Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δύο πολύ όμορφα βιβλία για μωρά


Δύο πολύ ωραία βιβλιαράκια έχουν συμπληρώσει πρόσφατα τη συλλογή μας από βιβλία για το μωράκι μας. Είναι σε μέγεθος pocket, τα αγαπά ιδιαίτερα ο μικρός μου και μας συνοδεύουν πάντα στις βόλτες μας.


Αγώνας ταχύτητας, Εκδόσεις Μεταίχμιο



Αυτό το βιβλίο έχει σκληρές πολύχρωμες σελίδες, πολύ κομψή εικονογράφηση με αγαπημένα στα παιδιά ζωάκια και μικρό, διασκεδαστικό κείμενο.


Επιπλέον, περιέχει πέντε αποσπώμενα κομμάτια παζλ για να τα ενώσουν τα παιδιά με τα χεράκια τους. 


Εμείς συνήθως βγάζουμε τα κομμάτια πριν ξεκινήσουμε το διάβασμα και κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης εκείνος προσπαθεί να τοποθετήσει το κατάλληλο κομμάτι στην αντίστοιχη θέση, εξασκώντας έτσι παράλληλα τον οπτικοκινητικό συντονισμό, τη λεπτή κινητικότητα, τη χρήση του λόγου, την ικανότητά του στην επίλυση προβλημάτων, τη μνήμη του και άλλα πολλά.

Τέλος, είναι μικρό σε μέγεθος, οπότε το έχουμε πάντα μαζί μας στις βόλτες μας.
Το βιβλίο μπορείτε να δείτε και να αγοράσετε εδώ.

Μια Παρέλαση από ΖΩΑΚΙΑ, Εκδόσεις Άγκυρα


Πρόκειται για ένα βιβλιαράκι με χοντρές σελίδες και ενιαίο σκληρό δέσιμο που το κάνει ανθεκτικό για τα μικρά χεράκια. Μου άρεσε πολύ η εικονογράφηση στο λευκό φόντο με τα απαλά, χαρούμενα χρώματα και την πετυχημένη επιλογή των ζώων που σε αυτή την ηλικιακή ομάδα που απευθύνεται, είναι λίγο πολύ γνωστά, αλλά αφήνουν το περιθώριο και για επιπλέον γνώση.


Η κάθε σελίδα περιλαμβάνει μία απλή πρόταση και μία πολύχρωμη εικόνα με τα ζωάκια. Οι μεγάλοι αριθμοί από το 1 έως το 10 που βοηθούν στην εύκολη οπτική αναγνώριση του συμβόλου από το παιδί, περιγράφουν την ποσότητα των ηρώων του βιβλίου και στη συνέχεια το κείμενο περιγράφει όμορφα, την εικόνα. 
Τέλος, περιέχει βυθισμένες και ανυψωμένες εικόνες των ζώων και των άλλων στοιχείων της εικονογράφησης, για την ανάπτυξη της αφής και του συντονισμού χεριού-ματιού του μικρού αναγνώστη.

Το πολύ βολικό μέγεθος του βιβλίου, το κάνει κατάλληλο για τις βόλτες μας και ο μικρούλης μου το διαλέγει πάντα για να το βάλει στην τσαντούλα του μαζί με τα υπόλοιπα προσωπικά αντικείμενά του.
Το βιβλίο μπορείτε να δείτε και να αγοράσετε εδώ.



Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα


Αυτά από εμένα
Χρυσή











Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες! 

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.