Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δύο βιβλία για τη διαχείριση της σωματικής ασφάλειας και των συναισθημάτων των παιδιών


Δύο υπέροχα παιδικά βιβλία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μίνωας που μιλούν στα παιδιά για το δικαίωμα στο σώμα τους και για τη διαχείριση των συναισθημάτων τους. 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ αποφασίζω ΕΓΩ!


Αυτό το βιβλίο δεν είναι παραμύθι. Είναι ένας πολύ καλογραμμένος οδηγός για να μάθουν τα παιδιά κάποιες βασικές αρχές που θα τα θωρακίσουν απέναντι σε οτιδήποτε και σε οποιονδήποτε προσπαθήσει να τα βλάψει. Είναι ένα βιβλίο για την ψυχολογική ενδυνάμωση και την εξασφάλιση της σωματικής τους ασφάλειας.
Είναι γραμμένο με τρόπο κατάλληλο για μικρά παιδιά, με λέξεις κλειδιά που μένουν εντυπωμένες στη μνήμη τους, ώστε να μάθουν:
* τα αισθήματα ασφάλεια και ανασφάλειας
* το "Δίκτυο Ασφαλείας"
* τα απόκρυφα μέρη του σώματός τους με τις επίσημες ονομασίες τους 
* τα ασφαλή και όχι ασφαλή αγγίγματα
* τη διαφορά μεταξύ μυστικού και έκπληξης
* το σεβασμό στα όρια





Ένα εκπληκτικό βιβλίο-εγχειρίδιο, που πρέπει όλοι οι γονείς να έχουμε στα χέρια μας και να διαβάζουμε στα παιδιά μας.

Πώς νιώθεις σήμερα;



Το "Πώς νιώθεις σήμερα", της Στεφανί Κουτιριέ, είναι ένα διαδραστικό παραμύθι για παιδιά, που μιλάει για όλα τα συναισθήματα που μπορεί να βιώνει ένα παιδί. 
Η Σοφία περνάει μια εβδομάδα γεμάτη συναισθήματα, στο σπίτι, στο σχολείο, στο πάρκο, κάθε ξεχωριστή περίσταση πυροδοτεί και ένα θετικό ή αρνητικό συναίσθημα. Θυμός, λύπη, περηφάνια ντροπή, φόβος, χαρά, ζήλια, είναι μερικά από όσα ένιωσε η μικρή Σοφία. Ο αναγνώστης μέσα από την καθημερινότητα της ηρωίδας μπορεί να αναγνωρίσει τα συναισθήματα σε πρώτη φάση, να τα κατανοήσει και έπειτα το βιβλίο προτείνει κάποιους τρόπους για να τα διαχειριστεί.



Ένα πολύ όμορφο και κατονητό κείμενο, σαν παιδική ομιλία, που κάνει τον μικρό αναγνώστη να αντιλαμβάνεται τη θέση της ηρωίδας. 



Η εικονογράφηση της Maurèen Poignonec είναι τόσο όμορφη, απλή και παιδική, περιγράφει τα γεγονότα με μία έντονα αισιόδοξη νότα, κάτι που κάνει το βιβλίο πολύ πολύ διασκεδαστικό.
Και τα δύο βιβλία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μίνωα.



Χρυσή 







Σχόλια

  1. Πολύ ενδιαφέροντα και τα δύο και απαραίτητα για την παιδική βιβλιοθήκη! Ευχαριστούμε Χρυσή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, νομίζω κι εγώ ότι είναι από αυτά τα βιβλία που πρέπει να έχουμε στην παιδική βιβλιοθήκη! Σ'ευχαριστω πολύ Μαρία μου για το σχόλιο! 😊

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!