Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

3 plastic free πασχαλινά crafts


Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες! 

Χρησιμοποιήσαμε τα χάρτινα πιατάκια μιας χρήσης που μας είχαν μείνει από κάποιο πάρτι και διάφορα απλά υλικά χειροτεχνίας που θα έχετε σίγουρα κι εσείς στο σπίτι. Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε τις χειροτεχνίες μας έτσι ώστε όταν χαλάσουν και τις πετάξουμε, να μην μολύνουν το περιβάλλον. 

Να θυμάστε ότι το σημαντικό όταν κάνουμε χειροτεχνίες με τα παιδιά μας, δεν είναι να βγει ένα τέλειο αποτέλεσμα, ούτε να κάνουμε κάτι περίτεχνο, αλλά να περάσουμε όμορφο και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά μας.


Πασχαλινή κοτούλα με κόκκινα αυγά


  • 2 πιατάκια μιας χρήσης (βιοδιασπώμενα)
  • κανσόν σε λευκό, κόκκινο και κίτρινο χρώμα 
  • μαύρο και ροζ (ανεξίτηλο) μαρκαδόρο

Κόβουμε 4 αυγά (ενωμένα) με το κόκκινο κανσόν. Κόβουμε το ένα πιατάκι μιας χρήσης στη μέση και κολλάμε επάνω του - από την κήλη πλευρά - τα κόκκινα αυγά. Κολλάμε τα δύο μέρη των πιάτων μεταξύ τους και  αντίστροφα, ώστε να δημιουργηθεί μια "ποδιά" που θα έχει μέσα τα αυγά. Με το κίτρινο κανσόν κόβουμε τα φτερά της κοτούλας (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πραγματικά κίτρινα φτερά αν έχουμε). Με το λευκό κανσόν φτιάχνουμε το κεφάλι της κότας, με το κόκκινο το λειρί της και με κίτρινο τη μύτη της. Φτιάχνουμε μύτη και μάτια με το μαύρο μαρκαδόρο και με ροζ τα μάγουλα. Συναρμολογούμε όλα τα μέρη για να έχουμε το αποτέλεσμα της φωτογραφίας και κολλάμε είτε με κόλλα είτε με συρραπτικό.

Κουνελάκι στικ

  • μπάλα από φελιζόλ
  • ροζ κανσόν
  • λευκό σύρμα πίπας
  • κόκκινο και μαύρο (ανεξίτηλο) μαρκαδόρο 
  • ξύλινο στικ για σουβλάκι

Κάνουμε με το ροζ κανσόν δύο κομμάτια σε σχήμα αυτιών κουνελιού. Κόβουμε το σύρμα της πίπας σε έξι ίσια μέρη. Τρυπάμε στα δύο σημεία των αυτιών και βάζουμε κόλλα στις τρύπες για να κολλήσουν τα αυτάκια. Στο κάτω μέρος σφηνώνουμε το στικ από τα σουβλάκια στο οποίο έχομε βάλει κόλλα. Σχηματίζουμε το στόμα και τη μύτη με τους μαρκαδόρους όπως στη φωτογραφία. Κολλάμε τα σύρματα πίπας σαν μουστάκια.


Μάσκα κουνελάκι

  • 1 πιατάκι μιας χρήσης λευκό (βιοδιασπώμενο)
  • 1 ξύλινο γλωσσοπίεστρο
  • πον πον σε χρώμα της επιλογής μας
  • σύρμα πίπας σε χρώμα της επιλογής μας
  • κανσόν σε χρώμα της επιλογής μας

Κόβουμε το πιατάκι σε δύο ίσα μέρη και κάνουμε δύο τρύπες για τα μάτια. 

Κολλάμε αυτάκια που έχουμε κόψει από τα κανσόν, μυτούλα πον πον και μουστάκια με τα σύρματα πίπας. Κολλάμε με κόλλα το γλωσσοπίεστρο στην πλευρά που εξυπηρετεί το παιδί.



Την ιδέα πήραμε από εδώ.




Ελπίζω να βρήκατε ενδιαφέρουσες τις χειροτεχνίες μας!

Καλές δημιουργίες και καλή Ανάσταση!

Χρυσή


Εδώ μπορείτε να δείτε όλες μας τις χειροτεχνίες.

Μην ξεχνάς να ακολουθείς το blog σε 
για να μη χάνεις τα νέα και τους διαγωνισμούς



Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.