18.4.19

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ένα βιβλίο γνώσεων για παιδιά που αγαπούν τη φύσηΚαθώς μεγαλώνει ο γιος μου όλο και περισσότερα βιβλία γνώσεων μπαίνουν στο σπίτι μας . Και αυτό είναι φυσιολογικό. Του αρέσει πολύ να διασκεδάζει μέσω μιας όμορφης ιστορίας, αλλά τα βιβλία γνώσεων φαίνεται ότι καλύπτουν την έμφυτη παιδική του περιέργεια.
Ένα από τα αγαπημένα του είναι ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Από το οπισθόφυλλο:
"Από τα χρυσά ηλιοτρόπια και τις μέλισσες που βουίζουν μέχρι τα πουλιά που πετούν ψηλά και τις μαϊμούδες που κρέμονται από τα δέντρα, η φύση είναι παντού τριγύρω μας.

Ανακάλυψε τα φυτά και τα ζώα το πλανήτη μας σε αυτό το μεγάλο βιβλίο της φύσης. Μάθε πώς βλαστάνουν οι σπόροι, γιατί μερικά έντομα έχουν ρίγες, πώς ζουν οι πιγκουίνοι, γιατί οι χαμαιλέοντες αλλάζουν χρώμα και πολλά άλλα."


Φωτεινό, συναρπαστικό και διασκεδαστικό, αυτό το βιβλίο απoτελεί το τέλειο πακέτο έμπνευσης για να προκαλέσει το ενδιαφέρον, αλλά και να μάθει στους μικρούς για τη συναρπαστική φύση. Διαχωρίζεται σε τέσσερα τμήματα  Φυτά - Έντομα - Πουλιά - Ζώα και στο τέλος περιλαμβάνει και ένα δισέλιδο Λεξικό της Φύσης με κάποιες όχι τόσο γνωστές σε ένα παιδί λέξεις.


Οι λεπτομερείς περιγραφές, οι απίστευτες εικόνες, το μεγάλο εύρος γνώσης  που καλύπτει (64 σελίδες) τραβούν το ενδιαφέρον του αναγνώστη - μικρού και μεγάλου - να επιστρέφει ξανά και ξανά στο βιβλίο αυτό και να διασκεδάζει όχι μόνο με τις γνώσεις και τις εικόνες αλλά και με τη δραστηριότητα πραγματικού εντοπισμού των ειδών από το παιδί με τις Κάρτες Εντοπισμού, οι οποίες καθαρίζνται και ξαναγράφονται.

Οι Εκδόσεις Ψυχογιός μας έχουν συνηθίσει σε πολύ ποιοτικά και "μεγαλοπρεπή'' βιβλία. Πρόκειται για ένα βιβλίο εγκυκλοπαιδικής μορφής με καταπληκτική εικονογράφηση, σκληρόδετο εξώφυλλο και πολύ μεγάλο μέγεθος (23,5x34,5εκατ.). Μπορείτε να δείτε το βιβλίο εδώ.

Το πρωτότυπο βιβλίο, του οποίου αποτελεί μεταφορά στα ελληνικά είναι το "MY FIRST BOOK of NATURE" από την Templar Publishing.
Και μην ξεχνάτε ότι ο μηνας Απρίλιος  είναι γεμάτος παρουσιάσεις και διαγωνισμούς βιβλίων στα social media του blog.


Μπορείς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα


Αυτά από εμένα 
Χρυσή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...