Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Project: Τα πρώτα γενέθλια του Αναστάση


Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τότε που γίναμε τέσσερις!
Και το γιορτάσαμε μαζί με την οικογένειά μας και φίλους καλούς που αγαπάμε και μας αγαπούν! Δε θα μπορούσε να λείπει φυσικά και ένας υποτυπώδης στολισμός του σπιτιού λόγω της ημέρας!

Όταν σκεφτόμασταν το πρώτο πάρτι γενεθλίων του μικρούλη μας, φανταζόμασταν ένα μικρό παρτάκι μεταξύ μας, χωρίς πολλούς καλεσμένους και χωρίς όλη αυτή τη διοργάνωση που κάνουμε παραδοσιακά για τα γενέθλια του Μπάμπη. 
Άλλωστε, άλλο ένα παιδί και άλλο δύο παιδιά να τρέχουν γύρω γύρω, ενώ εμείς προσπαθούμε να ετοιμάσουμε το σπίτι για την υποδοχή των καλεσμένων.
Παρά ωστόσο, τον σκεπτικισμό μας, καταλήξαμε σε μία ενδιάμεση λύση γιατί δεν μπορούσαμε να στερήσουμε από τον μικρούλη μας και από εμάς φυσικά τη χαρά του εορτασμού των πρώτων του γενεθλίων...με λίγο σαματά!
Επιλέξαμε να κάνουμε το πάρτι το σπίτι μας, ώστε το μωρό να είναι στη βολή του, να κοιμηθεί όποτε θέλει, να κινηθεί ελεύθερο, (καθώς ακόμα δεν περπατάει, αλλά μπουσουλάει), να είναι ήρεμο και σε οικείο περιβάλλον και να έχει όλα τα παιχνίδια του γύρω γύρω. 

Στολίσαμε μία μικρή γωνιά του σπιτιού και συγκεκριμένα τον μπουφέ, με χρώματα σε ασημί, γκρι, λευκό και πράσινο/μπλε της μέντας. Χρησιμοποιήσαμε το κάδρο που είχαμε από τη βάφτιση του μωρού και η γωνιά αυτή έγινε το τελειότερο photo booth για τις φωτογραφίες του μωρού από τα πρώτα του γενέθλια!
Έφτιαξα το banner μόνη μου από ασημένιο χαρτί περιτυλίγματος εύκολα και γρήγορα σχηματίζοντας απλά στην πίσω πλευρά ένα ισοσκελές τρίγωνο και κόβοντάς το σε 10 ίδια τρίγωνα.
Επίσης, έφτιαξα τη γιρλάντα με φύλλο αφής σε δύο χρώματα Έκοψα το φύλλο αφής στο μέγεθος που ήθελα και με το ψαλίδι δημιούργησα λωρίδες στο πάχος που ήθελα. Το τύλιξα κυλινδρικά, το συνέρραψα και έτοιμο!
Τα μεταλλιζέ λευκά μπαλόνια και το λευκό πον πον τα αγόρασα από το γνωστό μεγάλο παιχνιδομάγαζο.
Το "one" όπως και το "1st Birthday" για το στολισμό της τούρτας, τα αγόρασα.
Όλα τα κρέμασα με πετονιά ώστε να φαίνεται σαν να αιωρούνται!
Για λουλούδια διάλεξα γυψοφύλλη για τα μικρά λευκά λουλουδάκια της!



Λίγα σοκολατένια cupcakes από τα χεράκια μου και λίγα λευκά caprice μέσα σε δυο κρασοπότηρα ολοκλήρωσαν το λιτό στολισμό.


Ο γλυκούλης μου ήταν αγουροξυπνημένος και έτσι στάθηκε χωρίς μεγάλη αντίσταση για να βγάλει φωτογραφίες, χωρίς ευτυχώς να καταστρέψει το στολισμό ή την τούρτα.



Την τούρτα διαλέξαμε να την κάνουμε ολόλευκη με απλό στολισμό με sprinkles σε χρώμα μέντας, αλλά η γεύση της ήταν σοκολάτα-μπισκότο. Την στόλισα μόνο με ένα banner τούρτας 1stBirthday σε ασημί χρωματισμό.






Το μενού όπως πάντα το επιμελήθηκα η ίδια και κατά κοινή ομολογία ήταν όλα πεντανόστιμα! 
Τα παιδιά των φίλων μας έπαιξαν μεταξύ τους και ευχαριστήθηκαν πολύ τη συναναστροφή με το μωράκι μας!
Περάσαμε υπέροχα και ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή ημέρα που θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια!

Εδώ μπορείς να βρεις όλες τις προτάσεις του blog για παιδικό πάρτι


Μην ξεχνάς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στο





Αυτά από εμένα
Χρυσή 

Σχόλια

  1. Πόσο μου αρέσουν αυτά τα απλά και λιτά όπως λές που έφτιαξες!Να τον χαίρεστε τον Αναστάση και να είστε γεροί να τον γιορτάζετε για πολλά πολλά χρόνια ακόμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρυσή να σας ζήσει ο μικρούλης! Να τα εκατοστίσει και να 'ναι γερός και ευτυχισμένος! Υπέροχα όλα, μου άρεσε πολύ η μίνιμαλ διακόσμηση που επέλεξες καθώς και τα χρώματα! φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε Μαρία μου!!Να'σαι καλά!Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!

      Διαγραφή
  3. πολύχρονος και τυχερος!!! να τον χαίρεστε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω διαβάσει την ανάρτησή σου εδώ και πόσες μέρες και επιτέλους καταφέρνω να καθίσω στον υπολογιστή μου για να σου σχολιάσω!
    Μου άρεσαν όλα τα στοιχεία και οι λεπτομέρειες στο... απλό και λιτό πάρτυ σας! Και μπράβο σου για τον χρόνο που αφιέρωσες να φτιάξεις τόσα πράγματα και τόσα φαγητά μόνη σου, σούπερ μανούλα!
    Και του χρόνου με υγεία, να τον χαίρεστε τον μικρό σας και να είναι πάντα ευτυχισμένος!
    Φιλάκια Χρυσή μου ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου σ'ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου και τις ευχές σου! Ένα γλυκό φιλί από εμένα!

      Διαγραφή
  5. Να τον χαίρεστε με υγεία και ευτυχία. Υπέροχα τα χρώματα που επέλεξες και μου άρεσε πολύ ο λιτός στολισμός σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!