Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις παιδικά παπούτσια

Το λάθος που κάνουμε συχνά εμείς οι γονείς όταν διαλέγουμε παπούτσια για τα παιδιά μας είναι ότι δίνουμε κυρίαρχη σημασία στη μόδα, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα κάποιες λεπτομέρειες που έχουν πολύ μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη των ευαίσθητων παιδικών ποδιών, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τα παιδικά ποδαράκια έχουν εντελώς διαφορετικές ανάγκες, ακριβώς γιατί βρίσκονται ακόμη σε στάδιο ανάπτυξης. Έτσι, θα ήταν λάθος να έχουμε τα ίδια κριτήρια επιλογής παπουτσιού που έχουμε για εμάς. Το κύριο μέλημά μας θα πρέπει να είναι τα πόδια των παιδιών μας να είναι υγιή και να αναπτύσσονται σωστά. Γι' αυτό και όταν έρχεται η ώρα επιλογής του παιδικού παπουτσιού θα πρέπει να επιλέγουμε και την σωστή εταιρία κατασκευής

Εμείς ανακαλύψαμε την αμιγώς ελληνική εταιρία που κατασκευάζει αποκλειστικά παιδικό παπούτσι, την Artiesκαι την εμπιστευόμαστε για τα παπούτσια των παιδιών μας. Είναι δε περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνη, κάτι που αποτελεί παράδειγμα του επιχειρείν, έναντι ανώνυμων εταιριών και πολυεθνικών που κάθε άλλο παρά ηθική και eco friendly φιλοσοφία παρουσιάζουν.

Στην Arties βρήκαμε την οικογένειακή επιχείρηση των έμπειρων παπουτσοποιών που φτιάχνουν παιδικά παπούτσια για πάνω από μισό αιώνα! Εκτός ότι μας έφτιαξαν το δικό μας costumed παπουτσάκι ακριβώς προσαρμοσμένο στο πόδι του μικρούλη μας, μας εξήγησαν και όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε σε κάθε μελλοντική επιλογή παιδικού παπουτσιού. 

Το μέγεθος

Το πρώτο που κοιτάμε πάντοτε είναι το μέγεθος του παπουτσιού. Δε θέλουμε σε καμία περίπτωση το παπούτσι να πιέζει το πόδι του παιδιού μας ούτε φυσικά το πόδι να "κολυμπάει". Θα πρέπει να είναι άνετο και ταυτόχρονα σταθερό, ώστε να αποφεύγονται τραυματισμοί και τα ποδαράκια να αναπτύσσονται ελεύθερα. 

Arties 

Στην Arties φροντίζουν το παπούτσι να έχει ακριβώς το μέγεθος που χρειάζεται το παιδικό ποδαράκι και το κατασκευάζουν με το κατάλληλο παιδικό καλαπόδι! Έχουν δε καλαπόδια όλων των μεγεθών, κάτι που δε συνηθίζεται, καθώς αυξάνει πολύ το κόστος παραγωγής. Στην Arties όμως μεγαλύτερη σημασία έχει το κάθε παιδί να έχει στην κατοχή του το καταλληλότερο παπουτσάκι για αυτό!

Το υλικό 

Τα φυσικά υλικά είναι εννοείται καλύτερα από τα συνθετικά. Πολύ περισσότερο για τα παιδικά, ευαίσθητα δέρματα. Το δέρμα και τα υφάσματα - λινά και βαμβακερά - είναι προτιμητέα από τα συνθετικά γιατί αφήνουν το πόδι να αναπνέει, δεν ευνοούν τον ιδρώτα και τις μυκητιάσεις. Δε μπορώ να μη σου θυμίσω ότι το φυσικό υλικό δε μολύνει το περιβάλλον! Μην ξεχνάμε ότι η βιομηχανία της μόδας είναι από τις πιο ρυπογόνες βιομηχανίες κάτι που μπορεί να αλλάξει, εάν εμείς οι καταναλωτές απαιτούμε πιο ποιοτικά υλικά για τα προϊόντα μας.

Arties

Στην Arties κατασκευάζουν παπούτσια αποκλειστικά από δέρμα και μάλιστα από Έλληνες προμηθευτές που επεξεργάζονται φυσικά τα δέρματά τους και έτσι στο τέλος του κύκλου ζωής του παπουτσιού, γίνονται ένα με τη φύση.

Ανατομικό ή μη

Στην Arties η συμβουλευτική γίνεται από ποδίατρο. Η ανατομικότητα στα παπούτσια της εξασφαλίζεται αρχικά από την ανατομή στην καμάρα. Επιπλέον, το σημείο στις φτέρνες είναι σταθερό για να μην υπάρχει κίνδυνος να γυρίσει ο αστράγαλος. Το μπροστινό μέρος εκεί που σηκωνόμαστε στις μύτες είναι ευλύγιστο, ώστε να είναι άνετο στην κίνηση. Η διαφορά ύψους φτέρνας δαχτύλων, μελετάται ώστε το σωματικό βάρος να ισο-μοιράζεται ανάμεσα στη φτέρνα και στα μετατάρσια, ώστε να μην προκληθούν μελλοντικά ορθοπεδικά προβλήματα και υπάρχει πάντα μαξιλαράκι στα σημεία που ασκείται πίεση, ενώ οι ραφές δεν είναι εκτεθειμένες

Πόσες φoρές έχω ακούσει "μαμά, με τσιμπάει το παπούτσι". Με το καινούριο μας παπουτσάκι Arties αυτό δε συνέβη!


