αλλάξει και να γίνει τρένο. Στην προσπάθειά του αυτή, δυσκολεύεται, καθώς φορτώνεται όλα τα αρνητικά συναισθήματα που επιφέρει το βάρος της αλλαγής. Στο τέλος όμως, η αγάπη μεταμορφώνει τα αρνητικά συναισθήματα σε θετικά, το φόβο σε αυτοπεποίθηση, το θυμό σε καλοσύνη, τη ζήλια σε θαυμασμό. Μέσα από την παράσταση και τα τραγουδάκια που την πλαισιώνουν, τα παιδιά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν καταρχήν τα συναισθήματα, αρνητικά και θετικά, έπειτα, μαθαίνουν ότι δε χρειάζεται να αλλάξει κανείς αυτό που είναι για να γίνει ευτυχισμένος και επιπλέον, ότι όποιος αγωνίζεται και προσπαθεί, βγαίνει πάντα νικητής.
Άμεσος στόχος σε αυτή την ηλικία δεν είναι η διδασκαλία. Αυτή έρχεται ως θετική εξέλιξη της επαφής του παιδιού με την τέχνη. Ακόμη όμως και έτσι, σημασία έχει τα παιδάκια να περάσουν καλά, να διασκεδάσουν και να είναι ευτυχισμένα. Στην προκειμένη περίπτωση αυτό είναι σίγουρο γιατί η παράσταση είναι διαδραστική με απαραίτητη την συμμετοχή των παιδιών. Το δε κλίμα της παράστασης είναι πολύ χαρούμενο.
Στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον ανεβαίνουν διάφορες παραστάσεις, παιδικές και μη. Μου ήταν αδύνατο να μην παρατηρήσω την ενδιαφέρουσα αισθητική του χώρου και το κέφι των νέων ανθρώπων που έχουν αναλάβει ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα, όσο η δημιουργία ενός χώρου "πυρήνα τεχνών και δράσεων" όπως τον ονομάζουν. 

Επειδή λοιπόν, θέλω να γνωρίσουν οι αναγνώστες μου αυτό τον ενδιαφέροντα χώρο και να παρακολουθήσουν την όμορφη αυτή παράσταση, προτείνω μια επίσκεψη. Επιπλέον, η πρόσβαση είναι εύκολη, καθώς ο χώρος βρίσκεται λίγα λεπτά περπάτημα από το σταθμό του μετρό Δάφνη.

Στις πηγές και των δύο φωτογραφιών μπορεί κανείς να βρει τις λεπτομέρειες για την παράσταση.

Καλή θέαση
Mama Chrysi 



Πηγή της φωτογραφίας στην αρχή της ανάρτησης:
http://www.culturenow.gr/50735/to-forthgaki-ths-agaphs-toy-xarh-gewrgiadh-ston-texnoxwro-ergotaksion

Σχόλια

  1. Καλημέρα Χρυσή μου.
    Πρόσφατα πήγαμε την εγγονή μου σε μια θεατρική παράσταση της Καρμεν Ρουγγέρη που έγινε μέσα στο ΙΚΕΑ.
    Δεν περίμενα ότι θα παρακολουθούσε με τόση προσοχή αν και είχε πολύ φασαρία από τους γονείς όχι από τα παιδιά.Την επόμενη φορά θα την πάμε σε κανονικό θέατρο.
    Να είσαι καλά.
    Φιλάκια πολλά σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου είναι αλήθεια, το θέατρο καθηλώνει τα παιδιά όπως γίνεται ακριβώς και με μας όταν η παράσταση είναι καλή και είναι πολύ καλό για την ανάπτυξή τους και την καλλιέργειά τους. Οπότε και εγώ το έχω σκοπό να το καθιερώσω πιο συχνά τώρα που πήρα την πρώτη κρυάδα. Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  2. Αν κοιτάξεις στο μπλογκ μου, έχω κάνει και εγώ παρουσίαση αυτής της παράστασης γιατί πραγματικά άξιζε να γίνει παρουσίαση! αυτό το όμορφο συναίσθημα που αφήνει στο τέλος, σε μικρούς και μεγάλους είναι δύσκολο να περιγραφεί μέσα σε μια ανάρτηση. Αναμφίβολα αξίζει να την δουν μικροί και μεγάλοι! Και μπράβο στο Εργοτάξιο που σε καιρούς κρίσης κρατάει τόσο προσιτές τιμές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Εργοτάξιον, Μάχη μου, είναι μια μεγάλη προσπάθεια φίλων καλών, ανθρώπων που γνωρίζω από την παιδική και εφηβική μου ηλικία και των οποίων έχω παρακολουθήσει και άλλες παραστάσεις. Η προσπάθειά τους σε αυτή τη δύσκολη εποχή, είναι αξιοθαύμαστη και σου επιβεβαιώνω ότι πρόκειται περί ξεχωριστών ατόμων που αγαπούν και τιμούν την τέχνη. Οπότε δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ πόσο μάλλον, αφού η παράσταση αυτή ήταν τόσο όμορφη!❤

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

Crystal Mountain Hotel, ο απόλυτος ορεινός οικογενειακός προορισμός

Ψηλά στα Κράβαρα, στην Ορεινή Ναυπακτία βρίσκεται το Crystal Mountain Hotel , ένα ξενοδοχείο που γνωρίζω από την παιδική μου ηλικία και αγαπώ για τις αναμνήσεις που μου έχει χαρίσει.

Στο Club Agia Anna με τα παιδιά

Πριν λίγες ημέρες βρεθήκαμε οικογενειακώς στο Club Agia Anna,  ένα υπέροχο θέρετρο στην παραλία της Αγίας Άννας στην βορειοανατολική Εύβοια. Ήταν η καλύτερη έναρξη διακοπών για το φετινό καλοκαίρι!