Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα μυστικά της θετικής σκέψης, Εκδόσεις Διόπτρα




Το παγκόσμιο best seller που βασίζεται σε αρχές της ψυχολογίας οι οποίες αποδεδειγμένα οδηγούν στην επιτυχία.

Από το οπισθόφυλλο:

Το βιβλίο Τα Μυστικά της Θετικής Σκέψης προσφέρει µια απλή και πρακτική προσέγγιση για να πετύχετε στη ζωή. Παρέχει αποτελεσματικές µμεθόδους βήμα βήμα και τεχνικές νοερής απεικόνισης που θα βοηθήσουν τους αναγνώστες να εξατομικεύσουν στόχους, να πιστέψουν στη δύναμη της δημιουργικότητας, να ξεπεράσουν παλιές πεποιθήσεις και περιορισμούς, και να μετατρέψουν τη θετική σκέψη σε πράξη.
O Dr. Robert Anthony έχει γράψει περισσότερα από δεκαπέντε βιβλία και στα τριάντα χρόνια της καριέρας του έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο να ανακαλύψουν τα μυστικά της επιτυχίας.

Έχω διαβάσει ένα δυο βιβλία του συγγραφέα και μπορώ να πω ότι είναι βιβλία που εμπνέουν και σε κάνουν να νιώθεις ότι μπορείς να καταφέρεις όλα όσα θέλεις.
Σε αυτό το βιβλίο είναι τόσο βαθιά η μελέτη της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης, οι προτάσεις και αναφορές σε πληθώρα μελετών και επιστημονικών παραδοχών, που ξεφεύγει από ένα απλό βιβλίο θετικής σκέψης που μόνο εμπνέει. Ίσως και ο τίτλος του να μην προσδιορίζει επακριβώς τον τομέα που διαπραγματεύεται. Είναι άκρως μεθοδολογικό και πολύ πειστικό, ακριβώς γιατί στηρίζεται σε επιστημονική βάση και δεν είναι ένα απλό εγχειρίδιο θετικής σκέψης.
Το έχω πολύ καιρό και ο λόγος που δεν το έχω παρουσιάσει ακόμη ήταν γιατί το διάβαζα πολύ προσεκτικά, επιστρέφοντας σε καίρια σημεία που ήθελα να κατανοήσω και να αφομοιώσω. Είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται σε κάποιον που δεν έχει διαβάσει κανένα βιβλίο αυτοβελτίωσης, γιατί θα το βρει πολύ εύκολο στην ανάγνωση αλλά πολύ κατατοπιστικό, επεξηγηματικό και με συσσωρευμένη γνώση. Απευθύνεται και σε κάποιον όμως που έχει διαβάσει πολλά βιβλία αυτοβελτίωσης γιατί δε φαίνεται να επαναλαμβάνεται στη βάση της ανάλυσης. Ακολουθεί ένα εντελώς άλλο μονοπάτι επιχειρημάτων για να στηρίξει τη θεωρία της θετικής σκέψης, κάτι που εγώ βρήκα πολύ φρέσκο και αναζωογονητικό!
  


Πιο αναλυτικά σε αυτό το βιβλίο θα μάθεις:

Τί σημαίνει αρνητική, θετική και ορθή σκέψη. Ποιος είναι ο εσωτερικός μας διάλογος. Ποια είναι η αντίληψη μας για την πραγματικότητα. Πως να κάνουμε μια επιτυχημένη στοχοθεσία και πως να υπερνικήσουμε τα πιθανά εμπόδια. Πως μπορούμε να αλλάξουμε τον εσωτερικό μας διάλογο και τη νοερή απεικόνιση προς το θετικό. Ποιες είναι οι σωστές τεχνικές αποτύπωση στόχων. Όλα τα παραπάνω θα σε οδηγήσουν στην κατάκτηση της θετικής σκέψης μέσα από ένα βαθύ ταξίδι συνειδητοποίησης, με έναν άκρως φιλικό προς τον αναγνώστη τρόπο.






Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα

Αυτά από εμένα

Χρυσή






Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!