Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Project "γενέθλια Μπάμπη" #1 Yellow Ducky Duck


Τί κακό κι αυτό, να μην προλαβαίνει να τελειώσει κάτι και να ανυπομονώ για το επόμενο. Τελείωσαν τα Χριστούγεννα, έβαλα μπρος το "project" για τα γενέθλια του Μπάμπη μου. Μη φανταστείτε ότι έχω αρχίσει να ετοιμάζω, απλά εξετάζω τα γενικά σημεία, το θέμα, το χώρο, ρίχνω μια ματιά για τα δωράκια, για την τούρτα, τη διακόσμηση.
Γιατί το βασικό μου χαρακτηριστικό είναι η αποφασιστικότητά μου...ναιαιαιαι. Πιο αναποφάσιστο άτομο από μένα δεν υπάρχει. Κοιτάζω, ψάχνω, κανονίζω, το εξαντλώ τόσο πολύ και στο τέλος δεν μπορώ να αποφασίσω... Τί να πεις;
Φέτος λοιπόν, κλείνει τα 4 το ζουζουνάκι μου, το μπουμπουκάκι μου, το τζιτζικάκι μου. Πέρσι είχαμε θέμα το τρένο, αλλά η φάση "τρένο", συνεχίζεται και φέτος, και τώρα που τον ρώτησα τί τούρτα θέλει για τα γενέθλιά του μου είπε "Thomas το τενάκι, με λάγες γύλω-γύλω". Άντε πάλι. Τί θα κάνω δεν ξέρω. Σκεφτόμουν να κάνω μόνο την τούρτα Thomas, αφού θέλει, και στα υπόλοιπα να ακολουθήσω μόνο χρωματικό θέμα. Θα δούμε.

Επί τη ευκαιρία λοιπόν, που σκεφτόμουν τί θα αποκάνω με τα φετινά γενέθλια, είπα δεν αρχίζω σιγά σιγά να ανεβάζω στο blog τις φωτογραφίες από τα προηγούμενα γενέθλια; 

Ξεκινώ λοιπόν, από τα πρώτα του γενέθλια το 2013. Το θέμα μας καθαρά μωρουδιακό: Yellow Ducky Duck.


Η τούρτα, δεν ήταν ζαχαρόπαστα, γιατί ακόμη τότε δεν ήταν πολύ διαδεδομένη η χρήση της στα ζαχαροπλαστεία της γειτονιάς. Είχα ζητήσει να γίνει ψηλή όμως, και έκανε ότι μπόρεσε ο ζαχαροπλάστης μας. Από γεύση ήταν το κάτι άλλο, γεύση μπισκότο, την οποία επιλέγουμε πάντοτε, σε κάθε περίσταση, και είμαστε πιστοί στο συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο, γιατί είναι πάντοτε όλα φρέσκα, ελαφριά και όμορφα διακοσμημένα. 


Επειδή τότε δεν είχα ακόμη τουρτιέρα, έβαλα σαν βάση για να ανεβάσω ψηλά την τούρτα, κουτί παιδικού γάλατος, το οποίο έντυσα με πουά θαλασσί-άσπρο χαρτί περιτυλίγματος.


Καθώς τα γενέθλια του Μπάμπη είναι 29/3, είναι πάντοτε μέσα στη Σαρακοστή, και η δική μου οικογένεια, καθώς και πολλοί φίλοι, νηστεύουν αυτή την εποχή, συνεπώς ο μπουφές έχει πάντα διπλό μενού: νηστίσιμο και κανονικό. Εξού και οι ταμπελίτσες για να μην μπερδεύονται οι καλεσμένοι, ούτε να ρωτούν συνέχεια.


Τα printables τα αγόρασα από ένα κατάστημα στο Etsy, αλλά δεν θυμάμαι επακριβώς ποιο. Ωστόσο, αν κάνει κάποιος μια αναζήτηση Yellow Ducky Duck Printables θα εμφανιστούν πολλά είδη.
Τα cupcakes με τη βουτυρόκρεμα τα αγόρασα από το Donna's Bridal Sweet/Cakes Decor and Happenings. Διάλεξα κέικ βανίλια με βουτυρόκρεμα γεύση μπανάνα και βανίλια. Κατά κοινή ομολογία ήταν απίστευτα.


