Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Μόνο αν θέλω". Ένα βιβλίο για το δικαίωμα του παιδιού στο σώμα του.



Το "Μόνο αν θέλω" είναι το καινούριο παιδικό βιβλίο που έπεσε στα χέρια μας τώρα τελευταία και μας ενθουσίασε, μας έκανε να σκεφτούμε, να κάνουμε κάποιες διαπιστώσεις και να ανασκουμπωθούμε!

Το όμορφο αυτό παραμύθι, με τη ζωηρή εικονογράφηση, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας και αναφέρεται στο δικαίωμα των παιδιών στο σώμα τους, στο δικαίωμα να αρνούνται αγκαλιές και φιλιά που δε θέλουν, ακόμη και αν αυτά προέρχονται από άτομα του συγγενικού τους περιβάλλοντος.

Η μικρή Έλλη διεκδικεί το δικαίωμά της να αποδέχεται τα αγγίγματα που μόνο η ίδια επιθυμεί, όπως της μαμάς και του μπαμπά της, ή της δασκάλας της, της κυρίας Ρένας. Βρίσκει διάφορους πολύ ευρηματικούς τρόπους για να αποφύγει τις αγκαλιές, τα σαλιωμένα φιλιά και τα ζουλήγματα στα μάγουλα που δεν της αρέσουν. Μέχρι και ταμπέλα χρησιμοποιεί, προσποιούμενη την Κόρη, το άγαλμα που είδε στο Μουσείο της Ακρόπολης, προκειμένου να κρατήσει μακριά τους "εισβολείς" . 


Αυτό το βιβλίο το απολαύσαμε πολύ, για την υπέροχη εικονογράφηση του και την έξυπνη και στοχευμένη ιστορία του, η οποία με χιούμορ περνάει αυτό το πολύ σημαντικό μήνυμα για ένα αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών, αυτό του προσωπικού τους χώρου. 
Η εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου αποτυπώνει επακριβώς τα αρνητικά συναισθήματα της ηρωίδας, το θυμό και τη δυσφορία της απέναντι στα αγγίγματα, και βοηθά το μικρό αναγνώστη να κατανοήσει ότι έχει δικαίωμα στο σώμα του και μπορεί να το διεκδικεί.
Η ιστορία αυτού του βιβλίου, αποτελεί ένα δυνατό ταρακούνημα και για εμάς τους γονείς, που μπορεί συχνά να πιέζουμε τα παιδιά να αποδέχονται την παραβίαση του προσωπικού τους χώρου, με τη δικαιολογία "να είναι ευγενικά".
Η έκδοση φυσικά είναι πολυτελής με σκληρόδετο εξώφυλλο, έντονα χρώματα και μεγάλο μέγεθος.
Το βιβλίο αυτό το αγαπάμε ακόμη περισσότερο γιατί η συγγραφέας είναι η διευθύντρια του σχολείου μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι που την έχουμε!

Όλο το συγγραφικό έργο και το βιογραφικό της Γιώτας Αλεξάνδρου μπορείτε να δείτε εδώ.

Το βιβλίο αυτό μπορείτε να δείτε και να αγοράσετε εδώ.



Και μην ξεχνάς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα
Bloglovin'

Αυτά από εμένα

Χρυσή 



Σχόλια

  1. Έλα ρε συ! Τυχεροί που έχετε τέτοια δ/ντρια.
    Το βιβλίο το έχω δει στα σόσιαλ αρκετές φορές και ομολογώ ότι πάντα ήθελα να το ξεφυλλίσω, αλλά δεν έχει τύχει να πέσει στα χέρια μου. Ακόμα. Που θα μου πάει...
    Τα φιλιά μου!
    Ηλέκτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

6 Χριστουγεννιάτικες γλυκιές συνταγές από 6 αγαπημένες food bloggers

Αν το σπίτι δε μυρίσει κανέλα, γαρύφαλλο και σοκολάτα, Χριστούγεννα δεν το λες!

Τριήμερο στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας

Ψηλά στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας, μέσα στο πυκνό ελατόδασος, βρίσκεται το χωριό Άνω Χώρα. Ελάτε μαζί μου να σας συστήσω το χωριό καταγωγής μου, το υπέροχο μέρος που πέρασα τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικίας.