Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

10+1 βιβλία κατάλληλα για χριστουγεννιάτικο δώρο


Σήμερα θέλω να σας παρουσιάσω 11 βιβλία που η θεματολογία τους δεν αφορά τα Χριστούγεννα, όμως είναι τόσο ενδιαφέροντα, με πολύ πλούσιο υλικό και θεματολογία και τόσο όμορφη εικονογράφηση, χαρακτηριστικά που τα καθιστούν κατάλληλα για δώρα Χριστουγέννων.

"20 Σπουδαία Αγόρια που άλλαξαν τον κόσμο" και "20 Σπουδαία Κορίτσια που άλλαξαν τον κόσμο", Εκδόσεις Διόπτρα



20 αγόρια και κορίτσια με υψηλούς στόχους, μεγάλα ταλέντα και απίστευτη δύναμη που έγιναν 20 σπουδαίοι άντρες και γυναίκες!
Σε αυτά τα δύο εκπαιδευτικά βιβλία τα παιδιά μαθαίνουν τα μυστικά της επιτυχίας των σπουδαίων ανθρώπων της ιστορίας. Διαβάζουν για τα βήματα που ακολούθησαν μέχρι το στόχο τους, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι μαθαίνουν για τις ηθικές αξίες στις οποίες έμειναν πιστοί και τελικά πέτυχαν. 



Από μικρή μου άρεσε να διαβάζω βιογραφίες σπουδαίων ανθρώπων και έτσι θέλω να δημιουργήσω αυτό το ενδιαφέρον και στα παιδιά μου. Μέσα από το παράδειγμα ενός άλλου ανθρώπου που κατάφερε κάτι σημαντικό παραμένοντας ηθικός και ακέραιος, τα παιδιά αντιλαμβάνονται την ικανότητά τους να βελτιώνονται και εμπνέονται στην αφοσίωση, τη δέσμευση, την προσπάθεια και την πειθαρχία.
Δύο υπέροχα βιβλία εγκυκλοπαιδικού τύπου που θεωρώ ότι αποτελούν καταπληκτικά δώρα για τα Χριστούγεννα.
Αυτά τα βιβλία μπορείτε να δείτε και να αγοράσετε εδώ.


Σειρά "ΜΙΚΡΟΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ" , Εκδόσεις Μεταίχμιο


Αυτή η σειρά βιβλίων είναι η αγαπημένη εκπαιδευτική σειρά του Μπάμπη μου. Είναι τα βιβλία στα οποία ανατρέχει πάντα όταν του δημιουργούνται ερωτηματικά για τον κόσμο. 


Τη χρησιμοποιεί εν είδει εγκυκλοπαίδειας και επί της ουσίας αυτό είναι. Είναι μία παιδική εγκυκλοπαίδεια για παιδάκια από την προσχολική ηλικία, αλλά και για λίγο μεγαλύτερα. 



Έχει παραθυράκια με όλες τις πληροφορίες για τη θεματολογία του καθενός με πολύ χιούμορ και παιχνιδιάρικη εικονογράφηση.
Εμείς έχουμε τα "ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ", "ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ", "ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ" και "ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕΣΑ".


Τα υπό έκδοση βιβλία είναι "ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ", "ΣΤΟ ΒΥΘΟ" και "ΤΑ ΔΑΣΗ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ" και μπορείτε όλα να τα βρείτε εδώ.

"Όνειρα και Ελπίδες", Ειδική Έκδοση του Συλλόγου Φροντίδα


Με την αγορά αυτού του βιβλίου στηρίζετε ταυτόχρονα και το έργο του Συλλόγου Φροντίδα, ένα έργο πρόληψης, ενημέρωσης και συμπαράστασης ατόμων με νοητική στέρηση, εγκεφαλική παράλυση και σύνδρομο Down που παράλληλα βρίσκονται και σε οικονομική ένδεια.
Ο  μικρός Σταμάτης, ένα παιδί με ιδιαιτερότητες, προτιμά να ζει ασφαλής στον "πύργο του" μακριά από τον πραγματικό κόσμο. Ο αδερφός του, που τον υπεραγαπά, είναι αυτός που θα τον παροτρύνει και θα του δώσει θάρρος να βγει έξω και να ζήσει στον πραγματικά αληθινό κόσμο, να διεκδικήσει αυτά που του αξίζουν και να απολαύσει τη ζωή.
Μια ιστορία για το θάρρος και την ελπίδα που αξίζει να βρουν τα άτομα με ειδικές ικανότητες.
Το βιβλίο μπορείτε να δείτε και να αγοράσετε εδώ.

Σειρά "ΜΙΚΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ", Εκδόσεις Διόπτρα


Αυτά τα δύο βιβλία γνώσεων είναι κατάλληλα για λίγο μεγαλύτερα παιδιά, από 6 ετών και άνω. Αποτελούν και αυτά ένα είδος παιδικής εγκυκλοπαίδειας υψηλού επιπέδου και ποιότητας.