Τα άλλα cupcakes τα έφτιαξε η φανταστική νυφούλα μου, η Έλλη, που δεν πιάνεται στα γλυκά και ειδικά στα κέικ! Ήταν νηστίσιμα σοκολατένια, ζουμερά και πεντανόστιμα, στολισμένα με ζαχαρόπαστα σε σχήμα αστεράκι κίτρινο και πράσινο (δυστυχώς δεν την ενημέρωσα νωρίς, ώστε να έχει αγοράσει τη θαλασσί ζαχαρόπαστα, παρόλ' αυτά ήταν καταπληκτικά).
(Ποιος παράτησε μες στη μέση το κόκκινο φλυτζάνι του δεν ξέρω.)


Για την περίσταση είχα φτιάξει νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας σε σχήμα λουλούδι και στόλισα την πιατέλα με μικρά λαστιχένια παπάκια.


Τα μπισκότα αρκουδάκια, πάλι δημιουργία της Έλλης, δεν θυμάμαι αν ήταν κανέλλας, αλλά ήταν γεμισμένα με σπιτική μαρμελάδα και ήταν πεντανόστιμα, αυτό το θυμάμαι.


Αυτό που παθαίνω πάντα στα πάρτι και στις μαζώξεις, είναι ότι ποτέ δεν προλαβαίνω να βγάλω φωτογραφίες  τα τραπέζια και το στολισμό μου ολοκληρωμένα και τελειωμένα.΄Η θα τα βγάλω πολύ νωρίς, οπότε όλο και κάτι θα λείπει (ή θα έχω ξεχάσει ας πούμε το κουτί της τούρτας στη δεξιά καρέκλα), ή θα τα βγάλω αργά, οπότε όλο και κάτι θα έχει φύγει από τη θέση του (βλ. κόκκινο φλυτζάνι μες στη μέση). Συνήθως, οι δικές μας μαζώξεις είναι άνω των 25 ατόμων και 15 παιδιών (τέσσερα αδέρφια είμαστε, ζωή να' χουμε), οπότε όταν αρχίσουν να έρχονται οι καλεσμένοι επικρατεί χαμός. Το τραπέζι λοιπόν, στα πρώτα γενέθλια του παιδιού μου, δεν το έβγαλα φωτογραφία ολοκληρωμένο ποτέ. Φοβερή μαμά!!



Για να είναι και τα ποτηράκια στολισμένα, εκτύπωσα σε αυτοκόλλητο τις φιγούρες των toppers και τις κόλλησα. 


Για τα μπουκαλάκια είχε βέβαια συγκεκριμένα εκτυπώσιμα, όπως και για τις σαπουνόφουσκες και τα σερβίτσια. Πιατάκια, κουταλάκια και χαρτοπετσέτες από τα Jumbo.



Τα λουλούδια που διάλεξα για την περίσταση, ήταν λευκά κρίνα και κίτρινα χρυσάνθεμα με σωληνοειδές πέταλο (όπως μου το περιέγραψε ο ανθοπώλης). Αυτό το συγκεκριμένο χρυσάνθεμο ανήκει στην οικογένεια των χρυσάνθεμων, αλλά είναι λίγο πιο ιδιαίτερο. Στην ίδια κατηγορία είναι και το χρυσάνθεμο snowball (ή επίσημα χρυσάνθεμο με σφαιρικές ταξιανθίες), το οποίο είχα και στο γάμο μου, και ήταν ο στόχος να πάρω, αλλά δεν το βρήκα διαθέσιμο. 


Για τα δωράκια επέλεξα σακούλα του μανάβη, στην οποία κρέμασα ένα καρτελάκι με το όνομα κάθε παιδιού και το έκλεισα με το ευχαριστήριο σημείωμα. 


Μέσα έβαλα λιχουδιές (τότε ήταν όλα ακόμη μωρά, οπότε οι λιχουδιές ήταν για τις μαμάδες, πλέον τις έχω καταργήσει), ένα φρου-φρου, μία σφραγιδούλα παπάκι και ένα λαστιχένιο παπάκι για το μπάνιο. Επίσης, κάθε παιδάκι πήρε μαζί του σαπουνόφουσκα και το νεράκι του.


