Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Σιγανός... ένα σκιάχτρο με ψυχή! κυκλοφορεί από Ελληνοεκδοτική


Ο Σιγανός είναι ένα σκιάχτρο σε έναν καρπερό κήπο. Δεν είναι όμως ένα απλό σκιάχτρο. Είναι ένα σκιάχτρο με ψυχή ονειροπόλα και αγάπη στην ποίηση, ίσως το πιο γλυκό σκιάχτρο, που θα μπορούσε να εφεύρει η συγγραφέας Ελένη Μπετεινάκη και να ζωντανέψει η Ελληνοεκδοτική για τα παιδιά.

Στο περιβόλι του Κυρ-Γιάννη τα φρούτα και τα λαχανικά δεν έχουν να φοβηθούν κανέναν, ούτε τα κοράκια, ούτε τους αρουραίους. Ο Σιγανός τους προστατεύει. Ωστόσο, δείχνουν να είναι αχάριστα και δεν εκτιμούν αυτή την προστασία. Αδιαφορούν για εκείνον και τον αντιμετωπίζουν επιφυλακτικά. 
Ώσπου και αυτός αποφασίζει να φύγει, να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, να γνωρίσει τη θάλασσα. Ξαφνικά στον κήπο επικρατεί πανικός. Τί θα κάνουν τώρα τα ζαρζαβατικά χωρίς τον προστάστη τους; Ενώ τα πουλιά τσιμολογούν τους καρπούς τους, αυτά για πρώτη φορά καταλαβαίνουν το ρόλο του Σιγανού και πόσο σημαντικός και πολύτιμος είναι για αυτά.


Ένα παραμύθι, που όπως εγώ το αντιλήφθηκα επιθυμεί να διασκεδάσει τον μικρό αναγνώστη.



Υπάρχουν μηνύματα στην ιστορία του, όπως της αλληλεγγύης, της ευγένειας, της συγχώρεσης και άλλα, όμως πιστεύω ότι το παραμύθι θέλει κατά κύριο λόγο να διασκεδάσει και νομίζω ότι το καταφέρνει!
Η εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου με τα έντονα χρώματα και τους ευρηματικούς ήρωες "φρούτα και λαχανικά", απογείωσε το πολύ ενδιαφέρον κείμενο και μαζί δημιούργησαν ένα ζωντανό, σχεδόν καλοκαιρινό σκηνικό που εύκολα φαντάζει αληθινό.


Το βιβλίο κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική και μπορείτε να το δείτε και να το παραγγείλετε εδώ.



Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα


Αυτά από εμένα 
Χρυσή 







Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!