Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί


Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.


Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε τη δική μας εκδοχή είναι:


  • ένα κουτί παραλληλόγραμμο στο μέγεθος μια φωτογραφικής μηχανής
  • κορδέλα της επιλογής σας μήκους 80 εκατοστών
  • ένα ρολό από χαρτί υγείας
  • ένα καπάκι από πλαστικό μπουκάλ
  • washi tape
  • χρώματα τέμπερας

Η διαδικασία ήταν πολύ εύκολη, γρήγορη και οικολογική καθώς χρησιμοποιούμε πράγματα που ήδη έχουμε στο σπίτι για να δημιουργήσουμε ένα παιχνίδι, αντί να πάμε να το αγοράσουμε. Αρχικά κάνουμε δύο τρύπες στα δύο πλάγια του κουτιού, περνάμε την κορδέλα και κάνουμε κόμπο από μέσα. Κλείνουμε το κουτί και σφραγίζουμε με θερμόκολλα και στα δύο ανοίγματα.


_____ * _____


Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα
_____ * _____

Διαλέγουμε τα χρώματα τέμπερας που θέλουμε να βάψουμε το κουτί μας. Εναλλακτικά μπορούμε να τυλίξουμε με πολύχρωμο ή craft χαρτί περιτυλίγματος. 


Κόβουμε το ρολό σε μήκος 3-4 εκατοστά ανάλογα το κουτί μας και το κολλάμε κάτω δεξιά με θερμόκολλα. Πάνω αριστερά κολλάμε ένα μικρό παραλληλόγραμμο χαρτόνι. 


Τέλος, στο επάνω μέρος του κουτιού αριστερά (κοιτώντας το από μπροστά) κολλάμε το καπάκι για να παραστήσουμε το κουμπί της φωτογραφικής μηχανής. 
Και ...τα τα!! Έτοιμο!


Μπορείτε φυσικά να το φτιάξετε με τα παιδιά σας και να τα αφήσετε να δημιουργήσουν με το δικό τους γούστο τη φωτογραφική τους μηχανή, στολίζοντας με washi tape, αυτοκόλλητα και ό,τι άλλο θέλουν εκείνα.


Εδώ μπορείτε να δείτε τις φωτογραφικές μηχανές των φίλων bloggers που συμμετέχουν στο challenge:

Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

6 Χριστουγεννιάτικες γλυκιές συνταγές από 6 αγαπημένες food bloggers

Αν το σπίτι δε μυρίσει κανέλα, γαρύφαλλο και σοκολάτα, Χριστούγεννα δεν το λες!

Τριήμερο στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας

Ψηλά στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας, μέσα στο πυκνό ελατόδασος, βρίσκεται το χωριό Άνω Χώρα. Ελάτε μαζί μου να σας συστήσω το χωριό καταγωγής μου, το υπέροχο μέρος που πέρασα τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικίας.