Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Έτοιμος;", το βιβλίο από την Ελληνοεκδοτική που μας έμαθε κάτι σημαντικό + ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ



Το βιβλίο "Έτοιμος;", που κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική, αποτελεί μια όμορφη σχολική ιστορία που διασκεδάζει και ταυτόχρονα μαθαίνει στα παιδιά τους βασικούς κανόνες προετοιμασίας για έναν ενδεχόμενο σεισμό.
Ο νεόφερτος Αχιλλέας και ο μικρός Οδυσσέας, δύο νέοι φίλοι, γνωρίζονται και χτίζουν το δεσμό τους. Εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, ο ένας "γίγαντας" και ο άλλος μικρόσωμος, φαίνεται ότι είναι χρήσιμοι σε διαφορετικές περιστάσεις.


Ένα αναπάντεχο περιστατικό τους φέρνει αντιμέτωπους με ... τον σεισμό και μέσα από αυτή τη μικρή δοκιμασία, θα μάθουν καλύτερα ο ένας τον άλλον, αλλά και ο νέος στο σχολείο Αχιλλέας, θα μάθει ό,τι του χρειάζεται για αυτό το νέο φυσικό φαινόμενο που δε γνώριζε, το σεισμό.

Μέσα από αυτή την ιστορία του Γιάννη Διακομανώλη, τα παιδιά θα μάθουν όλους τους βασικούς κανόνες που απαιτούνται ώστε να αντιδράσουν σωστά σε έναν ενδεχόμενο σεισμό. Η γνωριμία με το φυσικό φαινόμενο γίνεται με έναν τρόπο πολύ διασκεδαστικό και άκρως κατάλληλο για μικρά παιδιά, ώστε να μην αγχώνει, αλλά να περνάει αποτελεσματικά όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Η όμορφη εικονογράφηση της Μαρίας Μανουρά, δεν αφήνει ερωτηματικά, αντίθετα καθοδηγεί τον αναγνώστη στο να κατανοήσει πλήρως όση γνώση παρέχει το βιβλίο.

Στις τελευταίες σελίδες περιλαμβάνονται εργασίες, ώστε οι μικροί αναγνώστες να μάθουν ακόμη περισσότερα και να ελέγξουν τί έμαθαν από την ιστορία του Αχιλλέα και του Οδυσσέα. 




Δύο τυχεροί αναγνώστες του blog θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο σε διαγωνισμό που τρέχει στο instagram του Bliss Seeking Mom.


Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!