Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

12+1 βιβλία για παιδιά από 4 ετών και άνω


Αν ανήκεις στην κατηγορία αυτών που για τις ημέρες των γιορτών προτιμούν για δώρα να προσφέρουν βιβλία, τότε οι παρακάτω προτάσεις θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο σε παιδιά, εγγόνια, βαφτιστήρια, παιδιά φίλων και οποιοδήποτε άλλο μικρό που αγαπά το διάβασμα.

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 4+

Οι περιπέτειες της Βούλας στο Κόκκινο Βιβλίο / 4+



Η Βούλα η μικρή μαύρη κουκκίδα έχει χαθεί στις σελίδες του Κόκκινου Βιβλίου. Πώς βρέθηκε εκεί; Και από ποια εικόνα του έχει φύγει; Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να το ανακαλύψει. Να ταξιδέψει στις σελίδες του!Στο ταξίδι της θα γνωρίσει τα πλάσματα του βιβλίου, θα ζήσει περιπέτειες, θα κάνει φίλους. Θα βρει όμως πού πραγματικά ανήκει;

Πρόκειται για μία ιστορία που μας θυμίζει πως όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε, όλοι έχουμε μια σημαντική θέση στον κόσμο.

Αυτή την ιστορία την απολαμβάνουμε πολύ καιρό τώρα με τον μικρό μου. Είναι τόσο ευρηματική και τόσο μα τόσο διασκεδαστική, καθώς η Βούλα ψάχνει τη θέση της μέσα στο βιβλίο, όπως πιθανόν να ψάχνουμε όλοι μας τη θέση μας σε αυτό τον κόσμο. Η υπέροχη εικονογράφηση ντύνει πολύ ωραία την ιστορία και μας έχει ενθουσιάσει. 
Εμείς επίσης, ακούμε πολύ συχνά το παραμύθι με QR Code.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Ελληνοεκδοτική και μπορείτε να το βρείτε εδώ


Νυσταγμένο τερατάκι / 4+



Πώς θα καταφέρει το Νυσταγμένο Τερατάκι να απαλλαγεί από τις αϋπνίες; Πώς θα μάθει να κοιμάται στο κρεβατάκι του τη νύχτα; και γιατί αναστατώνει μια ολόκληρη πόλη; Το Νυσταγμένο Τερατάκι θα μπλέξει σε μια ξεκαρδιστική περιπέτεια παρέα με τη Νεφέλη, τη νέα του φίλη!
Μια ιστορία που μιλά για την ωφέλεια του βραδινού ύπνου στην ανάπτυξη των παιδιών, αλλά και για την αξία της φιλίας, της συγνώμης, της επικοινωνίας.

Μία πολύ αστεία ιστορία, με πρωταγωνιστή ένα ξεχωριστό και αστείο τερατάκι, το Νυσταγμένο, ένα χαρακτήρα που μόνο η Κατερίνα Μαρκαδάκη μπορεί να κάνει τόσο αστείο και ταυτόχρονα συμπαθητικό και γλυκό. Ξεκαρδιστήκαμε με τις νυχτερινές σκανταλιές του Νυσταγμένου Τέρατος και τις ιδέες της φίλης του Νεφέλης για το πώς μπορεί να το βοηθήσει να κοιμηθεί. Είναι από τα πιο διασκεδαστικά παραμύθια για μικρά παιδάκια.
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα και μπορείτε να το δείτε και να διαβάσετε απόσπασμά του εδώ.


Σειρά: Ιστορίες με ήχους / 4+
Το μυστικό της σαβάνας




Ένα πουλάκι δυσκολεύεται να μάθει να πετάει, κι αποφασίζει να ζητήσει τη βοήθεια των υπόλοιπων ζώων της σαβάνας. Θα κατορθώσει τελικά να ακολουθήσει το ένστικτό του και να συναντήσει τα αδέρφια του στα ψηλά κλαδιά των δέντρων;

Τα φώτα του δάσους


Μια φεγγαρόλουστη νύχτα, μια πυγολαμπίδα ψάχνει να βρει κάτι μικρότερο από την ίδια, κάτι που θα την κάνει να μην αισθάνεται τόσο ασήμαντη. Παρατηρώντας όμως τον κόσμο του δάσους γύρω της, η πυγολαμπίδα θα μάθει την αξία των μικρών πραγμάτων...

