Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παρακολουθήσαμε την παράσταση "Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν" στο Θέατρο Μεταξουργείο


Εχθές βρεθήκαμε στο Θέατρο Μεταξουργείο για να παρακολουθήσουμε την παράσταση "Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν", μια παράσταση βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Έλεν Κέλερ, η οποία σε βρεφική ηλικία έχασε όραση, ακοή και φωνή, όμως με τη βοήθεια της δασκάλας της Άννυ Σάλιβαν, κατάφερε να μεταμορφωθεί σε ένα χαρισματικό πλάσμα με σπάνιες πνευματικές αρετές.

Στο Θέατρο Μεταξουργείο, το οποίο συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια, σε έναν όμορφο, πραγματικά ζεστό χώρο που σε προσκαλεί να τον επισκεφτείς, λαμβάνει χώρα αυτή η υπέροχη και απίστευτα συγκινητική παράσταση.




Μπαίνοντας στην αίθουσα, η σκηνή και οι πρώτες θέσεις βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, κάτι που πάντα με κάνει να νιώθω οικεία και να μπαίνω στην ιστορία από την αρχή, σαν να περιμένουν οι συντελεστές από το κοινό να γίνει μέρος της ιστορίας. Τα σκηνικά λιτά με χαμηλό φωτισμό, κατάλαβα στην πορεία ότι αφήνουν τις ερμηνείες και τις πολύ ξεχωριστές μουσικές επιλογές να γεμίσουν το χώρο. Η ιστορία από μόνη της είναι απίστευτα συγκινητική, ενθαρρυντική και τρυφερή. 
Από την αρχή το έργο ξεκινάει έντονα και η πλοκή εξελίσσεται γρήγορα, κάτι που προσωπικά πάντα με ικανοποιεί στις παραστάσεις που παρακολουθώ. 
Σε κάποια σημεία οι ερμηνείες και το στόρι είναι τόσο συγκινητικά που προκαλούν δάκρυα, ενώ μικρές στιγμές ποιοτικού χιούμορ δίνουν έναν όμορφο τόνο στην παράσταση και ελαφρύνουν το κλίμα.
Θαύμασα τις ερμηνείες της πρωταγωνίστριας Γιασεμί Κελαηδόνη και της μικρής ηθοποιού, που υποδυόταν την Έλεν. 
Το τέλος ήταν λυτρωτικό και η παράσταση γενικά μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις και με ένα υπέροχο συναίσθημα.
Η παράσταση απευθύνεται και σε παιδιά. Κατά την προσωπική μου άποψη έχει κάποιες πολύ δυνατές στιγμές και πιθανόν να απαιτεί μια κάποια συναισθηματική ωριμότητα από τον μικρό θεατή, ώστε να καταφέρει να αποδώσει αυτά που πρέπει και να να μη λειτουργήσει αντίστροφα. Πολλά παιδιά, ωστόσο, βρίσκονταν στο θέατρο, και από όσο είδα απόλαυσαν και αυτά το έργο όσο οι ενήλικες! 

Εάν θέλεις αυτές τις γιορτές να δεις μία πολύ καλή παράσταση, γεμάτη συναίσθημα που θα σε κατακλύσει για αρκετές ώρες, εάν θέλεις να αξιοποιήσεις θεατρικά στο έπακρο το σαββατόβραδο σου, τότε αυτή είναι η παράσταση που πρέπει να διαλέξεις, "Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν" στο Θέατρο Μεταξουργείο.





Ταυτότητα παράστασης:

Συγγραφέας: Ουίλιαμ Γκίμπσον
Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης
Δραματουργική επεξεργασία: Βασίλης Κατσικονούρης
Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη
Σκηνικά: Βασίλης Παπατσαρούχας
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Παίζουν: Γιασεμί Κηλαηδόνη, Αλέξανδρος Σωτηρίου, Λίνα Φούντογλου, Σταμάτης Μπάκνης και οι μικρές Ιωάννα Αλεξανδρή και Κατερίνα Κανάκη.

Η παράσταση ανεβαίνει σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας

Προβολή και επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will
Πού: Θέατρο Μεταξουργείο, Ακαδήμου 14, τηλ.: 210 5234382.
Πότε: Παρασκευή στις 20:00, Σάββατο στις 20:00 και Κυριακή στις 18:30




Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα


Αυτά από εμένα
Χρυσή 






Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!