Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Εργαστήριο STEM", από Εκδόσεις Διόπτρα




Science Technology Engineering Maths
Τέσσερις λέξεις που έχουν κατακλύσει την εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια και τα παιδιά δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις εφαρμογές του.

Το βιβλίο ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ, ΥΛΙΚΑ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΕΞΥΠΝΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ είναι ένα βιβλίο γεμάτο γνώση, πειράματα, και τεχνολογικές εφαρμογές πάνω στις επιστήμες της αρχιτεκτονικής, φυσικής, βιοτεχνολογίας, ιατρικής και πολλών άλλων. 


Με πάνω από 30 απίθανα πειράματα για να κάνουν τα παιδιά στο σπίτι, εκπληκτικές πληροφορίες, στατιστικές και ωραίες εικόνες, αυτό το υπέροχο βιβλίο αποτελεί έμπνευση για τα παιδιά ώστε να αγαπήσουν τις επιστήμες και γιατί όχι, να κάνουν την αρχή ώστε να γίνουν κορυφαίοι επιστήμονες.


Με δραστηριότητες με έντονο το δημιουργικό κομμάτι, που εξάπτει την παιδική φαντασία και ικανοποιεί τη φυσική δίψα των παιδιών για μάθηση, αποτελεί το βιβλίο που μονοπωλεί τον τελευταίο καιρό το ενδιαφέρον του γιου μου και ...μου αδειάζει τα συρτάρια από κάθε είδους υλικό από καλαμάκια, μέχρι οδοντογλυφίδες, καπάκια και κάθε λογής είδος που χρειάζεται να χρησιμοποιήσει ο κανακάρης μου για να πειραματιστεί.



Εγώ ως μητέρα φυσικά λάτρεψα το βιβλίο αυτό, τόσο γιατί είδα με πόση αφοσίωση εφάρμοσε ο μικρός μου κάποια από τα πειράματα  και τις εφαρμογές που περιλαμβάνει, όσο και για την ποιότητά του, την επιστημονική του βάση και τον άκρως ενδιαφέροντα τρόπο με τον οποίο μεταδίδει τη γνώση στα μικρά παιδιά. Σε ένα ιδανικό εκπαιδευτικό σύστημα θα μπορούσε να αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού υλικού ενός δημοτικού σχολείου, παρά ένα εξωσχολικό βιβλίο.
Μπορείτε να δείτε το βιβλίο εδώ.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί και το βιβλίο 





Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα


Αυτά από εμένα
Χρυσή 






Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!