Πρόκειται για μια σειρά βιβλίων με υπέροχη βιβλιοδεσία και καταπληκτική εικονογράφηση. Τις πολύ όμορφες ιστορίες συνοδεύουν οι ήχοι των ζώων και του περιβάλλοντος που περιγράφουν τέλεια την ιστορία που διαδραματίζεται σε κάθε σελίδα του βιβλίου. 
Η σειρά κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και μπορείτε να τη βρείτε εδώ.
Μεταξύ τικ και τακ / 4+



Μα πάνω ψηλά απ'τη βουή, όπου οι κουρασμένες φτερούγες ξαποσταίνουν, κάποια μάτια βλέπουν. Και κάποια χέρια ξέρουν...
Είναι ώρα να σταματήσει το ρολόι. όταν η Λίζελ βλέπει την πόλη συνοφρυωμένη αποφασίζει πως είναι ώρα να σταματήσει το ρολόι και να δώσει ένα χέρι βοηθείας.
Καθώς η πόλη κοιμάται, η Λίζελ εκτελεί μικρές πράξεις καλοσύνης για να βρει ξανά η πόλη ανάσα χρώματος, ζωής και ευτυχίας.

Ένα παράξενα όμορφο παραμύθι, με πρωταγωνίστρια ένα μικρό κορίτσι, τη Λίζελ, που δεν της αρέσουν αυτά που βλέπει στην πόλη της να συμβαίνουν. Με ένα μαγικό τρόπο, παγώνει το χρόνο και τακτοποιεί και ομορφαίνει ό,τι μπορεί. όταν όλα επανέρχονται η πόλη πλέον λάμπει και χαίρεται.
Μία ιστορία που μας προτρέπει να κάνουμε μια παύση και να αλλάξουμε ότι δε μας αρέσει.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΠΕΣ ΚΑΤΙ! / 4+


Αν έχεις μια καταπληκτική ιδέα...πες κάτι!
Αν δεις μια αδικία...πες κάτι!
Κάθε μέρα ο καθένας από μας έχει την ευκαιρία να μιλήσει, να πει κάτι με τη στάση του, με τις πράξεις του, με τη φωνή του. Υπάρχουν τόσοι τρόποι να πεις ποιος είσαι, τι σκέφτεσαι, τι πιστεύεις...
Το βιβλίο αυτό ενθαρρύνει τους μικρούς αναγνώστες να βρουν τη φωνή τους και να τη χρησιμοποιήσουν για να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο.

Ένα βιβλίο πολύ κατάλληλο για να εισάγει το μικρό παιδάκι στην έννοια του "εγώ". Με μικρές προτάσεις και έντονες εικόνες ο συγγραφέας Πίτερ Χ.Ρέινολντς, προτρέπει τον μικρό αναγνώστη να βρει τη φωνή του, να κατανοήσει ποιος είναι, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να εκφράζει σταθερά και ευγενικά την άποψή του. Ένα υπέροχο βιβλίο θετικής διαπαιδαγώγησης για πολύ μικρά παιδάκια.
Κυκλοφορεί από Εκδόσεις Μεταίχμιο και μπορείτε να το βρείτε και να διαβάσετε κάποιες σελίδες του εδώ.

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 5+


Ευτυχία είναι ένα καρπούζι πάνω στο κεφάλι σου / 5+


Η κυρία Φωτεινή κάθε μέρα ξυπνάει χαρούμενη και δείχνει ευτυχισμένη. Οι τρεις γειτόνισσές της, η κυρία Στρογγυλή, η κυρία Τσιριχτή και η κυρία Ξινή, που τίποτα δεν τους λείπει αλλά ποτέ δεν είναι χαρούμενες, απορούν τι είναι αυτό που κάνει την κυρία Φωτεινή να είναι τόσο χαρούμενη. Κι έτσι αποφασίζουν να παρακολουθήσουν από κοντά τις κινήσεις της για να μάθουν το μυστικό της.

