Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σας συστήνουμε 2 βιβλία για μωρά, από τις Εκδόσεις Ψυχογιός



Σήμερα θα ήθελα να σου παρουσιάσω δύο όμορφα βιβλιαράκια που μπορείς να διαβάσεις στο μωράκι σου ακόμη και από λίγων μηνών, αλλά και στο μεγαλύτερο παιδάκι σου μέχρι 3 ετών.


Τα δύο βιβλία των Εκδόσεων Ψυχογιός "ΚΟΥΚΟΥ Τα ζωάκια της Φάρμας" και "ΚΟΥΚΟΥ Τα κατοικίδια ζωάκια" έχουν δύο πολύ βασικά χαρακτηριστικά, τα οποία τα καθιστούν κατάλληλα για τις ηλικίες στις οποίες απευθύνονται:
Tο πρώτο είναι τα μικρά κείμενα με μορφή αινίγματος, τα οποία μέσω της επαναλαμβανόμενης πρότασης "Μάντεψε ποιο ζωάκι είμαι!" δημιουργούν την περιέργεια στο μωράκι να γυρίσει σελίδα, προκειμένου να γνωρίσει το ζωάκι που κρύβεται από πίσω. Επιπλέον, καλλιεργούν τις γλωσσικές τους δεξιότητες και την αντίληψή τους για τον κόσμο.


Το δεύτερο είναι η εικονογράφηση. Το μαύρο χρώμα μπροστά, σε συνδυασμό με τα έγχρωμα και κομμένα περιγράμματα των ζώων, δεν έχει επιλεγεί τυχαία. Η έντονη χρωματική αντίθεση προκαλεί την περιέργεια του βρέφους  και κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον του για το βιβλίο. Επιπλέον, εξασκείται η λεπτή τους κινητικότητα ακολουθώντας με το δάχτυλο τα κομμένα περιγράμματα. Τα ζωάκια έχουν μεγάλο μέγεθος και η εικόνα δεν είναι πολύπλοκη, έτσι ώστε γίνεται ενδιαφέρουσα στα βρεφικά και παιδικά ματάκια.


Τέλος, το βιβλίο είναι σκληρόδετο στο σύνολό του.  Έτσι, δε μπορεί να σκιστεί από τα χεράκια του μωρού και αυτό το κάνει  ιδανικό για εξερεύνηση μέσω της αφής.

Το βιβλίο "ΚΟΥΚΟΥ Τα ζωάκια της Φάρμας", κληρώθηκε στο προφίλ της Bliss Seeking Mom στο Ιnstagram στις 18 Σεπτέμβρη.
Για να μη χάνεις κανένα βιβλιοδιαγωνισμό, μην ξεχνάς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom

Τα βιβλία μπορείς να δεις και να αγοράσεις εδώ και εδώ.

Εδώ μπορείς να διαβάσεις όλες τις βιβλιοπροτάσεις μας

Αυτά από εμένα
Χρυσή 






Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!