Το κόστος

Φυσικά ο καταναλωτής θέλει χαμηλή τιμή. Έχεις αναρωτηθεί πώς επιτυγχάνεται αυτό; Η παραγωγή των προϊόντων μόδας έχει μεταφερθεί σε χώρες του Τρίτου Κόσμου και οι εταιρίες απασχολούν εργάτες και δυστυχώς παιδιά, σε ακατάλληλες συνθήκες εργασίες, με πενιχρούς μισθούς, χωρίς ασφάλεια και υγιεινή. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια! Αν εμείς οι καταναλωτές σταματήσουμε να αγοράζουμε τα φθηνά προϊόντα από αυτές τις χώρες, θα σταματήσει και αυτό το φαινόμενο! Εξάλλου το φθηνό είναι τελικά ακριβό, γιατί χρειάζεται γρήγορα αντικατάσταση και "κοστίζει" στο περιβάλλον. Στην Arties το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό και η φιλοσοφία τους είναι να κατασκευαζουν παπούτσια γερά που θα φορεθούν από πολλά παιδιά!


Αυτά που με έκαναν προσωπικά να προτιμήσω την Arties είναι κυρίως η φιλοσοφία της, αλλά και φυσικά το προϊόν! 

Η Arties δεν έχει άμεσο στόχο την κατασκευή και πώληση πολλών παπουτσιών, αλλά την κατασκευή λιγότερων παπουτσιών υψηλής ποιότητας, που μπορούν να "ζήσουν" πολλά χρόνια και να φορεθούν από πολλά παιδικά ποδαράκια, ακριβώς λόγω της υψηλής ποιότητας κατασκευής τους. Κατασκευάζοντας λιγότερα και πιο γερά παπούτσια, προστατεύεται το περιβάλλον διότι απορρίπτονται λιγότερα χαλασμένα παπούτσια στις χωματερες. 

Arties
Η Arties μέσω του προγράμματος της Love-Return-Relove, αναλαμβάνει να ξαναδώσει ζωή σε παλιά παπούτσια Arties και να τα δωρίσει σε παιδιά που έχουν ανάγκη. Υπάρχει πιο υγιής πρακτική που προσφέρει στον πλανήτη, αλλά και στη σημερινή κοινωνίας της ανισότητας!

Ξέρεις ποιος είναι ο άλλος λόγος που αγάπησα την Arties; Ότι ο γιος μου μόλις πήρε το παπούτσι του, το φόρεσε και άρχισε να τρέχει και να παίζει, χωρίς να διαμαρτυρηθεί στιγμή για την οποιαδήποτε πίεση ή "χτύπημα" στα ευαίσθητα πατουσάκια του, κάτι που δε συμβαίνει συχνά με τα καινούρια παπούτσια.




Στην Arties αγαπούν το σεβασμό! Το σεβασμό στον μικρό καταναλωτή, στους γονείς, στο περιβάλλον, στους υπαλλήλους τους,.. μέχρι και στους υπαλλήλους των προμηθευτών τους! Στην εποχή του φασόν και της γρήγορης κατανάλωσης, στην Arties δίνουν αγάπη, μεράκι και χρόνο στην κατασκευή κάθε παπουτσιού ξεχωριστά. Το κάθε παπούτσι περνάει από τα χέρια όλων των εργαζομένων, ακόμη και αυτών που δεν απασχολούνται στην παραγωγή, καθώς η φιλοσοφία της εταιρίας είναι όλοι να αποτελούν μέρος του τελικού προϊόντος, μέρος της όλης διαδικασίας!

Επειδή, όπως πολύ καλά γνωρίζεις, εδώ στο Bliss Seeking Mom Blog στηρίζουμε το ελληνικό επιχειρείν, τις ηθικές πρακτικές και την υπεύθυνη περιβαλλοντική συμπεριφορά, κάθε φορά που ανακαλύπτουμε τέτοια brands όπως την Arties, οφείλουμε να το μοιραζόμαστε! Και είναι τεράστια η χαρά μας!

Εδώ μπορείς να δεις τη συλλογή της και να διαβάσεις περισσότερα για την εταιρία Arties.


Εδώ μπορείς να βρεις όλα μας τα άρθρα για μια πιο οικολογική καθημερινότητα.


Μην ξεχνάτε να ακολουθείτε το blog σε 
για να μη χάνετε τα νέα και τους διαγωνισμούς


Χρυσή


Σχόλια

  1. Καλημέρα Χρυσή μου.
    Με έπεισες και είπα να πάρω για τα κοριτσάκια μας.
    Δεν υπάρχουν όμως στη Θεσσαλονίκη ακόμα, μου είπαν.
    Κρίμα που δεν μπορώ να τα δω και να τα δοκιμάσουν πριν τα παραγγείλω.
    Βα είσαι καλά και συνεχίζουμε ακάθεκτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!