Γελάσαμε τόσο με τις ξεκαρδιστικές τους γκάφες και τις ανατροπές στην ιστορία αυτή και παράλληλα ανακαλύψαμε μαζί με τις τρεις γειτόνισσες, το μυστικό της ευτυχίας. Είναι τόσο απλό, αλλά και τόσο περιζήτητο!
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άγκυρα και μπορείτε να το βρείτε εδώ



Λύκε, λύκε είσαι εδώ; / 5+


- Ξύπνα υπναρά! Ώρα για σχολείο μου λέει η μαμά και φεύγει.
Σηκώνομαι με δυσκολία.
- Μην ξεχάσεις να ανοίξεις τα παντζούρια!, φωνάζει από μακριά.
Στην αρχή το έκανα αμέσως, αλλά τον τελευταίο καιρό φοβάμαι.
Δεν πρέπει να πέρασε ένας μήνας από τότε που δύο λύκοι με τρόμαξαν.
Είχαν κρυφτεί, και μόλις άνοιξα τα παντζούρια πετάχτηκαν μπροστά μου...
Παίρνω μια βαθιά ανάσα! Θα τους αντιμετωπίσω...
Ο μικρός ήρωας της ιστορίας απολαμβάνει τις πρώτες ημέρες στο σχολείο, ωστόσο σχεδόν ένα μήνα μετά δέχεται πειράγματα και κοροϊδίες από κάποια μεγαλύτερα παιδιά. 
Μια ιστορία λιτή με αρκετό παιχνίδι ρόλων για τους πρωταγωνιστές της ιστορίας, όπως συχνά χρησιμοποιεί ο συγγραφέας Βασίλης Κουτσιαρής, που πραγματεύεται το θέμα του σχολικού εκφοβισμού, της αλληλεγγύης, της αλληλοβοήθειας και της αντιμετώπισης του φόβου με ξεκάθαρα μηνύματα προς τον μικρό αναγνώστη, ώστε να γίνει εργαλείο του σε μια πιθανή δική του γνωριμία με το φαινόμενο του εκφοβισμού. 
Η καταπληκτική εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου συνοδεύει το κείμενο και του προσθέτει σε συναίσθημα και ζωντάνια.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Ελληνοεκδοτική και μπορείτε να το βρείτε εδώ


Τι κάνουν η μαμά και ο μπαμπάς τη νύχτα / 5+



"Μαμά;Μπαμπά;"
"Ναι Σοφία;"
"Τί κάνετε τη νύχτα, όταν κοιμάμαι;"
"Εσύ τί  νομίζεις ότι κάνουμε Σοφία;"

Μια έξυπνη ιστορία για τα παιδιά που δεν θέλουν να κοιμηθούν μόνα τους τη νύχτα.

Πρόκειται για ένα πολύ διασκεδαστικό βιβλίο, που καταρρίπτει τον παιδικό μύθο ότι οι γονείς καλοπερνούν όταν τα παιδιά κοιμούνται. Με πολύ χιούμορ και όμορφη εικονογράφηση, η ιστορία αυτή βοηθάει τα παιδάκια να κατανοήσουν ...τα ακατανόητα.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα και μπορείτε να το βρείτε αλλά και να διαβάσετε απόσπασμά του εδώ.


ΕΝΑΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣ / 5+



Η καρδιά του μικρού αγοριού χτυπά δυνατά κάθε φορά που ακούει τη σειρήνα ενός περιπολικού. Μπορεί όμως, ένα τυχαίο γεγονός να τον βοηθήσει να ξεπεράσει το φόβο του; Τί ρόλο θα παίξει ο ευγενικός γείτονας, ο κύριος Βασίλης, για να καταλάβει ότι τελικά εκτός από τους ήρωες της τηλεόρασης υπάρχουν και οι πραγματικοί, δικοί μας ήρωες.

Αυτή η απλή ιστορία της καθημερινής ζωής, πραγματεύεται με πολύ απλά λόγια το θέμα των στερεοτύπων. Απλή και λιτή βοηθάει τα μικρά παιδάκια να αντιληφθούν ότι μερικές φορές αυτό που έχουμε στο μυαλό μας δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας και μπορείτε να το βρείτε εδώ.


