Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διαβάσαμε το παραμύθι "Ο λύκος και η πεταλούδα" της Χριστίνας Αποστολίδη και σας το προτείνουμε.


Το παραμύθι "Ο λύκος και η πεταλούδα" αποτελεί την πρώτη συγγραφική προσπάθεια της Χριστίνας Αποστολίδη, κυκλοφόρησε αρχές του έτους από τις Εκδόσεις Μίνωας και μας άρεσε πολύ για την απλότητα με την οποία μας περνά ένα σημαντικό μήνυμα.

Από το οπισθόφυλλο:


"Ήταν κάποτε ένας λύκος σαν όλους τους λύκους, που περνούσε το χρόνο του παραμονεύοντας τα άλλα ζώα.
Ώσπου μια μέρα, κυνηγώντας μια πεταλούδα, άρχισε να προσέχει όλα εκείνα τα εκπληκτικά πράγματα που μέχρι τότε προσπερνούσε. 
Για πρώτη φορά θαύμασε το δάσος από ψηλά κι άκουσε το τραγούδι του ποταμιού.
Η καινούρια ξεχωριστή φίλη του έδειξε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα να κάνει στη ζωή του από το να κυνηγά"



Χωρίς κρυμμένα νοήματα και περίπλοκο κείμενο, αυτή η όμορφη ιστορία μας χαλάρωσε και μας προσγείωσε στην πραγματικότητα. Αυτή, που οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής πιθανόν να μη μας αφήνουν να απολαύσουμε.
Βρήκα αυτό το παραμύθι εκτός από όμορφο, και χρήσιμο, καθώς προσπαθώ πολύ να ζω και να είμαι παρούσα στη στιγμή, και αυτό είναι κάτι που προσπαθώ να δείξω και στα παιδιά μου. Μερικές φορές βέβαια μου το δείχνουν και αυτά, όπως ακριβώς έκανε και η πεταλούδα στο λύκο.



Η εικονογράφηση του Σεραφείμ Σμπούκη, για εμένα είναι καταπληκτική γιατί εκτός του ότι αφηγείται πολύ ήρεμα τη ίδια την ιστορία, αποτυπώνει πολύ πετυχημένα την όλη ομορφιά που είναι κρυμμένη γύρω μας, ενώ εμείς τη χάνουμε κυνηγώντας κάτι άλλο. Επιπλέον, είναι πολύ σύγχρονη, αλλά ταυτόχρονα και ρομαντική και αυτό το στοιχείο εμάς μας ενθουσίασε.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας.

Δύο τυχεροί αναγνώστες θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο σε διαγωνισμό που τρέχει στο instagram του blog.



Μην ξεχνάς να ακολουθείς το Bliss Seeking Mom στα



Αυτά από εμένα
Χρυσή 












Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

Crystal Mountain Hotel, ο απόλυτος ορεινός οικογενειακός προορισμός

Ψηλά στα Κράβαρα, στην Ορεινή Ναυπακτία βρίσκεται το Crystal Mountain Hotel , ένα ξενοδοχείο που γνωρίζω από την παιδική μου ηλικία και αγαπώ για τις αναμνήσεις που μου έχει χαρίσει.

Στο Club Agia Anna με τα παιδιά

Πριν λίγες ημέρες βρεθήκαμε οικογενειακώς στο Club Agia Anna,  ένα υπέροχο θέρετρο στην παραλία της Αγίας Άννας στην βορειοανατολική Εύβοια. Ήταν η καλύτερη έναρξη διακοπών για το φετινό καλοκαίρι!