Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γνωρίστε τη Vissevasse, την οικολογική εταιρία ειδών χαρτιού, από τη Δανία

Η Vissevasse είναι ένα στούντιο εκτύπωσης διαφόρων ειδών χαρτιού (posters, κάρτες, χαρτιά περιτυλίγματος, κ.α.) που δραστηριοποιείται στην Κοπεγχάγη και επιδεικνύει μια άκρως eco-friendly παραγωγική διαδικασία. 

Το πάθος τους για γραφικά προϊόντα είναι δεδομένο, με τη πρώτη ματιά. Το στυλ είναι σκανδιναβικό και μινιμαλιστικό, επικρατούν οι λεπτές παστέλ αποχρώσεις και η θεματολογία είναι λίγο ποιητική, νοσταλγική  και δίνει τροφή για σκέψη.

Στη ViSSEVASSE πιστεύουν ότι οι συναντήσεις με τη φύση είναι ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσουμε και να επαναφορτίσουμε τις μπαταρίες μας, και αυτό ακριβώς προσφέρουν μέσα από τις αφίσες τους. Η φύση παρέχει μια αλλαγή σκηνικού από την καθημερινή ζωή, όπου μπορούμε να αναπνεύσουμε βαθιά, να ενεργοποιήσουμε όλες τις αισθήσεις μας και να προβληματιστούμε για τη ζωή. Τα posters της ViSSEVASSE επιδιώκουν να προσφέρουν ένα περιβάλλον που αποτελεί καταφύγιο από τον ταραχώδη ρυθμό και τις πιέσεις της καθημερινής ζωής.


Αυτό που αγαπώ στην εταιρία ViSSEVASSE, εκτός από την πολύ κομψή, ενδιαφέρουσα και μοναδική δουλειά της, είναι η eco friendly φιλοσοφία της. Στη ViSSEVASSE όλες οι διαδικασίες και τα υλικά είναι βιώσιμα και επηρεάζουν ελάχιστα το περιβάλλον.
Στόχος της είναι να καταργήσει την κουλτούρα απορρίψεως, τοποθετώντας την ποιότητα πρώτη σε σχέση με την ποσότητα. Το καινοτόμο τους προϊόν EVERWRAP πηγάζει απευθείας από αυτήν τη φιλοσοφία. Κάθε χρόνο στη Δανία, χρησιμοποιούν 825 τόνους χαρτιού περιτυλίγματος δώρων. Αυτό είναι ένα πραγματικά άχρηστο απόβλητο των πόρων του πλανήτη μας! Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ViSSEVASSE δημιούργησε το EVERWRAP, ένα σκληρό χαρτί περιτυλίγματος δώρων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά και ξανά!
Και αυτό δεν το μόνο που κάνει η εταιρία.
Εξετάζει συνέχεια την παραγωγική διαδικασία προκειμένου να την βελτιστοποιήσει ως προς το περιβαλλοντικό κομμάτι.

FSC
Στη ViSSEVASSE όλα τα προϊόντα, αφίσες, κάρτες, παζλ, ημερολόγια, περιοδικά, σημειωματάρια κ.λπ. εκτυπώνονται σε χαρτί με πιστοποίηση FSC στη Δανία.

Η ετικέτα FSC είναι η εγγύησή ότι μπορούμε να αγοράζουμε αυτά τα προϊόντα χαρτιού με καθαρή συνείδηση. Είναι κατασκευασμένα από υλικά από υπεύθυνα διαχειριζόμενα δάση πιστοποιημένα από FSC, ανακυκλωμένα υλικά και άλλες ελεγχόμενες πηγές. Αυτό σημαίνει ότι η δασική περιοχή παραμένει αμετάβλητη από γενιά σε γενιά, ότι τα ζώα και τα φυτά προστατεύονται και ότι οι εργαζόμενοι στα δάση έχουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Παραγωγή
Στη ViSSEVASSE χρησιμοποιούν φιλικό προς το περιβάλλον μελάνι, το οποίο δεν περιέχει τοξικά βαρέα μέταλλα.
Προσπαθούν συνεχώς να μειώνουν τις εκπομπές CO2 και επενδύουν σε βιώσιμες λύσεις μεταφοράς και ενέργειας. Το εργοστάσιο της ViSSEVASSE έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εκπομπών CO2 παγκοσμίως και έχει ελαχιστοποιήσει την κατανάλωση νερού.
Οι κορνίζες τους κατασκευάζονται στην Ιταλία από προμηθευτή που εστιάζει στην προστασία του περιβάλλοντος και εξασφαλίζει καλές συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους του.
Το εργοστάσιο που συνεργάζονται στην Κίνα είναι ένα από αυτά που πλησιάζουν να γίνουν "zero waste" και "carbon-neutral" και για τις μεταφορές τους επιλέγουν το πλοίο πάρα το αεροπλάνο, προκειμένου να συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση των εκπομπών CO2.
Συσκευασία
Ελαχιστοποιούν τη χρήση συσκευασιών και χρησιμοποιούν χαρτόνι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά, ενώ όλα τα εξαρτήματα της συσκευασίας τους είναι ανακυκλώσιμα. Επίσης, διατηρούν χρησιμοποιημένα κουτιά  και τα ξαναχρησιμοποιούν.
Τα γραφεία τους
Την ίδια λογική ακολουθούν και στα γραφεία τους. Ανακυκλώνουν τα πάντα διαχωρίζοντας τα σε ένα συγκεκριμένο χώρο, καταναλώνουν vegeterian γεύματα και προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τις εκπομπές CO2.
Μπορείς να βρεις τα προϊόντα της ViSSEVASSE στο ηλεκτρονικό κατάστημα παιδικών ειδών MySunshine.gr
Εμείς διαλέξαμε από το MySunshine.gr δύο υπέροχα posters για το παιδικό δωμάτιο, που εμπνέουν τα παιδιά μας και τα ταξιδεύουν σε ένα όμορφο φυσικό τοπίο!





Εδώ στο Bliss Seeking Mom γνωρίζετε ότι πάντοτε σας προτρέπω να υποστηρίζετε εταιρίες που λειτουργούν βιώσιμα και σέβονται το περιβάλλον! H ViSSEVASSE αξίζει την προσοχή μας!


Μην ξεχνάτε να ακολουθείτε το blog σε 
για να μη χάνετε τα νέα και τους διαγωνισμούς

Χρυσή

Σχόλια

  1. Δε γνώριζα την εταιρεία και με ενδιαφέρουν επιχειρήσεις που έχουν τέτοια φιλοσοφία!
    Θα την ψάξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

Τριήμερο στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας

Ψηλά στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας, μέσα στο πυκνό ελατόδασος, βρίσκεται το χωριό Άνω Χώρα. Ελάτε μαζί μου να σας συστήσω το χωριό καταγωγής μου, το υπέροχο μέρος που πέρασα τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικίας.

Κρέμα βρώμης για μωρά

Είσαι μαμά και δε θέλεις να δώσεις ρυζάλευρο στο μωρό σου; Μία πιο υγιεινή εναλλακτική, είναι η κρέμα βρώμης.