Ένα τριαντάφυλλο για τη δασκάλα μου / 5+




Κάθε πρωί όλα τα παιδιά προσφέρουν ένα λουλούδι στη δασκάλα τους, την κυρία Ρένα. Είναι τόσο γλυκιά και όμορφη! Εκείνη χαμογελά και τα αγκαλιάζει. Ο Αιμίλιος όμως μπαίνει στην τάξη με σκυμμένο το κεφάλι. Δεν έχει τριαντάφυλλο να της δώσει. Κι αν η κυρία Ρένα νομίζει ότι δεν την αγαπά;

Πρόκειται για μια πολύ γλυκιά, τρυφερή ιστορία γεμάτη γλύκα, που περιγράφει τα συναισθήματα που μπορεί ένα παιδάκι να αναπτύξει εντός της σχολικής ζωής για κάποιο θέμα που το απασχολεί, και πώς η παιδική αφέλεια αλλά και φαντασία, πάντα δίνει έναν μοναδικό τόνο στην καθημερινότητα και ομορφαίνει τα πάντα.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας και μπορείτε να το βρείτε εδώ. 



ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 6+


Αριάδνη - Η νύχτα των Πεφταστεριών, 6+



Η Αριάδνη, μια έμπειρη και γρήγορη αραχνομoδίστρα, αργούσε να επιλέξει τι θα ήθελε από ένα πεφταστέρι.
Πάντα κάποιος την προλάβαινε.
Ποτέ, κανένα της όνειρο δεν γινόταν πραγματικότητα.
Μια μέρα, όμως, που ο θυμός της έκανε γκλιν γκλον και η καρδιά της τικ τακ, η Αριάδνη αποφάσισε να πλέξει ένα τεράστιο δίχτυ και...

Στο τέλος της ιστορίας, θα βρουν τα παιδιά την επιστημονική εξήγηση του φαινομένου των πεφταστεριών, διάφορες πολύ ωραίες προτάσεις για δραστηριότητες και χειροτεχνίες, όπως τα μαγικά ραβδιά και τα σακούλια των ευχών και τέλος το "Πιστοποιητικό Κυριότητας Αληθινού Αστεριού". 
Επίσης, γονείς και εκπαιδευτικοί θα βρουν προτάσεις για χρήση του βιβλίου από τη νηπιαγωγό Μελίνα Ιντζέ με διαθεματική προσέγγιση στους εξής άξονες:

  • Φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον
  • Μαθηματικά
  • Γλώσσα
  • Κοινωνικο-συναισθηματική νοημοσύνη
  • Δραματική τέχνη

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι από τα πολύ αγαπημένα του γιου μου, το έχει δίπλα του και το ξεφυλλίζει συχνά.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Ελληνοεκδοτική και μπορείτε να το βρείτε εδώ


Εκεί όπου ζουν τα όνειρα / 6+

Κάποτε υπήρχε μία πόλη όπου ζούσαν πολλά όνειρα στις σκέψεις των κατοίκων της. Οι περισσότεροι όμως άφηναν τα όνειρά τους ξεχασμένα για μήνες, για χρόνια και τίποτα δεν άλλαξε στη ζωή τους. Ώσπου ήρθε μια μέρα που τα όνειρα αποφάσισαν να φύγουν από τους ανθρώπους που τα ξεχνούσαν. Άραγε, πού θα πήγαιναν και ποια θα ήταν η τύχη τους;

Ευχαριστηθήκαμε πολύ αυτή την ιστορία για τα ξεχασμένα όνειρα, που περνά το μήνυμα ότι πρέπει να προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να πραγματοποιούμε τα όνειρά μας και να ξεπερνάμε τις δυσκολίες που μπορεί να τύχουν. Ένα μήνυμα που πρέπει να υπενθυμίζουμε συνέχεια στα παιδιά μας και στον εαυτό μας και η συγκεκριμένη ιστορία το καταγράφει με έναν υπέροχο παιδικό τρόπο.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άγκυρα και μπορείτε να το βρείτε εδώ



Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα


Αυτά από εμένα
Χρυσή 








Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

Crystal Mountain Hotel, ο απόλυτος ορεινός οικογενειακός προορισμός

Ψηλά στα Κράβαρα, στην Ορεινή Ναυπακτία βρίσκεται το Crystal Mountain Hotel , ένα ξενοδοχείο που γνωρίζω από την παιδική μου ηλικία και αγαπώ για τις αναμνήσεις που μου έχει χαρίσει.

Στο Club Agia Anna με τα παιδιά

Πριν λίγες ημέρες βρεθήκαμε οικογενειακώς στο Club Agia Anna,  ένα υπέροχο θέρετρο στην παραλία της Αγίας Άννας στην βορειοανατολική Εύβοια. Ήταν η καλύτερη έναρξη διακοπών για το φετινό καλοκαίρι!