Τέλος, έντυσα τον μικρούλη μου με το τζινάκι του και ένα μπουζάκι navy, στο οποίο κόλλησα με κόλλα υφάσματος, το Νο 1, που έφτιαξα με κίτρινη τσόχα και ένα ασορτί παπιγιόν. Δεν είναι αστεράκι;


Το τραπέζι ήταν ο μοναδικός στολισμός του σπιτιού, καθώς υπήρχε σοβαρός λόγος που επέβαλε να μην στολίσω άλλο.



Ο μικρός μου ευχαριστήθηκε πολύ, αν και κουράστηκε κάποια στιγμή και ξεκίνησε τη γκρίνια (μέχρι σήμερα τη θυμάμαι, φανταστείτε).


Αυτό όμως το πλασματάκι γέμισε τη ζωή μας χαρά και νόημα! 
Και κάθε χρόνο ανυπομονώ να γιορτάσω τη μέρα που είδα για πρώτη φορά τη μουρίτσα του και άλλαξε η ζωή μου, αλλά και εγώ η ίδια, μια για πάντα!


xoxo
Mama Chrysi 

(Εδώ μπορείς να βρεις όλα τα πάρτι που έχουμε διοργανώσει)




Σχόλια

  1. Συνονόματη σε καταλαβαινω απολυτα!!!ευτυχως εμας τ γενεθλια ολων ειναι πολυ κοντά κ ετοιμαζω κ γω τωρα τ 1ο παρτυ του μικρου μου Βαπτιστή ριου κ στο καπάκι του μπομπιρινου μου!ακομη δε μπορουν να πουν τ θελουν οποτε η μαμα-νονα αποφασίζει με δημοκρατικες διαδικασιες!πολυ ωραιο τ παρτυ σας κ ειναι κ απο τα Αγαπημένα μου θεματα!γιατι ναι!κ γω ειχα παρτυ με θεματα σαν παιδι!(αρα ναι τα ηξερα απο τ χωριο μου!😋)με τ καλο κ τα επομενα!💜💋

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντα δημοκρατικές οι διαδικασίες, εννοείται! Αν το παπάκι σε ενδιαφέρει πες μου να ψάξω τα printables να στα στείλω..καλές προετοιμασίες λοιπόν, και σ'ευχαριστώ για την επίσκεψη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 'Ολα τα έκανες τέλεια Χρυσή μου και πάλι θα τα κάνεις για τον μικρό σου μπόμπιρα!!!
    Μου αρέσει που τα ψάχνεις όλα και σιγά σιγά θα συμπληρώνεις τις γνώσεις σου.
    Εγώ τώρα αρχίζω πάλι από την αρχή με τις εγγονούλες μου.
    Να το χαίρεστε το παλικάρι σας και περιμένω να δω τί θα φτιάξεος εφέτος.
    Φιλάκια πολλά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρομαι που σου άρεσαν Ρένα μου! Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ!!❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχα τα γενέθλια του μικρούλη! εύχομαι και τα φετεινά να είναι το ίδιο και περισσότερο όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ!Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!
      Ελπίζω να τα καταφέρω και φέτος γιατί με 'βασανίζει' πολύ κάθε χρόνο η επιλογή του θέματος και η οργάνωση όλων!Πάντα με βοηθούν τα blogs σας και οι υπέροχες ιδέες σας! Φέτος που λέω να κάνω τα γενέθλια στο ύπαιθρο (και ο Θεός βοηθός) λέω να κάνω 2-3 δραστηριότητες από τα παιχνίδια για πάρτι που είχες ανεβάσει παλαιότερα! Είδομεν!
      Τα φιλιά μου!!❤

      Διαγραφή
  6. οοο...πολύ όμορφα! περιμένω να δω και τα επόμενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

6 Χριστουγεννιάτικες γλυκιές συνταγές από 6 αγαπημένες food bloggers

Αν το σπίτι δε μυρίσει κανέλα, γαρύφαλλο και σοκολάτα, Χριστούγεννα δεν το λες!

Τριήμερο στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας

Ψηλά στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας, μέσα στο πυκνό ελατόδασος, βρίσκεται το χωριό Άνω Χώρα. Ελάτε μαζί μου να σας συστήσω το χωριό καταγωγής μου, το υπέροχο μέρος που πέρασα τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικίας.