Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τί τραβάμε κι εμείς οι μάνες!. Το διαβάσαμε και σας το προτείνουμε.


Γράφει η Γιωργία Λ.

Εγώ πότε θα γίνω μάνα;
Το αιώνιο ερώτημα που απασχολεί κάθε γυναίκα που "σέβεται τον εαυτό της", κάποια δεδομένη στιγμή της ζωής της.
Πότε θα έρθει αυτή η στιγμή είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Ωστόσο, κάποια στιγμή έρχεται η ώρα που το βιολογικό μας ρολόι χτυπάει και πλέον νιώθουμε έτοιμες για το μεγάλο βήμα. Τότε μια ροζ φαντασίωση κατακλύζει το μυαλό μας, αποκύημα της συναναστροφής μας με άλλες γυναίκες που έγιναν μάνες πριν από εμάς. Σκεφτόμαστε λοιπόν το εαυτό μας πιο ευτυχισμένο από ποτέ, όμορφες και ξεκούραστες να απολαμβάνουμε την οικογενειακή θαλπωρή, με το σύζυγό μας ως τον τέλειο πατέρα/εραστή/οικογενειάρχη και το μωρό μας σε ρόλο μπιμπελό να παίζει ανάμεσα στα πόδια μας ήσυχο και υπάκουο.
Μήπως όμως η πραγματικότητα απέχει; Μήπως το άγχος και η κούραση κυριαρχούν της χαράς και της ανεμελιάς; Μήπως δε λάμπουμε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά θέλουμε να σκοτώσουμε άνθρωπο από την αναγούλα και από τις ορμόνες που χορεύουν πεντοζάλη; Πού είναι άραγε ο τέλειος σύντροφος/πατέρας/οικογενειάρχης όταν η τσιρίδα του μωρού μας σπάει τζάμια; Τελικά η μητρότητα είναι η ροζ φαντασίωση που είχαμε στο μυαλό μας ή όχι; 

Η Κατερίνα Μανανεδάκη με το μυθιστόρημά της αυτό με έκανε να ταυτιστώ, να γελάσω, να σκεφτώ και εν τέλει να χαλαρώσω. Με καυστικό τρόπο και απίστευτο χιούμορ, άγγιξε τις πιο κρυφές μου σκέψεις, αυτές που ούτε εγώ η ίδια δεν ήθελα να παραδεχτώ. Αναλύει και περιγράφει με τόσο γλαφυρό τρόπο την καθημερινότητα της σύγχρονης μαμάς, κάνοντας την αναγνώστρια να γελάσει, να απενεχοποιηθεί και να ταυτιστεί τόσο πολύ, σαν να ήταν η ίδια η πρωταγωνίστρια του μυθιστορήματος. 
Λυτρώνει την αναγνώστρια με τη διαπίστωση ότι το δεδομένο της ψυχολογικής και σωματικής κούρασης, όσο επώδυνο και αν είναι, δεν αναιρεί την απόλυτη ευτυχία που εξασφαλίζει το μεγαλύτερο θαύμα της ανθρώπινης φύσης, η γέννηση.
Το συγκεκριμένο βιβλίο το ευχαριστήθηκα πολύ! Αποτελεί ένα όμορφο διάλειμμα, μια καλή ευκαιρία για χαλάρωση, καθώς και μία γερή γουλιά γέλιου και αισιοδοξίας για κουρασμένες μαμάδες. Αποτελεί μία ανάσα για εκείνες τις μαμάδες που διψούν να εκλογικεύσουν την τρελή τους καθημερινότητα, αλλά και να γελάσουν με την ψυχή τους.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και μπορείτε να το δείτε και να το αγοράσετε εδώ.


Και μην ξεχνάς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα
Bloglovin'

Καλώς σας βρήκα!
Γιωργία 

Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!