Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα βιβλία δραστηριοτήτων που πήραμε μαζί μας στο εξοχικό - Μέρος 2ο: Εκδόσεις Μεταίχμιο


Τα βιβλία που ξετρελαίνουν τον μεγάλο μου γιο (ετών 5 & 3 μηνών) είναι αυτά των δραστηριοτήτων. Από τότε που τα ανακάλυψε έχει "κολλήσει". Η ερώτηση "θέλεις να παίξουμε;" αντικαταστάθηκε από "θέλεις να κάνουμε δραστηριότητες;". 

Τα βιβλία αυτά τα "περνάω από το μικροσκόπιο". Δε θέλω σε καμία περίπτωση να πιέσω το παιδί να ασχοληθεί με κάτι το οποίο δεν είναι για την ηλικία του και το οποίο μπορεί να τον καταπιέσει και να τον αγχώσει. Το γεγονός ότι διασκεδάζει και δε θυμώνει σε καμία φάση της διαδικασίας, για μένα είναι παράγοντες καθοριστικοί. Τα πράγματα που μπορούν να μάθουν τα παιδιά σε κάθε ηλικιακό επίπεδο, είναι συγκεκριμένα και φυσικά κάθε παιδί καθοδηγεί το γονέα, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητές του και τις κλίσεις του.
Διαλέγοντας λοιπόν, βιβλία για τη βιβλιοθήκη του εξοχικού, δε θα μπορούσα να μη συμπεριλάβω βιβλία δραστηριοτήτων. 
Τα τρία παρακάτω βιβλία των Εκδόσεων Μεταίχμιο είναι από αυτά που έχουν δραστηριότητες κατάλληλες για την ηλικιακή ομάδα στην οποία απευθύνονται. Επιπλέον, τον έχουν ξετρελάνει. Είναι σχεδόν μία εβδομάδα από τότε που τα παραλάβαμε, και έχουμε ολοκληρώσει μεγάλο μέρος κάποιων.
Σημειώνω ότι αυτές οι δραστηριότητες γίνονται πάντα σε συνεργασία και υπό την καθοδήγηση του γονέα, η οποία κατά τη δική μου εκτίμηση είναι βασική προκειμένου να ενθαρρύνεται το παιδί όπου πρέπει.

1) Είμαι 5 και μπορώ


Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει ευχάριστες δραστηριότητες, προκειμένου τα παιδιά να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητά τους, να αναπτύξουν κάποιες δεξιότητες κατάλληλες για την ηλικία τους  και να γνωρίσουν τον κόσμο που τα περιβάλλει. 


Σε αυτό το βιβλίο τα παιδιά των 5 ετών γνωρίζουν  τα χρώματα, τα σχήματα, τα μεγέθη, τους αριθμούς (έως το 10), εξασκούν την παρατηρητικότητά τους, την λεπτή κινητικότητα, κατανοούν χωροχρονικές έννοιες και εκφράζονται δημιουργικά μέσα από τη ζωγραφική, τα αυτοκόλλητα και το παιχνίδι.


Μπορείς να αγοράσεις το βιβλίο εδώ και να το ξεφυλλίσεις εδώ.
Στην σειρά αυτή βγαίνουν και βιβλία δραστηριοτήτων για 3 και 4 ετών:


2) Μαθαίνω την ώρα


Αυτό το βιβλίο μόλις το παρέλαβα πήρα μία βαθιά ανάσα ανακούφισης, γιατί δυσκολευόμουν πολύ να βρω τρόπο να μάθω γενικά την έννοια του χρόνου στο γιο μου. 



Με πολύ διασκεδαστικό τρόπο τα παιδάκια 5+ ετών μαθαίνουν τα διάφορα χρονικά διαστήματα, την έννοια του χρόνου και οτιδήποτε σχετικό με αυτό (για παράδειγμα τους όρους π.μ. και μ.μ.), αλλά και τις ημέρες, την εβδομάδα, τους μήνες, τα χρόνια. Και σε αυτό το βιβλίο περιλαμβάνονται αυτοκόλλητα.
Μπορείς να το αγοράσεις εδώ και να το ξεφυλλίσεις εδώ.


3) Το βιβλίο των διακοπών


Αυτό είναι το αγαπημένο μας από όλα τα βιβλία δραστηριοτήτων γιατί οι δραστηριότητές του έχουν να κάνουν με ταξίδια και διακοπές. 


Χάρτες, τρένα και αεροπλάνα, θάλασσες και οάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, όλα όσα σχετίζονται με τα ταξίδια δηλαδή, βοηθούν παιδάκια  4+ ετών να μάθουν παίζοντας. Ακόμα μία ευκαιρία για "ταξιδολογία", λοιπόν.


Φυσικά και εδώ υπάρχουν όμορφα αυτοκόλλητα.
Μπορείς να αγοράσεις το βιβλίο εδώ και να το ξεφυλλίσεις εδώ.

Με αυτά τα τρία υπέροχα βιβλία πιστεύουμε ότι θα περάσουμε ευχάριστα και δημιουργικά τα απογεύματά μας στο εξοχικό!

Αυτά από εμένα..
Χρυσή 




Μην ξεχνάς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στο
Facebook
Instagram
Bloglovin

(Εδώ μπορείς να βρεις όλες τις προτάσεις βιβλίων στο blog)


Σχόλια

  1. Το 1ο (Είμαι 3 και μπορώ) και το τελευταίο το πηραμε και εμείς και η μικρή ενθουσιάστηκε! Ειδικά το τελευταίο έχει πολύ ωραία εικονογράφηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι πολύ ενδιαφέροντα βιβλία...για ανήσυχα παιδάκια! ;)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!