Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

7 family friendly παραλίες κοντά στο Λαγονήσι


Αν νομίζεις ότι πρέπει να περιμένεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές για να κάνεις τα μπάνια σου, ξανασκέψου το. Μέσα σε 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας μπορείς να βρεθείς σε κάποιες υπέροχες παραλίες κοντά στο Λαγονήσι και να πάρεις μια γεύση διακοπών, πριν τη άδεια.

Μέσα στον ιστό της Αθήνας θα βρει κανείς αρκετές παραλίες για μπάνιο και μάλιστα πολλές από αυτές μέσα σε λίγη ώρα από το κέντρο. Ωστόσο, αν επενδύσεις λίγο ακόμη χρόνο, μπορείς να βρεθείς σε πανέμορφες και πιο καθαρές παραλίες, κατηφορίζοντας περισσότερο προς τα νότια του νομού.
Μετά τα τόσα χρόνια διακοπών στο εξοχικό μας στο Λαγονήσι, έχουμε καταλήξει σε κάποιες παραλίες που είναι άκρως κατάλληλες και βολικές για οικογένειες με μικρά παιδιά. Εύκολη προσβασιμότητα, αμμουδιά ή ψιλό βότσαλο, ρηχά νερά και έλλειψη ρευμάτων, σκιερά σημεία και ελεύθερος χώρος για τη δική σου ομπρέλα, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που εμείς θέλουμε ώστε να μπορούμε να χαρούμε μια μέρα στην παραλία μαζί με τα παιδιά.

Παραλία Αγία Μαρίνα

Πηγή Tripadvisor
Πριν ακόμη μπει κανείς στο Λαγονήσι θα βρει την παραλία Αγία Μαρίνα ακριβώς κάτω από την ομώνυμη εκκλησία του Κορωπίου.
Τα νερά είναι ρηχά και βαθαίνουν σταδιακά. Ο κόλπος δε, προστατεύει από το κύμα. Υπάρχει beach bar, αλλά και άπλετος χώρος για να στήσεις τη δική σου ομπρέλα. Προτιμήστε τη όταν έχει βοριά.

Παραλία Γαλάζια Ακτή


Η συγκεκριμένη παραλία είναι γεμάτη μεγάλα αλμυρίκια και πολύ σκιά, όμως ένα πολύ μεγάλο μέρος της έχει βραχώδεις πλάκες, ξεκινώντας από το σημείο του πάρκινγκ. 

Πηγή ipop.gr

Ωστόσο, προχωρώντας οι βράχοι διακόπτονται και ξεκινάει μαλακή και ψιλή αμμουδιά. Στο τέλος δε ένας μικρός κολπίσκος αποτελεί ιδανικό σημείο για βουτιές με τα παιδιά. Εάν παραμείνετε μέχρι αργά θα απολαύσετε όμορφα ηλιοβασιλέματα και μοναδικές πανσελήνους, χάρη στο μοναδικό της σημείο. Προτιμήστε τη όταν έχει βοριά.

Παραλία Πεύκο


Την παραλία αυτή τη γνώρισα ως παιδί κι εγώ η ίδια, καθώς την προτιμούσαν οι γονείς μου για το λόγο που την προτιμώ κι εγώ σήμερα. Ρηχά καταγάλανα νερά με αμμουδιά στην παραλία. Βέβαια όταν ήμουν εγώ παιδί, δεν κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος της το beach bar. Όμως ακόμη κι έτσι, υπάρχει κάποιος χώρος να βάλει κανείς την ομπρέλα του και να απολαύσει τα νερά της. Θα τη βρεις ακριβώς μετά το Grand Resort Lagonisi. Προτιμήστε τη όταν έχει βοριά.


Δεύτερη Παραλία Σαρωνίδας


Περνώντας την πολύκοσμη κεντρική παραλία της Σαρωνίδας θα βρεις μια παραλία που δε φαίνεται από το δρόμο καθαρά. Παρκάρεις και κατεβαίνεις έναν μικρό, βατό και εύκολο χωματόδρομο για να βρεθείς σε μια μικρή αλλά ελεύθερη αμμουδιά με πολλές σκιές από τα δέντρα και καταγάλανα νερά. Προτιμήστε τη όταν έχει βοριά.

