Η βρώμη είναι ένα δημητριακό που είναι πάντα ολικής άλεσης, κάτι που σημαίνει ότι διατηρεί τα ιχνοστοιχεία και τις βιταμίνες που περιέχει. Η γλούτενη βρίσκεται σε μικρή ποσότητα, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο δυσανεξίας στο βρέφος. Το ιδανικότερο είναι να επιλέξεις βρώμη βιολογικής καλλιέργειας.
Η κρέμα που φτιάχνω εγώ στο μωρό μου είναι εύκολη, γρήγορη και άκρως θρεπτική.
Υλικά
800ml νερό
4-5 κ.σ. νιφάδες βιολογικής βρώμης
1 μήλο ή/και αχλάδι καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
κανέλλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάζω το νερό να βράσει. Προσθέτω τα κομμάτια μήλου/αχλαδιού και τις νιφάδες βιολογικής βρώμης. Χαμηλώνω τη φωτιά στο πιο χαμηλό και αφήνω να βράσει για 30-40 λεπτά. Θα πρέπει να προκύψει μία μετρίως πηχτή κρέμα, καθώς πηζει ακόμη περισσότερο αφού κρυώσει. Αφήνω να κρυώσει. Χτυπάω στο πολυμίξερ και διατηρώ στο ψυγείο για 4-5 ημέρες το πολύ.
Σερβίρω με σκόνη κανέλας.
___ * ___
Μπορείτε να βράσετε σκέτη τη βρώμη χωρίς φρούτο και να την προσθέσετε στη φρουτόκρεμα φρέσκων φρούτων ή να την προσφέρετε σκέτη με κανέλα. Δεν αντικαθιστά τα φρέσκα φρούτα σε καμία περίπτωση.
Μπορείτε να ζεστάνετε την ποσότητα που θέλετε σε ένα κατσαρολάκι, εάν δε θέλετε να τη δώσετε κρύα.
Εδώ μπορείς να δεις όλες τις συνταγές
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...