8.3.18

Βιβλιο-πρόταση: Τερατοπαρέα με τρόπους, Εκδ. Μίνωας


Τα δύο βιβλία που διαλέξαμε να διαβάσουμε τώρα τελευταία από τις Εκδόσεις Μίνωας, είναι η σειρά "Τερατοπαρέα με τρόπους"  "Στο τραπέζι" και "Ευχαριστώ, Παρακαλώ", και δεν είχαμε καθόλου άδικο. 

Αυτά τα δύο βιβλία εισάγουν πολύ διασκεδαστικά τα πολύ μικρά παιδάκια στη λογική της ευγενικής συμπεριφοράς. Οι Τερατούληδες αν και παίζουν στη λάσπη, ποτέ δεν ξεχνούν τους καλούς τους τρόπους και την ευγενική συμπεριφορά. Ζητούν ευγενικά αυτό που θέλουν και δεν ξεχνούν να πουν "Ευχαριστώ". 
Από την άλλη, στο σπίτι του Τερατούλη η ώρα του φαγητού φτάνει και όλη η οικογένεια κάθεται στο τραπέζι. Πώς μπορούν αλήθεια τα παιδιά να μην ξεχάσουν τους καλούς τους τρόπους κατά τη διάρκεια του γεύματος;Μέσα από τις πολύχρωμες σελίδες με την παιχνιδιάρικη εικονογράφηση και χρησιμοποιώντας ρίμες, αυτά τα δύο βιβλία γνωρίζουν στα παιδιά, με πολύ απλό τρόπο, τις βασικές αρχές της ευγένειας, όπως το πώς να ζητούν κάτι ευγενικά, πώς να ευχαριστούν κάποιον για τη βοήθειά του, και επίσης πώς να συμπεριφέρονται σε ένα τραπέζι την ώρα του φαγητού.
Για εμένα που ως μαμά έχω πολύ ψηλά σε προτεραιότητα την εκμάθηση καλών τρόπων στα παιδιά μου, αυτή η σειρά παιδικών βιβλίων μου φάνηκε πολύ χρήσιμη, αλλά και στον μεγάλο μου γιο πολύ διασκεδαστική. 
Η ποιότητα της έκδοσης είναι πολύ καλή με σκληρόδετο εξώφυλλο και έντονα χρώματα. 

Μπορείς να δεις και να παραγγείλεις τα βιβλία εδώ και εδώ.

Συγγραφέας: MILLER COLWELL CONNIE
Εικονογράφος: CHIODI MARIA
Μετάφραση: ΔΑΝΗΙΛ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Πρώτη έκδοση: 1/2018
Διαστάσεις: 22.5x22.6 εκ.

Αυτά από εμένα..
Χρυσή 
Μην ξεχνάς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στο
Facebook
Instagram
Bloglovin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...