Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αγαπήσαμε τη νέα σειρά βιβλίων "ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ με ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΕΙΡΑ" από Εκδόσεις Διόπτρα + ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ



Μια καταπληκτική σειρά παιδικών βιβλίων κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό από τις Εκδόσεις Διόπτρα. Η σειρά "Μικρά Παιδιά με Μεγάλα Όνειρα" σαν μια μίνι παιδική εγκυκλοπαίδεια θα ενθουσιάσει κάθε μικρό φιλομαθή αναγνώστη.
Δύο μεγάλες προσωπικότητες της επιστήμης και της τέχνης συστήνονται στα παιδιά με πολύ διασκεδαστικό τρόπο. 


Αινστάιν και Λεονάρτντο ντα Βίντσι, μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο  ξετυλίγουν μια μικρή αυτοβιογραφία, ξεκινώντας από τα παιδικά τους χρόνια. 
Στο κάθε βιβλίο υπάρχει ένα χρονολόγιο με τις σημαντικότερες στιγμές και ένα ερωτηματολόγιο στο τέλος για να δει το παιδί τί θυμάται από όσα διάβασε.


Άλμπερτ Αϊνστάιν



Ο Αινστάιν αφηγείται τα κομβικά σημεία της ζωής του και αυτές τις χρονικές στιγμές που τον έκαναν γνωστό παγκοσμίως. 





Ο αναγνώστης μαθαίνει για κάποιες συγκεκριμένες ιστορικές στιγμές κατά τις οποίες ο Αινστάιν με τις ανακαλύψεις του άλλαξε το ρου της παγκόσμιας επιστημονικής έρευνας, αλλά και κάποιες πληροφορίες για την οικογένεια του και για τις αγαπημένες του ασχολίες όταν ήταν παιδί.


Λεονάρντο ντα Βίντσι



Ο μεγάλος επιστήμονας και καλλιτέχνης Λεονάρντο ντα Βίντσι, περιγράφει την πορεία του ξεκινώντας από την παιδική του ηλικία. Αναφέρεται στα διάφορα έργα του που σημάδεψαν την περίοδο της Αναγέννησης και την παγκόσμια επιστημονική και καλλιτεχνική ιστορία.




Η εικονογράφηση έχει έντονα εγκυκλοπαιδικά στοιχεία με έναν πιο παιδικό και ανάλαφρο τρόπο, που κάνει αυτά τα βιβλία ελκυστικά σε κάθε μικρό βιβλιοσκούληκο.

Αποτελούν επίσης μια πάρα πολύ καλή επιλογή για δώρο, καθώς η έκδοσή τους είναι πολύ ποιοτική.

Σε λίγες ημέρες κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Διόπτρα δύο νέα βιβλία της σειράς, για δύο επίσης σημαντικές μορφές στο χώρο της τέχνης και της μουσικής, τα οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δύο τυχεροί αναγνώστες του blog θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο σε διαγωνισμό που τρέχει στο instagram του Bliss Seeking Mom.


Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

Crystal Mountain Hotel, ο απόλυτος ορεινός οικογενειακός προορισμός

Ψηλά στα Κράβαρα, στην Ορεινή Ναυπακτία βρίσκεται το Crystal Mountain Hotel , ένα ξενοδοχείο που γνωρίζω από την παιδική μου ηλικία και αγαπώ για τις αναμνήσεις που μου έχει χαρίσει.

Στο Club Agia Anna με τα παιδιά

Πριν λίγες ημέρες βρεθήκαμε οικογενειακώς στο Club Agia Anna,  ένα υπέροχο θέρετρο στην παραλία της Αγίας Άννας στην βορειοανατολική Εύβοια. Ήταν η καλύτερη έναρξη διακοπών για το φετινό καλοκαίρι!