Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

3 βιβλία γνώσεων για παιδιά άνω των 6 ετών


Αυτό που με προβληματίζει αρκετές φορές στις γιορτές των Χριστουγέννων και σε άλλες εορταστικές περιστάσεις, είναι τί βιβλίο να δωρίσω στα μεγαλύτερα παιδιά φίλων, που να τους κάνει εντύπωση, να τα ενθουσιάσει με την πρώτη ματιά και παράλληλα να τους μάθει κάτι.
Τα τρία βιβλία για τα οποία θα σας μιλήσω, τα ξεχώρισα για αυτά τα χαρακτηριστικά τους, και τα έχω διαλέξει πολλές φορές για δώρο.

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Εκδόσεις Ψυχογιός


Έτοιμη η βαλίτσα σου; Βιάσου, γιατί με το που θα ανοίξεις αυτό το βιβλίο, φύγαμε! Για να οργανώσεις το ταξίδι σου και να μη χάσεις το παραμικρό, δες τους χάρτες των πόλεων και τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα που θα επισκεφτείς. Αυτός ο θαυμαστός γύρος του κόσμου κρύβει απρόσμενες εκπλήξεις...Για παράδειγμα, ήξερες πως το Τέμπλο Μαγιόρ της Πόλης του Μεξικού υπάρχει ένας ολόκληρος τοίχος με κρανία; Και ότι στο πάρκο Ουένο του Τόκιο μπορείς να δεις 1.000 ανθισμένες κερασιές; Θέλεις να πάρεις πρωινό στο Ναϊρόμπι με μια καμηλοπάρδαλη; Να χορέψεις στο Ρίο ντε Τζανέιρο; Να πιεις το τσάι σου στο Λονδίνο; Καλό ταξίδι!



Αυτό το ταξιδιάρικο βιβλίο δε μπορεί παρά να ενθουσιάσει κάθε επίδοξο μικρό ταξιδιώτη...και θα τολμήσω να πω, ίσως και λίγο εμάς τους μεγαλύτερους! Θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ως έναν "παγκόσμιο ταξιδιωτικό οδηγό για παιδιά".
Κάθε του σελίδα παρουσιάζει μία σημαντική πόλη των 5 ηπείρων, της Αμερικής, της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής και της Ωκεανίας. 
Η παρουσίαση γίνεται με πολύ ενδιαφέροντα και αρκετά λεπτομερή τρόπο: ένας εικονογραφημένος χάρτης της πόλης και τα κυριότερα αξιοθέατά της, συνοδεύονται από μια μικρή, αλλά πολύ επαρκή επεξηγηματική περιγραφή. Στο τέλος, σαν πλήρης οδηγός, έχει τα "Μη χάσεις..." κάθε πόλης.



Τα παιδιά περιηγούνται στις μεγαλύτερες και σημαντικότερες πόλεις του κόσμου και μαθαίνουν για πολιτισμούς και αξιοθέατα που μπορεί ποτέ να μην καταφέρουν να δουν.
Εγώ ως (ταξιδιάρα) μαμά, λάτρεψα την προοπτική που δίνει η θεματολογία του βιβλίου αυτού στο μεγάλο μου γιο, ο οποίος το ρούφηξε κυριολεκτικά. Ανατρέχει δε, συχνά, κυρίως όταν προετοιμαζόμαστε για κάποιο ταξίδι και αναζητά την πόλη που θα επισκεφτούμε. Η χαρά του όταν διάβασε για δύο πόλεις τις οποίες έχει ήδη επισκεφτεί, τη Μαδρίτη και τη Ρώμη, ήταν απερίγραπτη.  
Δε βρίσκω πιο κατάλληλο δώρο για αυτές τις γιορτές στα παιδιά που αγαπούν τα ταξίδια!
Προτείνεται για ηλικίες 6 ετών και άνω.


Σειρά: Περιπλάνηση στην ιστορία
Αρχαία Αίγυπτος
Εκδόσεις Διόπτρα


Η ιστορία γίνεται παιχνίδι!
Πού είναι μια μικρή σφίγγα;
Πού είναι μια γάτα μούμια;
Που είναι ο γραφέας με τους παπύρους;
Βοήθησε τον Ερρίκο να βρει τα κρυμμένα αντικείμενα σε κάθε σελίδα.
Με εφόδια εξαιρετικά έργα τέχνης, συναρπαστικά ιστορικά γεγονότα και παράξενες θεότητες, θα περιπλανηθείτε στις πυραμίδες και θα ανακαλύψετε τη ζωή και τον πολιτισμό της Αρχαίας Αιγύπτου!


