Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εισαγωγή στην επιστήμη από ένα υπέροχο βιβλίο από Εκδόσεις Διόπτρα



Ο γιος πλέον στην ηλικία των 7, έχει αρχίσει και εκδηλώνει ενδιαφέρον για διάφορα θέματα τα οποία ερμηνεύονται μόνο επιστημονικά. Το βιβλίο ΘΕΩΡΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του, καθώς αποτελεί την πηγή των απαντήσεων σε πολλά από τα ερωτήματά του.

Οι ιδιοφυείς ιδέες αποτελούσαν ανέκαθεν κινητήρια δύναμη της επιστήμης. Σε αυτό το βιβλίο, 30 από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις διατυπώνονται με συνοπτικό, κατανοητό τρόπο και με εκπληκτική εικονογράφηση. Τα παιδιά μπορούν να δουν γιατί η επιστήμη πρωταγωνιστεί στη ζωή μας και να μάθουν τις πιο σημαντικές θεωρίες μέσα από συναρπαστικές αποστολές.


Ξεκινώντας από τη λογική των αρχαίων Ελλήνων, ως αρχή της επιστημονικής σκέψης, το βιβλίο αυτό μελετά πολλά πεδία της επιστήμης, ακολουθώντας μία χρονολογική συνέχεια. Τα μαθηματικά, τα χημικά στοιχεία, ο μαγνητισμός, ο ηλεκτρισμός, η κίνηση, η βαρύτητα, οι δυνάμεις, τα κύτταρα, η ταχύτητα, η λειτουργία του ηλιακού συστήματος, τα σωματίδια, τα άτομα, τα μόρια, οι χημικές αντιδράσεις, η ενέργεια, τα μικρόβια, τα κβάντα είναι μερικά από τα πεδία που μελετά και επεξηγεί το βιβλίο. 



Ο Μπάμπης ίσως δυσκολεύτηκε σε κάποια σημεία να αντιληφθεί έννοιες, (φυσικό και επόμενο, μόλις τελειώνει την πρώτη δημοτικού) και χρειάστηκε να επέμβω κι εγώ να κάνω λίγο πιο "λιανά" τη γνώση, όμως του δημιουργήθηκε τόση δίψα να καταλάβει τί μπορεί να είναι όλα αυτά που δεν βλέπει με τα μάτια του και δεν πιάνει με τα χέρια του, κάτι που το ίδιο το βιβλίο του το προκάλεσε με τη θεματολογία, την περιγραφή και την εικονογράφησή του. 



Εάν και ο δικός σου μικρούλης είναι ένας επίδοξος επιστήμονας, εάν έχει απορίες για τα πάντα και το μυαλό του τρέχει με χίλια επιθυμώντας να καταλάβει πώς λειτουργεί η ζωή γύρω του, τότε ανεπιφύλακτα αυτό είναι το βιβλίο που χρειάζεται. Ένα υπέροχο και διασκεδαστικό βιβλίο γνώσης, που εμπεριέχει μια πολύ περιεκτική και κατανοητή περίληψη συσσωρευμένης γνώσης.
Κυκλοφορεί από Εκδόσεις Διόπτρα και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Θα ακολουθήσει διαγωνισμός για δύο τυχερούς στο instagram του blog.





Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα


Χρυσή






Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!