Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα ζώα εκεί κάτω, Εκδόσεις Μικροσκόπιο


Σε μια πανέμορφη χώρα εκεί κάτω, ζουν μοναδικά ζώα στον κόσμο. Αυτό το ξεχωριστό βιβλίο μας τα συστήνει ένα προς ένα.

Παλιά στη νέα Ολλανδία

(τώρα λέγεται Αυστραλία)
οι ταξιδευτές θαρρούσαν 
πως νύφες μυθικές θωρούσαν
Κοκατίλ, οι παπαγάλοι
με λοφίο στο κεφάλι



Με πολύ ευρηματικά και όμορφα στιχάκια, η συγγραφέας συστήνει κάποια ξεχωριστά και σχεδόν άγνωστα ζώα της ... όμορφης χώρας εκεί κάτω (down under), της Αυστραλίας, στους μικρούς αναγνώστες και τους μαθαίνει πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
Ταυτόχρονα η ξεχωριστή εικονογράφηση με τα υπέροχα χρώματα και τις πρωτότυπες απεικονίσεις, συνοδεύει μοναδικά το λιτό και ενδιαφέρον κείμενο κάνοντας το βιβλίο μοναδικό και λόγω θεματολογίας, αλλά και λόγω ποιότητας.
Απολαύσαμε το βιβλίο πολύ! Ο μεγάλος μου 7 ετών, γιατί τον μάγεψε το ποιητικό ύφος και ο μικρός μου 3 ετών, γιατί απόλαυσε τη γνωριμία με όλα αυτά τα καινούρια ζωάκια, πολλά εκ των οποίων δε γνώριζε. 



Μεθοδολογία αφήγησης
Μπορούμε να διαβάσουμε το βιβλίο στα πιο μικρά παιδάκια επεξηγώντας τα χαρακτηριστικά των άγνωστων αυτών ζώων, απαριθμώντας τα ξεχωριστά και συγκρίνοντας με κάποια ζώα που γνωρίζουν. Επίσης, μπορούμε να μιμηθούμε τις κινήσεις κάποιων ζώων και να παίξουμε πάνω σε αυτό - για παράδειγμα κυνηγητό πηδώντας σαν καγκουρό - ή να ζωγραφίσουμε κάποια ζώα όπως στην εικονογράφηση του βιβλίου.

Οι Εκδόσεις Μικροσκόπιο εκδίδουν βιβλία εξαιρετικών ιστοριών και πρωτοποριακού στοχασμού βασισμένες πάντα στις αρχές και στις αξίες, πέρα από τα παραδοσιακά πρότυπα εκδόσεων. Έχουν στόχο να ικανοποιήσουν τον αναγνώστη με ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα θεματολογίας και μοναδική επιδίωξη την προαγωγή της εκπαίδευσης και τη διάδοση της γνώσης.





Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα

Αυτά από εμένα
Χρυσή






Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

Crystal Mountain Hotel, ο απόλυτος ορεινός οικογενειακός προορισμός

Ψηλά στα Κράβαρα, στην Ορεινή Ναυπακτία βρίσκεται το Crystal Mountain Hotel , ένα ξενοδοχείο που γνωρίζω από την παιδική μου ηλικία και αγαπώ για τις αναμνήσεις που μου έχει χαρίσει.

Στο Club Agia Anna με τα παιδιά

Πριν λίγες ημέρες βρεθήκαμε οικογενειακώς στο Club Agia Anna,  ένα υπέροχο θέρετρο στην παραλία της Αγίας Άννας στην βορειοανατολική Εύβοια. Ήταν η καλύτερη έναρξη διακοπών για το φετινό καλοκαίρι!