Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

4 διακοσμητικά tips για όμορφο σπίτι μετά τις γιορτές


Όταν έρχεται η ώρα να ξεστολίσουμε το σπίτι μας από τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, μπορεί να νιώσουμε μία μικρή νοσταλγία για την όμορφη εποχή που τελείωσε και να μας φανεί το σπίτι λίγο άδειο και μονότονο.

Υπάρχουν κάποια στοιχεία που εγώ διατηρώ πάντα μετά τα Χριστούγεννα και για 1-2 μήνες ακόμη (μέχρι δηλαδή να μπει η άνοιξη), που κάνουν τη μετάβαση λίγο πιο...ανώδυνη.

Κουκουνάρια


Έχουμε παράδοση με τον μικρούλη μου πάντοτε στις βόλτες μας στο δάσος, να μαζεύουμε κουκουνάρια και βελανίδια (όταν είναι η εποχή τους). Τα τοποθετώ σε διάφορες συνθέσεις από τον Οκτώβρη και τα Χριστούγεννα τα εντάσσω μέσα στη γιορτινή διακόσμηση. 


Όταν λοιπόν ξεστολίζουμε, αυτά παραμένουν ως μέρος της κύριας διακόσμησης του σπιτιού. Τα στολίζω σε μεγάλες γυάλες ή σε δίσκους με κεριά και διάφορα πήλινα.




Λευκά λαμπάκια


Τα λευκά λαμπάκια μπορούν εύκολα να παραμείνουν και να στολίσουν μια γωνιά του σαλονιού ή τα υπνοδωμάτια, χωρίς να παραπέμπουν στη χριστουγεννιάτικη περίοδο.
Αποτελούν έτσι, μέρος του συνολικού φωτισμού του σπιτιού και δίνουν ένα ρομαντικό τόνο.



Κλαδιά

Τα τελευταία χρόνια στολίζω πάντοτε με γυάλινα δάκρυα, τα φυσικά κλαδιά που μαζεύω από το δάσος, ως μέρος της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης. Όταν τα Χριστούγεννα τελειώσουν απλά αφαιρώ τα γυάλινα δάκρυα και αφήνω τα κλαδιά σκέτα μέσα σε μεγάλο βάζο με κουκουνάρια.



Κεριά


Τα κεριά είναι ένα πάθος που ανακάλυψα τώρα τελευταία. Αφού ξεστολίσουμε, γεμίζω όλα τα φαναράκια μικρά και μεγάλα με ρεσώ και τα ανάβω αφού πέσει ο ήλιος. 


Η αίσθηση της φωτιάς μέσα στο σπίτι ενώ έξω κάνει κρύο, δημιουργεί απίστευτη θαλπωρή.



Και μην ξεχνάς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα

Αυτά από εμένα 
Χρυσή 




Σχόλια

  1. άσε, αυτό με τα κουκουνάρια είναι η διακόσμηση που έχω ΟΛΟ τον χρόνο ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φανταστικές ιδέες, σε ευχαριστούμε πάρα πολύ! Εχω βρει ακριβως τετοιο στυλ στο σπιτι μου και κατι πανεμοργους καναπεδες που δενουν γαντι με το κουκουναρια. απο εδω λεω να παρω https://e-metaxakis.com/esoterikos-horos/kanapedes

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!