Σε συνεργασία με το Βρετανικό Μουσείο, οι Εκδόσεις Διόπτρα εξέδωσαν αυτή τη νέα σειρά βιβλίων με τίτλο "Περιπλάνηση στην Ιστορία", η οποία ξεκινά με την Αρχαία Αίγυπτο. 
Είναι ένα απίστευτα ενδιαφέρον βιβλίο για παιδιά που ενδιαφέρονται για την ιστορία αλλά και για τους αρχαίους πολιτισμούς, αλλά και αυτά που πιθανόν να μην έχουν κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι δεδομένο ότι θα ενθουσιαστούν με τις απίστευτες λεπτομέρειες, τα πολιτισμικά στοιχεία και τον τρόπο ζωής των Αρχαίων Αιγυπτίων. 


Ο Ερρίκος, πρωταγωνιστής του βιβλίου μαζί με τον γάτο του Τούτι, μεταφέρεται μαγικά, μέσα από ένα φυλαχτό που του χάρισε η αρχαιολόγος γιαγιά του, στην Αρχαία Αίγυπτο! Στην περιήγησή του, ο μικρός αναγνώστης μαθαίνει μια πληθώρα πληροφοριών για τη ζωή των ανθρώπων εκείνη την εποχή και μαζί του ο μικρός αναγνώστης ταξιδεύει σε μια εποχή που δε θα μπορούσε να γνωρίσει αλλιώς.
Προτείνεται για παιδιά 7 ετών και άνω.


20 Σπουδαία Μυαλά που άλλαξαν τον κόσμο
Εκδόσεις Διόπτρα


20 μεγαλοφυΐες που διαμόρφωσαν την επιστήμη, την πολιτική, τη φιλοσοφία και τις τέχνες από την αρχαία εποχή έως σήμερα!
Ποιο ήταν το μυστικό τους;
Δεν έπαψαν στιγμή να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους. Προσπαθούσαν με όλες τους τις δυνάμεις  όχι μόνο να επιτύχουν, αλλά και να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Επένδυσαν πολύ χρόνο και κόπο για να κατακτήσουν τους στόχους τους, ακόμα και όταν κανένας δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρουν. 


Αυτό το βιβλίο μαζί με τα "20 σπουδαία κορίτσια που άλλαξαν τον κόσμο" και "20 σπουδαία αγόρια που άλλαξαν τον κόσμο", τα δύο προηγούμενα βιβλία της σειράς (που έχω παρουσιάσει εδώ), αποτελούν τα βιβλία που διαβάζουμε με το γιο μου από τώρα - αν και μόνο 6 ετών - και φυλάω για αυτόν ώστε να τα διαβάζουμε και στο μέλλον.


Πάντα ήμουν της πεποίθησης ότι ένα καλό παράδειγμα σου δίνει ώθηση και θάρρος να πετύχεις αυτά που θέλεις και αυτή η σειρά βιβλίων είναι σίγουρα η επιτομή των βιβλίων παρακίνησης για μικρά παιδιά. Μέσα σε αυτό το βιβλίο, ο μικρός αναγνώστης, αλλά και ο γονιός που θέλει να βοηθήσει το παιδί του να έχει θάρρος και τόλμη να κυνηγήσει τα όνειρά του, μπορεί να βρει παραδείγματα πετυχημένων ανθρώπων και να τα χρησιμοποιήσει ως εργαλεία για να το καταφέρει. Είναι ένα πολύ ευχάριστο και χρήσιμο βιβλίο γνώσεων.
Προτείνεται για παιδιά 8 ετών και άνω.



Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα


Αυτά από εμένα
Χρυσή 







Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

6 Χριστουγεννιάτικες γλυκιές συνταγές από 6 αγαπημένες food bloggers

Αν το σπίτι δε μυρίσει κανέλα, γαρύφαλλο και σοκολάτα, Χριστούγεννα δεν το λες!

Τριήμερο στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας

Ψηλά στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας, μέσα στο πυκνό ελατόδασος, βρίσκεται το χωριό Άνω Χώρα. Ελάτε μαζί μου να σας συστήσω το χωριό καταγωγής μου, το υπέροχο μέρος που πέρασα τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικίας.