2.4.19

Πού κρύβονται τα δικαιώματα; - Μαρ.Ντεκάστρο, Εκδόσεις ΜεταίχμιοΤο βιβλίο Πού κρύβονται τα δικαιώματα, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, είναι μια μικρή βίβλος πολιτικής αγωγής για μικρά παιδιά. Μέσα σε λίγες σελίδες ο μικρός αναγνώστης μαθαίνει τις βασικές πληροφορίες για το Σύνταγμα της Ελλάδος και τις έννοιες των θεσμοθετημένων δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των πολιτών.
Από το οπισθόφυλλo:
"Με αφορμή μια βόλτα στην πλατεία Συντάγματος, το σύμβολο της σύγχρονης ελληνικής δημοκρατίας, οι μικροί ήρωες του βιβλίου συζητούν και μαθαίνουν τι είναι οι νόμοι, πώς φτιάχνονται, ποια είναι τα διακιώματα και οι υποχρεώσεις των πολιτών και πώς προστατεύονται από το Σύνταγμα".

Ο δικός μου μικρός αναγνώστης άκουσε για πρώτη φορά την έννοια του Συντάγματος μέσα σε αυτό το βιβλίο, και πολύ περήφανα διέκρινα μία ενθουσιώδη απορία στα μάτια του γι'αυτό τον καινούριο κόσμο.
Οι πληροφορίες παρέχονται από τη συγγραφέα Μαρίζα Ντεκάστρο απλά αλλά στοχευμένα και είναι κατάλληλα δοσμένες, ώστε να γίνουν κατανοητές από παιδάκια ηλικίας 5 ετών και άνω, όπως προτείνει το βιβλίο.Η εικονογράφηση της 'Ανα Ματεγιτς δε θα μπορούσε να είναι πιο κατάλληλη! Λειτουργεί έντονα ως βασικός πυλώνας κατανόησης των νέων εννοιών και ενώ θυμίζει παιδική ζωγραφιά, ντύνει θεωρώ πολύ "σοβαρά" αλλά παιχνιδιάρικα το όλο θέμα που πραγματεύεται το βιβλίο.Εγώ που δεν είχα σκεφτεί ακόμη να μιλήσω στο γιο μου για το Σύνταγμα, βρήκα σε αυτό το μικρό βιβλίο ένα εγχειρίδιο και ένα βοήθημα, ώστε να ξεκινήσω μια συζήτηση μαζί του για το ρόλο μας ως πολίτες μιας ευνομούμενης κοινωνίας.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και μπορείτε να το δείτε εδώ.
Αυτά από εμένα


Χρυσή 
2 σχόλια:

 1. Σε ευχαριστούμε Χρυσή! Το χάζευα σήμερα αυτό το βιβλίο και το σκεφτόμουν για την 6χρονη μου!
  Σε φιλώ γλυκά, σμουτςςςς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εμένα πάντως ο μικρός με κοιτούσε λες και καταλάβαινε ότι του έδινα σοβαρές πληροφορίες! Όλα καινούρια και ξετρελάθηκε!
   Να το πάρετε!

   Διαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...