Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Κι εγώ κάνω γιόγκα", Εκδόσεις Πρώτη Ύλη


Εάν θέλεις να δωρίσεις ένα διαφορετικό βιβλίο αυτές τις γιορτές, τότε σου προτείνω το βιβλίο "Κι εγώ κάνω γιόγκα", από Εκδόσεις Πρώτη Ύλη.

Το βιβλίο αυτό δεν απευθύνεται μόνο σε φίλους της γιόγκα, αλλά σε κάθε έναν που πιθανόν να θέλει να κάνει μια καθημερινή δραστηριότητα με τα παιδιά του και ολόκληρη την οικογένειά του, που να του χαρίσει ευεξία και χαλάρωση και να τους φέρει κοντά, όπως εξάλλου κάθε άλλη κοινή σωματική δραστηριότητα.


Η Βέρα, η πρωταγωνίστρια της ιστορίας, δείχνει στον μικρό αναγνώστη πώς μπορεί σε καθημερινή βάση, μέσα από κάποιες ασκήσεις, να αποκτήσει ηρεμία, να ξεπεράσει το θυμό του, να συνδεθεί με τους γονείς και τα αδέρφια του και να απολαύσει πολύτιμες στιγμές χαλάρωσης, μέσα στην πολύβουη καθημερινότητα. Μέσα από μια σειρά πρακτικών το παιδί αποκτά περισσότερη συνειδητότητα, ηρεμία, χαρά, απολαμβάνει το φυσικό περιβάλλον και τη ζωή του εν γένει, ενώ ταυτόχρονα συνδέεται με τα αγαπημένα του πρόσωπα.


Εμείς, αν και δεν είμαστε φίλοι της γιόγκα, και προτιμούμε άλλους τρόπους άσκησης, δε μπορέσαμε να μην αναγνωρίσουμε τις ευεργετικές ιδιότητες των ασκήσεων που μας προτείνει η μικρή Βέρα. Μάλιστα δοκιμάσαμε κάποιες και διαπιστώσαμε ότι συνδεόμαστε μεταξύ μας, μέσα από την ηρεμία που πετυχαίνουμε , και χαλαρώσουμε πολύ.


Στο τέλος του βιβλίου, υπάρχει ένας αρκετά αναλυτικός οδηγός γιόγκα για γονείς.
Η συγγραφέας του βιβλίου Delia Hernandez είναι ιδρύτρια του Happy Kids Yoga και του La Caja Magica de la Calma, έργων για την προσέγγιση της γιόγκα και απευθύνεται σε οικογένειες που αγαπούν αυτή την πρακτική.

Κι εγώ κάνω γιόγκα
10 "στιγμές γιόγκα" για όλη την οικογένεια

Συγγραφέας: Hernández Delia
Εκδότης: Πρώτη Ύλη
ISBN: 9786188420212
Αριθμός Σελίδων: 40
Εξώφυλλο: Μαλακό 
Γλώσσα Γραφής: ελληνικά
Έτος Έκδοσης: 2019



Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα


Αυτά από εμένα
Χρυσή 







Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!