Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

100 απλές δραστηριότητες STEΑM, ένα βιβλίο που μας κρατάει δραστήριους εντός και εκτός σπιτιού

Το βιβλίο 100 απλές δραστηριότητες STEAM, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, έπεσε στα χέρια μας πριν λίγο καιρό και μας έχει πραγματικά ενθουσιάσει! Κυρίως εμένα, τη μαμά! Φαντάζεσαι γιατί; 

Μία από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζω με τα τρία αγόρια είναι να βρίσκω ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για να τα απασχολώ, να περνούν όμορφα και ταυτόχρονα να αναπτύσσουν κάποια δεξιότητα ή να αποκτούν κάποια γνώση. Το βιβλίο αυτό μου έδωσε αυτή τη δυνατότητα και μάλιστα εύκολα και γρήγορα.

Μέσα από απλές - ή και λίγο πιο απαιτητικές (για τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά) - διαδικασίες, με απλά υλικά και είδη που πιθανότατα έχουμε όλοι στο σπίτι, ετοιμάζουμε δραστηριότητες που ξετρελαίνονται τα παιδιά γιατί διασκεδάζουν ενώ ταυτόχρονα εξοικειώνονται με τις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, τις τέχνες και τα μαθηματικά. 

Το βιβλίο περιλαμβάνει δραστηριότητες ακόμη και για μωράκια από 1 έτους, αισθητηριακά και πολλά ακόμη παιχνίδια, κατάλληλα έως και 3 ετών. 

Μέσα στο βιβλίο αυτό μπορεί κανείς να βρει επίσης δραστηριότητες κατηγοριοποιημένες ανάλογα την εποχή του χρόνου, παιχνίδια που βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες όπως η συνεργασία, η επίλυση προβλημάτων, η συνδυαστική σκέψη κ.α. ενώ παράλληλα  ενθουσιάζονται με τις ανακαλύψεις και τις διαπιστώσεις τους και διασκεδάζουν πολύ.

Η δημιουργός του βιβλίου Andrea Scalzo Yi είναι blogger και μητέρα 4 αγοριών, που βρέθηκε στην ανάγκη να απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά της, μαθαίνοντάς τους τον κόσμο με απλό τρόπο.

Η δική μας αγαπημένη δραστηριότητα:

Εμείς κατά καιρούς κάνουμε διάφορες από τις δραστηριότητες και τα πειράματα του βιβλίου. Αυτή που διαλέξαμε, καταγράψαμε και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας, είναι ο "Λαβύρινθος για πον πον με ρολό από χαρτί κουζίνας". 

Πώς το φτιάξαμε:

Με ρολά από χαρτί υγείας ή κουζίνας, ένα χάρτινο κουτί για βάση, λίγη χαρτοταινία και ένα μεγάλο πον πον, φτιάξαμε μαζί με τα παιδιά έναν χάρτινο "δίσκο δραστηριότητας".

Πώς παίξαμε: 

Στόχος του παιχνιδιού είναι να περάσει το πον πον μέσα από τους αριθμημένους σωλήνες κουνώντας τη βάση. Περάσαμε ατέλειωτες ώρες εξάσκησης και γέλιου μαζί με τα παιδιά, ενώ προσπαθούσαν να πετύχουν το στόχο τους. 

Δημιουργική σκέψη:

Τα ίδια τα παιδιά σκέφτηκαν ότι θα ήταν επίσης πολύ διασκεδαστικό εάν έσπρωχναν το πον πον φυσώντας μέσα από ένα καλαμάκι. Άλλαξαν το παιχνίδι χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους, κάτι που βρήκα υπέροχο!



Μην ξεχνάτε να ακολουθείτε το blog σε 
για να μη χάνετε τα νέα και τους διαγωνισμούς

Χρυσή

Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

Crystal Mountain Hotel, ο απόλυτος ορεινός οικογενειακός προορισμός

Ψηλά στα Κράβαρα, στην Ορεινή Ναυπακτία βρίσκεται το Crystal Mountain Hotel , ένα ξενοδοχείο που γνωρίζω από την παιδική μου ηλικία και αγαπώ για τις αναμνήσεις που μου έχει χαρίσει.

Στο Club Agia Anna με τα παιδιά

Πριν λίγες ημέρες βρεθήκαμε οικογενειακώς στο Club Agia Anna,  ένα υπέροχο θέρετρο στην παραλία της Αγίας Άννας στην βορειοανατολική Εύβοια. Ήταν η καλύτερη έναρξη διακοπών για το φετινό καλοκαίρι!