Παραλία Μαύρο Λιθάρι



Πρόκειται για μία παραλία κολπίσκο, όπου όταν στις άλλες έχει κύμα, εκεί θα απολαύσεις τη νηνεμία και τα ήρεμα νερά, καθώς ο προσανατολισμός της είναι αντίστροφος.
Ολόκληρη η παραλία είναι καλυμμένη με τις ξαπλώστρες των beach bars και είναι ακατάλληλη - κατά την άποψή μου - για οικογένειες τα σαββατοκύριακα, καθώς κατακλύζεται από νεαρόκοσμο που επιδίδεται μανιωδώς στο "άθλημα" της ρακέτας.


Όμως, τις καθημερινές θα βρεις την άνεσή σου και θα απολαύσεις υπέροχο μπάνιο στη βραβευμένη με γαλάζια σημαία για φέτος (2020) παραλία. Στην άκρη της, οι επίδοξοι μικροί δύτες μπορούν να απολαύσουν λίγο snorkelling με τις μάσκες τους στις μικρές σπηλιές, και μια βόλτα στο λοφάκι της, θα σας αποζημιώσει με την καταπληκτική θέα, αποτελώντας ένα όμορφο σημείο για οικογενειακές φωτογραφίες. Προτιμήστε τη όταν έχει νοτιά.


Παραλία Eden


Πηγή Ever Eden Beach Resort Hotel

Δεν ήμουν ποτέ φίλη αυτής της παραλίας μπροστά από το νεοανακαινισμένο ξενοδοχείο Ever Eden Beach Resort, αν και έχω κάνει το μπάνιο μου πολλές φορές εκεί. Ωστόσο, δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ένα μεγάλο προσόν της: τα φουσκωτά του ξενοδοχείου μέσα στη θάλασσα που ξετρελαίνουν τα παιδιά. Εκεί έχουμε περάσει πολλές ώρες γέλιου με ένα αρκετά χαμηλό αντίτιμο για τη χρήση των φουσκωτών. Για φέτος (2020) η παραλία έχει λάβει γαλάζια σημαία. Προτιμήστε τη όταν έχει βοριά.


Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου


Εάν έχεις αντοχές και φτάσεις τόσο κάτω, θα βρεις την παραλία που προτιμάμε εδώ και αρκετό καιρό. Ένα αρκετά μεγάλο μέρος της είναι ελεύθερο και έχει πολύ άνετο χώρο για πάρκινγκ. 



Είναι πολύ γραφικό με το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου να δεσπόζει στην κορυφή του μικρού λοφίσκου, όπου μπορείς να απολαύσεις τη θέα της παραλίας αλλά και της κοινότητας της Αναβύσσου. Ο κόλπος συχνά δέχεται έντονους αέρηδες, όμως όταν έχει βοριά τα νερά είναι καταγάλανα.

________  *  _________

Μην ξεχνάς να ακολουθείς τη σελίδα στο 
_________  *  _________

Προχωρώντας προς το Σούνιο υπάρχουν αμέτρητες ακόμη παραλίες με λιγότερο κόσμο και καταγάλανα νερά. Μία βόλτα προς τα εκεί αξίζει τον κόπο, καθώς θα απολαύσεις σημεία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, θα βρεις ταβερνάκια που θυμίζουν νησί και πολλά αξιοθέατα, όπως ο ναός του Ποσειδώνα. 

Με λίγο κέφι μπορείς να ανακαλύψεις κρυμμένες παραλίες και μονοπάτια που οδηγούν σε απόμερα σημεία και μαζί με τα παιδιά να μετατρέψεις μια απλή εξόρμηση, σε περιπέτεια.



Αυτά από εμένα
Χρυσή

Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

Crystal Mountain Hotel, ο απόλυτος ορεινός οικογενειακός προορισμός

Ψηλά στα Κράβαρα, στην Ορεινή Ναυπακτία βρίσκεται το Crystal Mountain Hotel , ένα ξενοδοχείο που γνωρίζω από την παιδική μου ηλικία και αγαπώ για τις αναμνήσεις που μου έχει χαρίσει.

Στο Club Agia Anna με τα παιδιά

Πριν λίγες ημέρες βρεθήκαμε οικογενειακώς στο Club Agia Anna,  ένα υπέροχο θέρετρο στην παραλία της Αγίας Άννας στην βορειοανατολική Εύβοια. Ήταν η καλύτερη έναρξη διακοπών για το φετινό καλοκαίρι!