Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διαβάζουμε τη σειρά βιβλίων "Πειρατές σε δράση" , Εκδ. Μεταίχμιο



Τώρα τελευταία ο μικρούλης μου δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για βιβλία με εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Ορμώμενη από αυτό μου τράβηξε την προσοχή η σειρά βιβλίων "Πειρατές σε δράση" των εκδόσεων Μεταίχμιο.
Αποτελείται από "Το μυστήριο του χαμένου παπαγάλου" και "Οι πειρατές των βιβλίων". 



Ο πρωταγωνιστής του βιβλίου, ο κουρσάρος Νικηφόρος, μέσα από τις περιπέτειές του, ανακαλύπτει μαζί με το πλήρωμά του, τί πραγματικά έχει αξία στη ζωή, πέρα από τα πλούτη και τους θησαυρούς.
Οι ιστορίες που διηγείται η συγγραφέας σε αυτά τα δύο βιβλία, είναι πολύ διδακτικές, προωθώντας μέσα από την πλοκή όμορφα μηνύματα στα παιδικά μυαλουδάκια. Εκτός όμως από αυτό, οι προσεγμένοι στίχοι και οι ευρηματικές ομοιοκαταληξίες τραβούν αμέσως την προσοχή του παιδιού. Από τη δεύτερη κιόλας φορά που το διαβάσαμε, ο μικρός μου θυμόταν κάποια στιχάκια λόγω των εύηχων λέξεων και φυσικά της ομοιοκαταληξίας. Αυτή η αφήγηση με ρίμες, δεν στερείται τίποτα από ένα παραμύθι σε ελεύθερη απόδοση και μάλιστα αποτελείται από πλούσιο λεξιλόγιο, το οποίο στο τέλος καλείται ο μικρός αναγνώστης να ανακαλέσει και με τη βοήθεια του γονιού να εντοπίσει και να καταγράψει. 


Έτσι, ο μικρούλης μου ανυπομονούσε να το διαβάσουμε για να ασχοληθεί κατόπιν, με τις δραστηριότητες που βρίκονται στις τελευταίες σελίδες.




Δύο διασκεδαστικά παιδικά βιβλία, που κρατούν το ενδιαφέρον του μικρού αναγνώστη, όχι μόνο κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος της ανάγνωσης και σε αυτό βοηθάει πολύ και η ενδιαφέρουσα εικονογράφηση.

Tα βιβλία μπορείς να δεις και να παραγγείλεις εδώ.

Εκδόσεις Μεταίχμιο
Σειρά: Πειρατές σε δράση
Συγγραφέας: Ευθυμία Ανδριώτη
Εικονογράφος: Λίζα Ηλιού
Σελίδες: 40
Εξώφυλλο: Μαλακό
Ηλικίες: από 4 ετών

Αυτά από εμένα...
Mama Chrysi 




Μην ξεχνάς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στο
Facebook
Instagram
Bloglovin


Σχόλια

  1. Ενδιαφέρουσα προταση.
    Στην επόμενη επίσκεψη στο βιβλιοπωλείο, θα τα ψάξω.
    Καλή συνέχεια και φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

Τριήμερο στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας

Ψηλά στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας, μέσα στο πυκνό ελατόδασος, βρίσκεται το χωριό Άνω Χώρα. Ελάτε μαζί μου να σας συστήσω το χωριό καταγωγής μου, το υπέροχο μέρος που πέρασα τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικίας.

Κρέμα βρώμης για μωρά

Είσαι μαμά και δε θέλεις να δώσεις ρυζάλευρο στο μωρό σου; Μία πιο υγιεινή εναλλακτική, είναι η κρέμα βρώμης.