Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ξεχωριστός Μέλλιος, ένα βιβλίο για ξεχωριστά παιδιά



Όταν έφτασε στα χέρια μου ο Μέλλιος ήταν σαν τον ήξερα πάντα. Πρόκειται για έναν ήρωα με τον οποίο θα ταυτιστούν πολλά παιδιά και θα ενδυναμωθούν διαβάζοντας την ιστορία του.



Από το οπισθόφυλλο:

Ο Μέλλιος θα ήθελε να τρέχει σφαίρα, όπως όλοι οι ιππόκαμποι. Όμως εκείνος δεν είναι σαν όλους τους άλλους ιππόκαμπους. Τα δύο μικρά πτερύγια που έχει αντί του ενός μεγάλου, τον κάνουν να κολυμπάει αργά κι αυτό τον στενοχωρεί και τον κάνει αισθάνεται μειονεκτικά.

Τι γίνεται όμως όταν αυτός, μόνος απ' όλα τα πλάσματα του  βυθού, συναντάει μια νεράιδα που μάλιστα χρειάζεται τη βοήθειά του; 

Μαζί της θα ζήσει την περιπέτεια που θα τον κάνει να αναθεωρήσει τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα και τον εαυτό του!

Ένα παραμύθι για την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση, την προσαρμοστικότητα και την αποδοχή του εαυτού μας!  



Έχοντας συνομιλήσει αρκετά με τη συγγραφέα του και φίλη, Έφη Φωτεινού,  αυτό το βιβλίο το περίμενα πολύ καιρό . Όπως η ίδια έχει πει, ο Μέλλιος γεννήθηκε ένα βράδυ όταν ο γιος της της ζήτησε να του πει ένα παραμύθι από το μυαλό της. Εκείνη, θέλοντας να συσχετίσει τον μικρούλη της με τον ήρωα του παραμυθιού που αυτοστιγμεί δημιούργησε, σκαρφίστηκε τον Μέλλιο, έναν μικρό ιππόκαμπο με μια ιδιαιτερότητα. Γιατί ιδιαιτερότητα; Γιατί όλα τα παιδιά είναι ιδιαίτερα, όλα τα παιδιά είναι, με έναν μοναδικό τρόπο, ξεχωριστά. 

Μία γλυκιά ιστορία που μεταφέρει τον αναγνώστη στο βυθό, χάρη στις καταπληκτικές περιγραφές και την υπέροχη εικονογράφηση του Παναγιώτη Τσαούση. Τα μικρά μου το λάτρεψαν και ενθουσιάστηκαν με την μοναδική εμπειρία του Μέλλιου, ένιωσαν ψυχική ανάταση και πίστεψαν ότι μοναδικά πράγματα μπορούν να συμβούν στον καθένα μας. Ότι οι όμορφες εμπειρίες είναι δίπλα μας, αρκεί να αρπάξουμε την ευκαιρία και να τις βιώσουμε, χωρίς να σκεφτόμαστε εάν είμαστε αρκετά ικανοί ή αρκετά άξιοι. 



Το βιβλίο συνοδεύεται από AudioBook και την αφήγηση του παραμυθιού έχει αναλάβει η ηθοποιός Λίνα Σακκά, με έναν υπέροχο τρόπο τόσο φυσικό και γεμάτο χρώμα, που πραγματικά ταξιδεύει τον ακροατή στο βυθό. Η υπέροχη μουσική της Βίκυς Παπαηλιού συνοδεύει απίστευτα την ιστορία.

Το παραμύθι κυκλοφορεί από Εκδόσεις Παρισιάνου και μπορείτε να το βρείτε στο e-shop του εκδοτικού, όπως επίσης και στα βιβλιοπωλεία και στα e-shop Πολιτεία και Public Stores.


Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις βιβλιο-προτάσεις μας

Μη ξεχνάς να ακολουθείς το blog στα
για να μη χάνεις τα νέα και τους διαγωνισμούς


Χρυσή

                                   

Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες! 

Crystal Mountain Hotel, ο απόλυτος ορεινός οικογενειακός προορισμός

Ψηλά στα Κράβαρα, στην Ορεινή Ναυπακτία βρίσκεται το Crystal Mountain Hotel , ένα ξενοδοχείο που γνωρίζω από την παιδική μου ηλικία και αγαπώ για τις αναμνήσεις που μου έχει χαρίσει.