Έχουν παράθυρα και τσεπάκια γνώσης, διαφάνειες, αναδιπλούμενες σελίδες και πολύ ενδιαφέρουσα εικονογράφηση. Απευθύνονται σε παιδάκια με επιστημονικά ενδιαφέροντα και γενικότερα σε φιλομαθείς αναγνώστες. 
Το δικό μου παιδάκι τα έχει διαβάσει πολύ και έχω διαπιστώσει ότι κρατούν το ενδιαφέρον του λόγω ακριβώς των συνεχών εναλλαγών και του τρόπου μετάδοσης και παρουσίασης της γνώσης, που τον διευκολύνουν, του τραβούν το ενδιαφέρον  και δεν τον κουράζουν.


Άκρως κατάλληλα βιβλία για χριστουγεννιάτικο δώρο σε παιδάκια των πρώτων τάξεων του δημοτικού.
Μπορείτε να τα δείτε και να τα αγοράσετε εδώ.

"Η Σαραμπέλα και το καπέλο της σκέψης", Εκδόσεις Διόπτρα


 Η Σαραμπέλα είναι ονειροπόλα. Πάντα συλλογίζεται, ονειρεύεται και με τη φαντασία της φτιάχνει καινούριες λέξεις και εικόνες. Με σκέψεις τόσο μεγάλες είναι θαύμα που χωράνε στο κεφάλι της! Κι όταν αυτές μπερδεύονται δε μπορεί να συγκεντρωθεί στο μάθημα. Για καλή της τύχη όμως, κάνοντας μια σχολική εργασία, σκέφτεται την καλύτερη ιδέα που είχε ποτέ...να δείξει στους άλλους ποια στ' αλήθεια είναι.


Αυτό το βιβλίο με τη ζωηρή εικονογράφηση δείχνει με πολύ εύστοχο τρόπο στο μικρό αναγνώστη ότι δεν είναι κακό να ονειρεύεται, να ονειροπολεί και να αφήνει ελεύθερη τη φαντασία του. Μάλιστα, του επιβεβαιώνει ότι αυτό μπορεί να είναι ένα υπέροχο στοιχείο στο χαρακτήρα του που μπορεί να το ταξιδέψει σε όμορφα ταξίδια.
Φανερώνει όμως και στον ενήλικο αναγνώστη τα μυστικά της όμορφα πολύπλοκης παιδικής σκέψης και τον διδάσκει να την αποδέχεται, να την εκτιμά και να μην την περιορίζει.
Μπορείτε να δείτε και να αγοράσετε το βιβλίο εδώ.


+1) "Άρμστρονγκ, το περιπετειώδες ταξίδι ενός ποντικού στο φεγγάρι", Εκδόσεις Ψυχογιός



Είναι ίσως το πιο αγαπημένο παραμύθι που έχουμε στη βιβλιοθήκη μας, αν όχι, είναι σίγουρα στα top 5. Είναι από τα βιβλία που πάντα προτείνω για δώρο όταν με ρωτούν τη γνώμη μου.
Μπορείτε να βρείτε την αναλυτική περιγραφή και παρουσίασή του, που είχα κάνει στις αρχές του καλοκαιριού, εδώ.

Το βιβλίο μπορείτε να δείτε και να αγοράσετε εδώ.


Μην ξεχνάτε ότι ένα βιβλίο αποτελεί το πιο όμορφο δώρο για κάθε περίσταση, καθώς αναπτύσσει την κριτική σκέψη, τη φαντασία και το λόγο των παιδιών και παράλληλα ενισχύει τη φιλαναγνωσία.



Εδώ θα βρεις όλες τις βιβλιο-προτάσεις του blog


Και μην ξεχνάς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στα
Bloglovin'

Αυτά από εμένα
Χρυσή 



Σχόλια

  1. Τέλειες προτάσεις, Χρυσάκι μου. Όντως, δεν είναι απαραίτητο να είναι το περιεχόμενο των χριστουγεννιάτικων δώρων χριστουγεννιάτικο! Απεναντίας, ένα βιβλίο άσχετης θεματολογίας με τα Χριστούγεννα μπορεί το παιδάκι να το διαβάζει και να το χαίρεται όλη τη χρονιά. :)
    Μου αρέσουν και εμένα οι βιογραφίες!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που διαβάζεις τις βιβλιο-προτάσεις μου και σ'ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια!
      Η αλήθεια είναι ότι έχω ξεχωρίσει πολλά βιβλία φέτος!Οι εκδοτικοί οίκοι κάνουν πολύ καλή δουλειά και θα πρέπει να ενισχυθεί η φιλαναγνωσία στα μικρά παιδιά (και γενικότερα βέβαια)! Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

6 Χριστουγεννιάτικες γλυκιές συνταγές από 6 αγαπημένες food bloggers

Αν το σπίτι δε μυρίσει κανέλα, γαρύφαλλο και σοκολάτα, Χριστούγεννα δεν το λες!

Τριήμερο στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας

Ψηλά στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας, μέσα στο πυκνό ελατόδασος, βρίσκεται το χωριό Άνω Χώρα. Ελάτε μαζί μου να σας συστήσω το χωριό καταγωγής μου, το υπέροχο μέρος που πέρασα τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικίας.